Trainen bij SylvesterPT

Van 0 naar 20: "Misschien ga ik het afzien nog wel missen"

Week 8 was voor Stefan en Mitchell de week van de laatste personal training. In hun eerste stappen van 0 naar de 20 kilometer werden zij wekelijks geholpen door SylvesterPT. Hoe is die training ze bevallen en vooral, hoe gaat het nu met lopen?

Mitchell merkt dat het steeds zwaarder wordt. “De stap van 15 naar 20 minuten achter elkaar is best een grote. Die run heeft een hele hoop energie gekost. Ik begin daardoor een soort angst te voelen voor het half uur wat eraan komt. Al weet ik ook wel dat dat echt een overwinning gaat zijn. Bijna net zo’n grote overwinning als die 20 kilometer zelf.” Over overwinningen gesproken: “Mijn gewicht voelt ook als een overwinning. Als we dit even tussen ons kunnen houden, voordat ik begon met rennen woog ik 131 kilo. Ik weet het, het is veel te veel maar ondertussen zit ik al onder de 120 kilo. Als ik zo doorga in dit tempo sta ik straks aan de start terwijl ik nog maar 76 kilo weeg. Dat gaat hem vast niet worden, maar onder de 90 zou een flinke prestatie zijn."

Stefan: "Na de eerste training van Sylvester, 8 weken geleden, merkte ik hoe verschrikkelijk slecht in vorm ik eigenlijk was. Alles deed zeer, een week lang had ik spierpijn en dat terwijl de oefeningen van die eerste training niet extreem moeilijk waren. Maar met elke week merkte ik dat ik sterker werd en na 8 weken is het resultaat dat ik makkelijker loop, dat ik meer kracht heb en dat ik meer vertrouwen heb in een goed afloop van dit avontuur. En het was zeker afzien, maar het gaf wel energie. Dat ga ik de komende tijd misschien nog wel missen.”

Het lopen gaat ondertussen nog steeds erg goed bij Stefan. “Ik loop nu niets meer onder de 5 kilometer en ga over een paar dagen voor het eerst 30 minuten achter elkaar proberen te rennen. Ik ben stiekem ligt nerveus voor die uitdaging, maar we zijn er nog lang niet, dus ik ga er alles aan doen om die 30 minuten in ieder geval uit te rennen."

Volg Stefan en Mitchell in hun voorbereidingen voor de 20 van Alphen. Check hier de podcast en houd elke laatste donderdag van de maand Alphens.nl in de gaten voor een nieuwe aflevering. Benieuwd naar de trainingen? Hier kun je alles lezen over het traject van Stefan en Mitchell.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Bekende Alphenaren in de stoel bij Gilbert gisteren 15:46

Viviënne Winkelaar in de stoel bij Gilbert: highlights en ondernemen in coronatijd

Elke maand zit er bij kapper Gilbert van Coiffures Gilbert een bekende Alphenaar in de stoel. Tijdens het knippen vraagt hij hen het hemd van het lijf. Dit keer de Alphense onderneemster Viviënne Winkelaar, die Bij Hen, de Schaapskooi en Snackbar de Pieper runt.

Romeinen gisteren 12:05

ROMEINEN Bronzen steelpan

Romeins voedsel lijkt op dat van ons. Ook de manier om voedsel te bereiden lijkt op die van ons. Eigenlijk is het natuurlijk andersom. Dus het bereiden gaat net als toen nog steeds in een oven, op het vuur en in een pan. Al koken wij niet meer in een bronzen steelpan.

Algemeen 24 okt. 2020 16:38

Vannacht gaat de klok een uur terug

In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober gaat de wintertijd in. Dit houdt in dat de klok een uur achteruit gaat, en de dag dus een uur langer duurt!