Van 0 naar 20

Van 0 naar 20: "Ik weet dat het zwaarste nog moet komen..."

Stefan en Mitchell bereiden zich voor op de 20 van Alphen. Beiden hebben inmiddels een duurloop van 15 minuten achter de rug en dat was zweten geblazen. Maar, het betekent wel dat ze ruim over de helft zijn van hun eerste trainingsschema. Die 5 kilometer kunnen ze nu bijna ruiken.

“Het is even klaar met al dat positieve gedoe over hardlopen”, vertelt Mitchell. “De eerste niet-interval trainingen zitten er nu op. Vijftien minuten achter elkaar en dat valt best zwaar. Het lukt wel en opgeven is nog geen optie, maar het vergt wel een hoop doorzettingsvermogen. Ook de personal trainingen worden steeds zwaarder en daar heb ik hetzelfde gevoel als met het hardlopen. Blijven volhouden. En ik weet waar we het voor doen. Daarom ga ik door. Zodat ik weet dat ik in maart extra trots mag zijn als wij die 20 kilometer hebben gerend. Maar ik weet dat het zwaarste nog moet komen...”

Stefan had een goede week. Hij vertelt: “Waar ik vorige week een moeilijke week had, ging het deze week eigenlijk best goed. Ik had energie tijdens de Personal Training, het lopen gaat vrij soepel en ik begin ook steeds meer voldoening te halen uit het bewegen. Daarbij merk ik dat mijn lichaam sterker wordt en mijn conditie beter, dus ik voel dat alles nut heeft.” Toch weet Stefan dat het zeker nog geen tijd is om te juichen. “Ik weet dat er nog een lang traject af te leggen is en dat ik nog lang niet op het gewenste niveau zit.”

Volg Stefan en Mitchell in hun voorbereidingen voor de 20 van Alphen via Alphens.nl. Check hier de eerste aflevering en houd elke laatste donderdag van de maand Alphens.nl in de gaten voor een nieuwe aflevering!


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:05

Grote najaarsproeverij bij La Bodega ‘87

Wijnliefhebbers opgelet! De gezelligste wijnmiddag van Alphen aan den Rijn komt er weer aan. Zondag 27 september organiseert La Bodega '87 de grote najaarsproeverij!

Onderwijs gisteren 16:32

Sneak peek in het nieuwe Groene Hart Lyceum

Leerlingen van het Groene Hart Lyceum moeten nog even geduld hebben, maar in het najaar van 2020 is het dan toch echt zo ver. Dan neemt het Groene Hart Lyceum het nieuwe schoolgebouw in gebruik. Hoe staat het er nu voor? Dat laten de leerlingen zien in deze sneak peek.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:11

Kabinet dient ‘coronawet’ in bij Tweede Kamer

Een tijdelijke ‘coronawet’ moet ervoor zorgen dat de juridische basis rondom de coronamaatregelen beter wordt geregeld. Hiermee zullen de noodverordeningen, waarin momenteel de coronamaatregelen zijn vastgelegd, komen te vervallen.

Heel Alphen Beweegt gisteren 12:45

Net als Kees en George je op oudere leeftijd fit en vitaal voelen?

Wekelijks verzorgt Alphen Beweegt ‘Senioren in Beweging’ lessen op verschillende locaties in de gemeente Alphen aan den Rijn. Tijdens deze lessen worden er diverse oefeningen gegeven die het uithoudingsvermogen vergroten, de spieren sterker maken en zorgen voor lichamelijke ontspanning.