Van 0 naar 20

Van 0 naar 20: "Hoe graag ik het ook wilde, mijn benen gaven op"

De vijf kilometer begint in zicht te komen. Stefan en Mitchell zijn inmiddels in week 5 van hun trainingsschema aangekomen en met elke stap komen ze dichter bij het doel. Hoe gaat het met ze, na ruim een maand trainen?

Het hardlopen bij Mitchell gaat goed. "Elke keer na het lopen heb ik een euforisch gevoel dat het weer is gelukt. Iedere training popt de 20 van Alphen minimaal één keer in mijn gedachte op. Als ik denk aan dat moment dat ik over de finish kom met al die juichende mensen om mij heen. Dat wordt zo fantastisch. Ik denk ook dat dat beeld de reden is dat ik de personal trainingen volhoud. We worden een partijtje afgemaakt. Het maakt het rennen wel een stukje minder zwaar. Ik ren nu al met vijf kilo minder dan toen we begonnen. Als het zo door gaat kom ik straks als een soort god over die finish gerend", lacht Mitchell.

Stefan vertelt: "Het gaat goed, dat is het belangrijkste. Maar deze week ben ik wel achter de kracht van een goede nachtrust gekomen. Afgelopen zondagnacht kwam ik namelijk niet in slaap. Ik was aan het zweten, lag te woelen en ook mijn gedachtes bleven maar malen. En dat terwijl ik de volgende ochtend om 10:00 uur weer klaar moest staan voor de personal training. Voor het eerst zakte ik echt door mijn ondergrens heen. Met een zandzak op mijn rug moest ik namelijk 'Lunges' doen (dat wat Mitchell op de foto aan het doen is). Hoe graag ik het ook wilde en hoe erg ik mijn best ook deed, mijn benen gaven op. Ik bleef maar omvallen en het lukte mij niet om de overkant te halen. Na afloop voelde het alsof ik een belangrijke wedstrijd in de laatste minuut had verloren. Mijn lichaam hield mij tegen, wat een verschrikkelijk gevoel. Gelukkig ging het lopen twee dagen later wel goed. Ik heb mijn energie hervonden en ben nu al klaar voor de training van volgende week!"

Volg Stefan en Mitchell in hun voorbereidingen voor de 20 van Alphen. Check hier de eerste aflevering en houd elke laatste donderdag van de maand Alphens.nl in de gaten voor een nieuwe aflevering.

van 0 naar 20 mitchell lunges.v1.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.