Van 0 naar 20

Van 0 naar 20: "Ik moet oppassen dat ik het niet te leuk ga vinden"

Mitchell Vreeswijk en Stefan Koren bereiden zich in de podcast 'Van 0 naar 20' voor op de volgende editie van de 20 van Alphen. Inmiddels zijn ze ruim drie weken aan het trainen. Maar hoe bevalt dat?

"We gaan nu onze vierde trainingsweek in en ik kom er steeds meer achter dat je met de juiste training en het juiste doel veel meer kan dan je denkt", vertelt Mitchell. "Ik ging er vier weken geleden vanuit dat het maanden zou duren voordat ik vijf minuten zou kunnen rennen, maar dat punt heb ik inmiddels al bereikt. Na iedere keer denk ik: 'Lekker bezig Mitchell, dat heb je gewoon gedaan'. Ik moet bijna gaan oppassen dat ik het niet te leuk ga vinden."

Stefan: "Waarom ben ik hiermee begonnen. Dat dacht ik afgelopen zondag, tijdens het hardlopen. Op mijn tandvlees probeerde ik de vijf minuten vol te maken, maar opgeven is nooit een optie geweest. Ook tijdens de persoonlijke training van Sylvester vraag ik me vaak af waar ik in godsnaam mee bezig ben. Maar elke keer, zowel na het trainen als na het hardlopen, voel ik mij weer een stukje beter. Een stukje fitter. Ja, ik ben kapot na afloop, maar man, wat voelt het lekker om mezelf over die grenzen heen te duwen!"

De komende maanden volgen we Stefan en Mitchell in hun voorbereidingen voor de 20 van Alphen. Voorbereiden doen ze aan de hand van dit trainingsschema. Check hier de eerste aflevering van de podcast. Elke week krijg je een update over de voortgang tijdens deze trainingen. Houd elke laatste donderdag van de maand Alphens.nl in de gaten voor een nieuwe aflevering. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 16:35

Het moment is daar: de ‘huiskamer van de stad’ is officieel geopend

Genodigden kwamen op zaterdagochtend bijeen voor de officiële opening van de nieuwe bibliotheek. Met een tot in de puntjes geregisseerde performance en speeches van directeur Hester van Beek en wethouder Kees van Velzen, was het moment vandaag eindelijk daar: de opening van de ‘huiskamer van de stad’.

Alphense Zendmast vandaag 12:13

Alphense zendmast oranje verlicht voor opening nieuwe bibliotheek

Vandaag, zaterdag 26 september, opent de nieuwe bibliotheek in het Alphense centrum officieel haar deuren. Speciaal voor deze gelegenheid kleurt de Alphense zendmast oranje, de kleur waar Bibliotheek Rijn en Venen om bekend staat.   

Overige vandaag 10:52

Help leerlingen met enquête over milieuvriendelijk toilet

Leerlingen van het Groene Hart Lyceum hebben een opdracht gekregen van het Hoogheemraadschap van Rijnland om een milieuvriendelijk toilet te maken wat onder andere poep en plas van elkaar scheidt. Help jij hen door deze enquête in te vullen?

Evenementen vandaag 09:02

Coronaproof Burendag vieren, hoe doe je dat?

Dit jaar vieren we Burendag op 26 september. Bij deze jaarlijks terugkerende dag vieren buurtbewoners met elkaar feest. Omdat alles dit jaar coronaproof moet, hebben wij een aantal tips verzameld om toch Burendag te kunnen vieren.