Van 0 naar 20

Van 0 naar 20: "Hoe graag ik het ook wilde, mijn benen gaven op"

De vijf kilometer begint in zicht te komen. Stefan en Mitchell zijn inmiddels in week 5 van hun trainingsschema aangekomen en met elke stap komen ze dichter bij het doel. Hoe gaat het met ze, na ruim een maand trainen?

Het hardlopen bij Mitchell gaat goed. "Elke keer na het lopen heb ik een euforisch gevoel dat het weer is gelukt. Iedere training popt de 20 van Alphen minimaal één keer in mijn gedachte op. Als ik denk aan dat moment dat ik over de finish kom met al die juichende mensen om mij heen. Dat wordt zo fantastisch. Ik denk ook dat dat beeld de reden is dat ik de personal trainingen volhoud. We worden een partijtje afgemaakt. Het maakt het rennen wel een stukje minder zwaar. Ik ren nu al met vijf kilo minder dan toen we begonnen. Als het zo door gaat kom ik straks als een soort god over die finish gerend", lacht Mitchell.

Stefan vertelt: "Het gaat goed, dat is het belangrijkste. Maar deze week ben ik wel achter de kracht van een goede nachtrust gekomen. Afgelopen zondagnacht kwam ik namelijk niet in slaap. Ik was aan het zweten, lag te woelen en ook mijn gedachtes bleven maar malen. En dat terwijl ik de volgende ochtend om 10:00 uur weer klaar moest staan voor de personal training. Voor het eerst zakte ik echt door mijn ondergrens heen. Met een zandzak op mijn rug moest ik namelijk 'Lunges' doen (dat wat Mitchell op de foto aan het doen is). Hoe graag ik het ook wilde en hoe erg ik mijn best ook deed, mijn benen gaven op. Ik bleef maar omvallen en het lukte mij niet om de overkant te halen. Na afloop voelde het alsof ik een belangrijke wedstrijd in de laatste minuut had verloren. Mijn lichaam hield mij tegen, wat een verschrikkelijk gevoel. Gelukkig ging het lopen twee dagen later wel goed. Ik heb mijn energie hervonden en ben nu al klaar voor de training van volgende week!"

Volg Stefan en Mitchell in hun voorbereidingen voor de 20 van Alphen. Check hier de eerste aflevering en houd elke laatste donderdag van de maand Alphens.nl in de gaten voor een nieuwe aflevering.

van 0 naar 20 mitchell lunges.v1.jpg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 16:35

Het moment is daar: de ‘huiskamer van de stad’ is officieel geopend

Genodigden kwamen op zaterdagochtend bijeen voor de officiële opening van de nieuwe bibliotheek. Met een tot in de puntjes geregisseerde performance en speeches van directeur Hester van Beek en wethouder Kees van Velzen, was het moment vandaag eindelijk daar: de opening van de ‘huiskamer van de stad’.

Alphense Zendmast vandaag 12:13

Alphense zendmast oranje verlicht voor opening nieuwe bibliotheek

Vandaag, zaterdag 26 september, opent de nieuwe bibliotheek in het Alphense centrum officieel haar deuren. Speciaal voor deze gelegenheid kleurt de Alphense zendmast oranje, de kleur waar Bibliotheek Rijn en Venen om bekend staat.   

Overige vandaag 10:52

Help leerlingen met enquête over milieuvriendelijk toilet

Leerlingen van het Groene Hart Lyceum hebben een opdracht gekregen van het Hoogheemraadschap van Rijnland om een milieuvriendelijk toilet te maken wat onder andere poep en plas van elkaar scheidt. Help jij hen door deze enquête in te vullen?

Evenementen vandaag 09:02

Coronaproof Burendag vieren, hoe doe je dat?

Dit jaar vieren we Burendag op 26 september. Bij deze jaarlijks terugkerende dag vieren buurtbewoners met elkaar feest. Omdat alles dit jaar coronaproof moet, hebben wij een aantal tips verzameld om toch Burendag te kunnen vieren.