Van 0 naar 20

Van 0 naar 20: "Ik moet oppassen dat ik het niet te leuk ga vinden"

Mitchell Vreeswijk en Stefan Koren bereiden zich in de podcast 'Van 0 naar 20' voor op de volgende editie van de 20 van Alphen. Inmiddels zijn ze ruim drie weken aan het trainen. Maar hoe bevalt dat?

"We gaan nu onze vierde trainingsweek in en ik kom er steeds meer achter dat je met de juiste training en het juiste doel veel meer kan dan je denkt", vertelt Mitchell. "Ik ging er vier weken geleden vanuit dat het maanden zou duren voordat ik vijf minuten zou kunnen rennen, maar dat punt heb ik inmiddels al bereikt. Na iedere keer denk ik: 'Lekker bezig Mitchell, dat heb je gewoon gedaan'. Ik moet bijna gaan oppassen dat ik het niet te leuk ga vinden."

Stefan: "Waarom ben ik hiermee begonnen. Dat dacht ik afgelopen zondag, tijdens het hardlopen. Op mijn tandvlees probeerde ik de vijf minuten vol te maken, maar opgeven is nooit een optie geweest. Ook tijdens de persoonlijke training van Sylvester vraag ik me vaak af waar ik in godsnaam mee bezig ben. Maar elke keer, zowel na het trainen als na het hardlopen, voel ik mij weer een stukje beter. Een stukje fitter. Ja, ik ben kapot na afloop, maar man, wat voelt het lekker om mezelf over die grenzen heen te duwen!"

De komende maanden volgen we Stefan en Mitchell in hun voorbereidingen voor de 20 van Alphen. Voorbereiden doen ze aan de hand van dit trainingsschema. Check hier de eerste aflevering van de podcast. Elke week krijg je een update over de voortgang tijdens deze trainingen. Houd elke laatste donderdag van de maand Alphens.nl in de gaten voor een nieuwe aflevering. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 09:15

Burgemeester Liesbeth Spies over protestactie Rijnplein: “Deze oproepen worden scherp veroordeeld”

Rond de klok van 19:00 uur kwamen maandagavond tientallen mensen bij elkaar op het Rijnplein en nabije omgeving. Dit na een oproep voor een demonstratie die sinds zondag rondging op social media. Burgemeester Liesbeth Spies is niet te spreken over de protestactie. “Het heeft helemaal niets te maken met demonstraties die op een vreedzame manier gehouden kunnen worden.”

Calamiteiten gisteren 19:46

Jongeren komen af op protestactie, grote rel lijkt uit te blijven

Er hangt een grimmige sfeer op het Rijnplein. Tientallen jongeren zijn afgekomen op de oproep die op social media rondging om maandagavond naar het Rijnplein te komen om te protesteren tegen de coronamaatregelen. Vernielingen lijken uit te blijven. 

Alphense Zendmast gisteren 17:15

Alphense zendmast kleurt oranje voor zwembad De Hoorn

Om te vieren dat het buitenbad van zwembad De Hoorn open is om baantjes te zwemmen, kleurt de Alphense zendmast maandagavond 25 januari oranje. Hiermee zet de Alphense zendmast, die tegenover het zwembad staat, De Hoorn nog eens extra in de schijnwerpers.

Advertorial Winkels gisteren 15:39

Subway in de Baronie vanaf vandaag weer geopend na verbouwing

Subway in winkelcentrum de Baronie opent na een verbouwing van twee weken haar deuren om Alphenaren weer te voorzien van overheerlijke broodjes en andere lekkernijen. De vernieuwde winkel heeft een behoorlijke metamorfose ondergaan!