Mitchell en Stefan

Van 0 naar 20: "Mijn benen voelden alsof ze vol pap zaten"

Een korte update van de mannen van Van 0 naar 20. De 10 kilometergrens is overschreden, althans, door Mitchell. Stefan heeft er een moment aan kunnen ruiken, maar op het einde ging dat toch niet zoals hij hoopte.

Mitchell vertelt: “Ik heb de afgelopen anderhalve week stilgelegen. Puur omdat ik de motivatie niet kon vinden om die schoenen aan te trekken en naar buiten te gaan. Maar deze week ben ik eindelijk weer gegaan. In het begin vond ik het echt weer lekker om te lopen, alleen merkte ik na 25 minuten dat ik weer tegenzin ging voelen. Ook mijn benen wilde eigenlijk niet meer en mijn hartslag voelde te hoog voor mijn zin. Op het punt dat ik om wilde keren, heb ik gelukkig toch de knop om kunnen zetten om door te gaan. Achteraf ben ik daar heel blij mee, want daardoor ben ik wel voor het eerst de 10 kilometer grens gepasseerd. Ik ben erop gebrand om nu echt door te pakken en dit twee keer te kunnen zodat ik zeker weet dat 20 kilometer in 2 uur haalbaar is.”

Bij Stefan leek het hardlopen voorspoedig te gaan, maar dat liep uiteindelijk toch net even iets anders. “Deze week heb ik echt weer tijd gemaakt om hard te gaan lopen en dat ging eigenlijk erg goed. Totdat ik 45 minuten onderweg was. Het leek er heel erg op dat ik voor het eerst de grens van 10 kilometer ging passeren en dus zat ik vol motivatie en energie, maar opeens stopte mijn lichaam ermee... Voor het eerst had ik te weinig gegeten. Mijn benen voelden alsof ze vol pap zaten, mijn buik begon zeer te doen en mijn motivatie zakte weg. Het laatste kwartier van mijn training heb ik daarom niet kunnen voltooien. Het enige wat ik kon denken was: 'Ik moet eten, NU!' Hopelijk gaat het me dit weekend wel lukken om die 10 kilometer grens te halen.”

Volg Mitchell en Stefan in hun voorbereidingen voor de 20 van Alphen. Check hier de laatste podcast en houd elke laatste donderdag van de maand Alphens.nl in de gaten voor een nieuwe aflevering! Meer weten over de trainingen van Mitchell en Stefan? Klik dan hier.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Van 0 naar 20 vandaag 18:41

Van 0 naar 20: het weer

Tja, kijk naar buiten en je weet het eigenlijk al. Het is herfst. En dat betekent regen, wind en lage temperaturen. Maar ja, dat schema blijft roepen. En omdat de 20 van Alphen al in maart gelopen gaat worden, zullen Stefan en Mitchell toch moeten blijven trainen. Motivatie vinden dus!

Advertorial Economie vandaag 17:15

Wouter Sjerp: hét juiste advies voor jouw hypotheek

Voor vele Alphenaren zal dit gezicht of deze naam wel bekend klinken. De goedlachse Wouter, geboren en getogen in Alphen aan den Rijn, heeft menig dorpsgenoot al voorzien van juist advies qua hypotheek. En nu pakt hij dat nog beter aan. Hij is dé hypotheekspecialist van Alphen.

Blog Op reis met Naomi vandaag 15:26

Op reis met Naomi: Unleash the Power Within

Deze week ben ik even wat later, wat komt door mijn 4-daagse online evenement ‘UPW’ (Unleash the Power Within) van Tony Robbins, waarin ik vier dagen volledig ondergedompeld ben in persoonlijke ontwikkeling. Concrete handvatten, bijzondere en leerzame verhalen, mooie meditaties, diepe inzichten, vele realisaties, verbinding; met mijzelf en met andere deelnemers (11.000 uit maar liefst 139 landen!).