Van 0 naar 20

Van 0 naar 20: "Hoe graag ik het ook wilde, mijn benen gaven op"

De vijf kilometer begint in zicht te komen. Stefan en Mitchell zijn inmiddels in week 5 van hun trainingsschema aangekomen en met elke stap komen ze dichter bij het doel. Hoe gaat het met ze, na ruim een maand trainen?

Het hardlopen bij Mitchell gaat goed. "Elke keer na het lopen heb ik een euforisch gevoel dat het weer is gelukt. Iedere training popt de 20 van Alphen minimaal één keer in mijn gedachte op. Als ik denk aan dat moment dat ik over de finish kom met al die juichende mensen om mij heen. Dat wordt zo fantastisch. Ik denk ook dat dat beeld de reden is dat ik de personal trainingen volhoud. We worden een partijtje afgemaakt. Het maakt het rennen wel een stukje minder zwaar. Ik ren nu al met vijf kilo minder dan toen we begonnen. Als het zo door gaat kom ik straks als een soort god over die finish gerend", lacht Mitchell.

Stefan vertelt: "Het gaat goed, dat is het belangrijkste. Maar deze week ben ik wel achter de kracht van een goede nachtrust gekomen. Afgelopen zondagnacht kwam ik namelijk niet in slaap. Ik was aan het zweten, lag te woelen en ook mijn gedachtes bleven maar malen. En dat terwijl ik de volgende ochtend om 10:00 uur weer klaar moest staan voor de personal training. Voor het eerst zakte ik echt door mijn ondergrens heen. Met een zandzak op mijn rug moest ik namelijk 'Lunges' doen (dat wat Mitchell op de foto aan het doen is). Hoe graag ik het ook wilde en hoe erg ik mijn best ook deed, mijn benen gaven op. Ik bleef maar omvallen en het lukte mij niet om de overkant te halen. Na afloop voelde het alsof ik een belangrijke wedstrijd in de laatste minuut had verloren. Mijn lichaam hield mij tegen, wat een verschrikkelijk gevoel. Gelukkig ging het lopen twee dagen later wel goed. Ik heb mijn energie hervonden en ben nu al klaar voor de training van volgende week!"

Volg Stefan en Mitchell in hun voorbereidingen voor de 20 van Alphen. Check hier de eerste aflevering en houd elke laatste donderdag van de maand Alphens.nl in de gaten voor een nieuwe aflevering.

van 0 naar 20 mitchell lunges.v1.jpg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 09:15

Burgemeester Liesbeth Spies over protestactie Rijnplein: “Deze oproepen worden scherp veroordeeld”

Rond de klok van 19:00 uur kwamen maandagavond tientallen mensen bij elkaar op het Rijnplein en nabije omgeving. Dit na een oproep voor een demonstratie die sinds zondag rondging op social media. Burgemeester Liesbeth Spies is niet te spreken over de protestactie. “Het heeft helemaal niets te maken met demonstraties die op een vreedzame manier gehouden kunnen worden.”

Calamiteiten gisteren 19:46

Jongeren komen af op protestactie, grote rel lijkt uit te blijven

Er hangt een grimmige sfeer op het Rijnplein. Tientallen jongeren zijn afgekomen op de oproep die op social media rondging om maandagavond naar het Rijnplein te komen om te protesteren tegen de coronamaatregelen. Vernielingen lijken uit te blijven. 

Alphense Zendmast gisteren 17:15

Alphense zendmast kleurt oranje voor zwembad De Hoorn

Om te vieren dat het buitenbad van zwembad De Hoorn open is om baantjes te zwemmen, kleurt de Alphense zendmast maandagavond 25 januari oranje. Hiermee zet de Alphense zendmast, die tegenover het zwembad staat, De Hoorn nog eens extra in de schijnwerpers.

Advertorial Winkels gisteren 15:39

Subway in de Baronie vanaf vandaag weer geopend na verbouwing

Subway in winkelcentrum de Baronie opent na een verbouwing van twee weken haar deuren om Alphenaren weer te voorzien van overheerlijke broodjes en andere lekkernijen. De vernieuwde winkel heeft een behoorlijke metamorfose ondergaan!