Mitchell en Stefan

Van 0 naar 20: "Mijn benen voelden alsof ze vol pap zaten"

Een korte update van de mannen van Van 0 naar 20. De 10 kilometergrens is overschreden, althans, door Mitchell. Stefan heeft er een moment aan kunnen ruiken, maar op het einde ging dat toch niet zoals hij hoopte.

Mitchell vertelt: “Ik heb de afgelopen anderhalve week stilgelegen. Puur omdat ik de motivatie niet kon vinden om die schoenen aan te trekken en naar buiten te gaan. Maar deze week ben ik eindelijk weer gegaan. In het begin vond ik het echt weer lekker om te lopen, alleen merkte ik na 25 minuten dat ik weer tegenzin ging voelen. Ook mijn benen wilde eigenlijk niet meer en mijn hartslag voelde te hoog voor mijn zin. Op het punt dat ik om wilde keren, heb ik gelukkig toch de knop om kunnen zetten om door te gaan. Achteraf ben ik daar heel blij mee, want daardoor ben ik wel voor het eerst de 10 kilometer grens gepasseerd. Ik ben erop gebrand om nu echt door te pakken en dit twee keer te kunnen zodat ik zeker weet dat 20 kilometer in 2 uur haalbaar is.”

Bij Stefan leek het hardlopen voorspoedig te gaan, maar dat liep uiteindelijk toch net even iets anders. “Deze week heb ik echt weer tijd gemaakt om hard te gaan lopen en dat ging eigenlijk erg goed. Totdat ik 45 minuten onderweg was. Het leek er heel erg op dat ik voor het eerst de grens van 10 kilometer ging passeren en dus zat ik vol motivatie en energie, maar opeens stopte mijn lichaam ermee... Voor het eerst had ik te weinig gegeten. Mijn benen voelden alsof ze vol pap zaten, mijn buik begon zeer te doen en mijn motivatie zakte weg. Het laatste kwartier van mijn training heb ik daarom niet kunnen voltooien. Het enige wat ik kon denken was: 'Ik moet eten, NU!' Hopelijk gaat het me dit weekend wel lukken om die 10 kilometer grens te halen.”

Volg Mitchell en Stefan in hun voorbereidingen voor de 20 van Alphen. Check hier de laatste podcast en houd elke laatste donderdag van de maand Alphens.nl in de gaten voor een nieuwe aflevering! Meer weten over de trainingen van Mitchell en Stefan? Klik dan hier.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 15:09

Goede voornemens makkelijker volhouden?

In deze rare, stressvolle tijden willen veel mensen ook goed voor zichzelf (blijven) zorgen. Dus hebben we allemaal weer goede voornemens. Maar ondertussen hebben we het ook allemaal drukker dan ooit met het combineren van werk en thuis-onderwijs, en zijn sportscholen gesloten. Hoe zorg je dan dat je toch zonder al te veel moeite goed voor jezelf kan blijven zorgen?