Van 0 naar 20

Van 0 naar 20: "Ik weet dat het zwaarste nog moet komen..."

Stefan en Mitchell bereiden zich voor op de 20 van Alphen. Beiden hebben inmiddels een duurloop van 15 minuten achter de rug en dat was zweten geblazen. Maar, het betekent wel dat ze ruim over de helft zijn van hun eerste trainingsschema. Die 5 kilometer kunnen ze nu bijna ruiken.

“Het is even klaar met al dat positieve gedoe over hardlopen”, vertelt Mitchell. “De eerste niet-interval trainingen zitten er nu op. Vijftien minuten achter elkaar en dat valt best zwaar. Het lukt wel en opgeven is nog geen optie, maar het vergt wel een hoop doorzettingsvermogen. Ook de personal trainingen worden steeds zwaarder en daar heb ik hetzelfde gevoel als met het hardlopen. Blijven volhouden. En ik weet waar we het voor doen. Daarom ga ik door. Zodat ik weet dat ik in maart extra trots mag zijn als wij die 20 kilometer hebben gerend. Maar ik weet dat het zwaarste nog moet komen...”

Stefan had een goede week. Hij vertelt: “Waar ik vorige week een moeilijke week had, ging het deze week eigenlijk best goed. Ik had energie tijdens de Personal Training, het lopen gaat vrij soepel en ik begin ook steeds meer voldoening te halen uit het bewegen. Daarbij merk ik dat mijn lichaam sterker wordt en mijn conditie beter, dus ik voel dat alles nut heeft.” Toch weet Stefan dat het zeker nog geen tijd is om te juichen. “Ik weet dat er nog een lang traject af te leggen is en dat ik nog lang niet op het gewenste niveau zit.”

Volg Stefan en Mitchell in hun voorbereidingen voor de 20 van Alphen via Alphens.nl. Check hier de eerste aflevering en houd elke laatste donderdag van de maand Alphens.nl in de gaten voor een nieuwe aflevering!


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 09:15

Burgemeester Liesbeth Spies over protestactie Rijnplein: “Deze oproepen worden scherp veroordeeld”

Rond de klok van 19:00 uur kwamen maandagavond tientallen mensen bij elkaar op het Rijnplein en nabije omgeving. Dit na een oproep voor een demonstratie die sinds zondag rondging op social media. Burgemeester Liesbeth Spies is niet te spreken over de protestactie. “Het heeft helemaal niets te maken met demonstraties die op een vreedzame manier gehouden kunnen worden.”

Calamiteiten gisteren 19:46

Jongeren komen af op protestactie, grote rel lijkt uit te blijven

Er hangt een grimmige sfeer op het Rijnplein. Tientallen jongeren zijn afgekomen op de oproep die op social media rondging om maandagavond naar het Rijnplein te komen om te protesteren tegen de coronamaatregelen. Vernielingen lijken uit te blijven. 

Alphense Zendmast gisteren 17:15

Alphense zendmast kleurt oranje voor zwembad De Hoorn

Om te vieren dat het buitenbad van zwembad De Hoorn open is om baantjes te zwemmen, kleurt de Alphense zendmast maandagavond 25 januari oranje. Hiermee zet de Alphense zendmast, die tegenover het zwembad staat, De Hoorn nog eens extra in de schijnwerpers.

Advertorial Winkels gisteren 15:39

Subway in de Baronie vanaf vandaag weer geopend na verbouwing

Subway in winkelcentrum de Baronie opent na een verbouwing van twee weken haar deuren om Alphenaren weer te voorzien van overheerlijke broodjes en andere lekkernijen. De vernieuwde winkel heeft een behoorlijke metamorfose ondergaan!