Van 0 naar 20

Van 0 naar 20: "Ik moet oppassen dat ik het niet te leuk ga vinden"

Mitchell Vreeswijk en Stefan Koren bereiden zich in de podcast 'Van 0 naar 20' voor op de volgende editie van de 20 van Alphen. Inmiddels zijn ze ruim drie weken aan het trainen. Maar hoe bevalt dat?

"We gaan nu onze vierde trainingsweek in en ik kom er steeds meer achter dat je met de juiste training en het juiste doel veel meer kan dan je denkt", vertelt Mitchell. "Ik ging er vier weken geleden vanuit dat het maanden zou duren voordat ik vijf minuten zou kunnen rennen, maar dat punt heb ik inmiddels al bereikt. Na iedere keer denk ik: 'Lekker bezig Mitchell, dat heb je gewoon gedaan'. Ik moet bijna gaan oppassen dat ik het niet te leuk ga vinden."

Stefan: "Waarom ben ik hiermee begonnen. Dat dacht ik afgelopen zondag, tijdens het hardlopen. Op mijn tandvlees probeerde ik de vijf minuten vol te maken, maar opgeven is nooit een optie geweest. Ook tijdens de persoonlijke training van Sylvester vraag ik me vaak af waar ik in godsnaam mee bezig ben. Maar elke keer, zowel na het trainen als na het hardlopen, voel ik mij weer een stukje beter. Een stukje fitter. Ja, ik ben kapot na afloop, maar man, wat voelt het lekker om mezelf over die grenzen heen te duwen!"

De komende maanden volgen we Stefan en Mitchell in hun voorbereidingen voor de 20 van Alphen. Voorbereiden doen ze aan de hand van dit trainingsschema. Check hier de eerste aflevering van de podcast. Elke week krijg je een update over de voortgang tijdens deze trainingen. Houd elke laatste donderdag van de maand Alphens.nl in de gaten voor een nieuwe aflevering. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 09:07

Beschonken Oost-Europeaan veroorzaakt overlast

Op vrijdag 10 juli veroorzaakte een beschonken man van Oost-Europese afkomst flink wat overlast in Alphen. Bij de politie kwamen dan ook meerdere meldingen binnen. Toen de man ook nog betrapt werd bij het stelen van een fles wijn, werd hij aangehouden.

Advertorial Winkels gisteren 17:05

Grote najaarsproeverij bij La Bodega ‘87

Wijnliefhebbers opgelet! De gezelligste wijnmiddag van Alphen aan den Rijn komt er weer aan. Zondag 27 september organiseert La Bodega '87 de grote najaarsproeverij!

Onderwijs gisteren 16:32

Sneak peek in het nieuwe Groene Hart Lyceum

Leerlingen van het Groene Hart Lyceum moeten nog even geduld hebben, maar in het najaar van 2020 is het dan toch echt zo ver. Dan neemt het Groene Hart Lyceum het nieuwe schoolgebouw in gebruik. Hoe staat het er nu voor? Dat laten de leerlingen zien in deze sneak peek.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:11

Kabinet dient ‘coronawet’ in bij Tweede Kamer

Een tijdelijke ‘coronawet’ moet ervoor zorgen dat de juridische basis rondom de coronamaatregelen beter wordt geregeld. Hiermee zullen de noodverordeningen, waarin momenteel de coronamaatregelen zijn vastgelegd, komen te vervallen.