Van 0 naar 20

Van 0 naar 20: "Ik weet dat het zwaarste nog moet komen..."

Stefan en Mitchell bereiden zich voor op de 20 van Alphen. Beiden hebben inmiddels een duurloop van 15 minuten achter de rug en dat was zweten geblazen. Maar, het betekent wel dat ze ruim over de helft zijn van hun eerste trainingsschema. Die 5 kilometer kunnen ze nu bijna ruiken.

“Het is even klaar met al dat positieve gedoe over hardlopen”, vertelt Mitchell. “De eerste niet-interval trainingen zitten er nu op. Vijftien minuten achter elkaar en dat valt best zwaar. Het lukt wel en opgeven is nog geen optie, maar het vergt wel een hoop doorzettingsvermogen. Ook de personal trainingen worden steeds zwaarder en daar heb ik hetzelfde gevoel als met het hardlopen. Blijven volhouden. En ik weet waar we het voor doen. Daarom ga ik door. Zodat ik weet dat ik in maart extra trots mag zijn als wij die 20 kilometer hebben gerend. Maar ik weet dat het zwaarste nog moet komen...”

Stefan had een goede week. Hij vertelt: “Waar ik vorige week een moeilijke week had, ging het deze week eigenlijk best goed. Ik had energie tijdens de Personal Training, het lopen gaat vrij soepel en ik begin ook steeds meer voldoening te halen uit het bewegen. Daarbij merk ik dat mijn lichaam sterker wordt en mijn conditie beter, dus ik voel dat alles nut heeft.” Toch weet Stefan dat het zeker nog geen tijd is om te juichen. “Ik weet dat er nog een lang traject af te leggen is en dat ik nog lang niet op het gewenste niveau zit.”

Volg Stefan en Mitchell in hun voorbereidingen voor de 20 van Alphen via Alphens.nl. Check hier de eerste aflevering en houd elke laatste donderdag van de maand Alphens.nl in de gaten voor een nieuwe aflevering!


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 16:35

Het moment is daar: de ‘huiskamer van de stad’ is officieel geopend

Genodigden kwamen op zaterdagochtend bijeen voor de officiële opening van de nieuwe bibliotheek. Met een tot in de puntjes geregisseerde performance en speeches van directeur Hester van Beek en wethouder Kees van Velzen, was het moment vandaag eindelijk daar: de opening van de ‘huiskamer van de stad’.

Alphense Zendmast vandaag 12:13

Alphense zendmast oranje verlicht voor opening nieuwe bibliotheek

Vandaag, zaterdag 26 september, opent de nieuwe bibliotheek in het Alphense centrum officieel haar deuren. Speciaal voor deze gelegenheid kleurt de Alphense zendmast oranje, de kleur waar Bibliotheek Rijn en Venen om bekend staat.   

Overige vandaag 10:52

Help leerlingen met enquête over milieuvriendelijk toilet

Leerlingen van het Groene Hart Lyceum hebben een opdracht gekregen van het Hoogheemraadschap van Rijnland om een milieuvriendelijk toilet te maken wat onder andere poep en plas van elkaar scheidt. Help jij hen door deze enquête in te vullen?

Evenementen vandaag 09:02

Coronaproof Burendag vieren, hoe doe je dat?

Dit jaar vieren we Burendag op 26 september. Bij deze jaarlijks terugkerende dag vieren buurtbewoners met elkaar feest. Omdat alles dit jaar coronaproof moet, hebben wij een aantal tips verzameld om toch Burendag te kunnen vieren.