Van 0 naar 20

Van 0 naar 20: "Hoe graag ik het ook wilde, mijn benen gaven op"

De vijf kilometer begint in zicht te komen. Stefan en Mitchell zijn inmiddels in week 5 van hun trainingsschema aangekomen en met elke stap komen ze dichter bij het doel. Hoe gaat het met ze, na ruim een maand trainen?

Het hardlopen bij Mitchell gaat goed. "Elke keer na het lopen heb ik een euforisch gevoel dat het weer is gelukt. Iedere training popt de 20 van Alphen minimaal één keer in mijn gedachte op. Als ik denk aan dat moment dat ik over de finish kom met al die juichende mensen om mij heen. Dat wordt zo fantastisch. Ik denk ook dat dat beeld de reden is dat ik de personal trainingen volhoud. We worden een partijtje afgemaakt. Het maakt het rennen wel een stukje minder zwaar. Ik ren nu al met vijf kilo minder dan toen we begonnen. Als het zo door gaat kom ik straks als een soort god over die finish gerend", lacht Mitchell.

Stefan vertelt: "Het gaat goed, dat is het belangrijkste. Maar deze week ben ik wel achter de kracht van een goede nachtrust gekomen. Afgelopen zondagnacht kwam ik namelijk niet in slaap. Ik was aan het zweten, lag te woelen en ook mijn gedachtes bleven maar malen. En dat terwijl ik de volgende ochtend om 10:00 uur weer klaar moest staan voor de personal training. Voor het eerst zakte ik echt door mijn ondergrens heen. Met een zandzak op mijn rug moest ik namelijk 'Lunges' doen (dat wat Mitchell op de foto aan het doen is). Hoe graag ik het ook wilde en hoe erg ik mijn best ook deed, mijn benen gaven op. Ik bleef maar omvallen en het lukte mij niet om de overkant te halen. Na afloop voelde het alsof ik een belangrijke wedstrijd in de laatste minuut had verloren. Mijn lichaam hield mij tegen, wat een verschrikkelijk gevoel. Gelukkig ging het lopen twee dagen later wel goed. Ik heb mijn energie hervonden en ben nu al klaar voor de training van volgende week!"

Volg Stefan en Mitchell in hun voorbereidingen voor de 20 van Alphen. Check hier de eerste aflevering en houd elke laatste donderdag van de maand Alphens.nl in de gaten voor een nieuwe aflevering.

van 0 naar 20 mitchell lunges.v1.jpg


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 09:07

Beschonken Oost-Europeaan veroorzaakt overlast

Op vrijdag 10 juli veroorzaakte een beschonken man van Oost-Europese afkomst flink wat overlast in Alphen. Bij de politie kwamen dan ook meerdere meldingen binnen. Toen de man ook nog betrapt werd bij het stelen van een fles wijn, werd hij aangehouden.

Advertorial Winkels gisteren 17:05

Grote najaarsproeverij bij La Bodega ‘87

Wijnliefhebbers opgelet! De gezelligste wijnmiddag van Alphen aan den Rijn komt er weer aan. Zondag 27 september organiseert La Bodega '87 de grote najaarsproeverij!

Onderwijs gisteren 16:32

Sneak peek in het nieuwe Groene Hart Lyceum

Leerlingen van het Groene Hart Lyceum moeten nog even geduld hebben, maar in het najaar van 2020 is het dan toch echt zo ver. Dan neemt het Groene Hart Lyceum het nieuwe schoolgebouw in gebruik. Hoe staat het er nu voor? Dat laten de leerlingen zien in deze sneak peek.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:11

Kabinet dient ‘coronawet’ in bij Tweede Kamer

Een tijdelijke ‘coronawet’ moet ervoor zorgen dat de juridische basis rondom de coronamaatregelen beter wordt geregeld. Hiermee zullen de noodverordeningen, waarin momenteel de coronamaatregelen zijn vastgelegd, komen te vervallen.