Van 0 naar 20

Van 0 naar 20: Mitchell en Stefan lopen met zijn tweeën de 20 van Alphen

Deze week maakte de organisatie van de 20 van Alphen bekend dat het evenement wordt afgelast. Geen alternatief en geen coronaproof evenement in 2021. Maar Mitchell en Stefan trainen ondanks dat gewoon door. Zij hebben al te horen gekregen dat zij sowieso gaan rennen. Maar hoe gaat het met die training?

Mitchell is erachter gekomen dat verandering best goed kan zijn tijdens een training. “Al sinds de allereerste training in mei loop ik hetzelfde rondje. Het ‘rondje meer’, zoals dat in Alphen altijd wordt genoemd. En de eerste keer lukte het nog niet eens om het meer te bereiken, maar op een bepaald moment lukte het om vanaf de parkeerplaats van ARC te starten, het meer om te lopen en dan weer terug. Zelfs twee keer het meer rond zit nu in mijn mogelijkheden.”

Maar toen hij vorige week een echt lange training op de planning had staan, is hij toch maar eens een andere kant opgelopen. “En dan merk je toch dat het heel fijn is om eens in een ander decor te rennen. Het is dat ik de verkeerde muziek op had, anders was het een toprun geweest. Ik ga voorlopig andere routes lopen. Dat helpt in het behalen van die 20 kilometer.”

Bij Stefan gaan de trainingen goed, maar zijn leven is pas geleden wel flink veranderd. “Klaar met mijn studie, een nieuwe baan bij KINK, een eigen radioprogramma op die zender. Maar dat zorgt er ook voor dat ik minder vaak thuis ben. Daarbij komt kijken dat het buiten vroeg donker wordt en dan ben ik ook nog eens een enorme koukleum. Dus het is niet heel aantrekkelijk om te gaan rennen. Maar op zondag, als er een waterig zonnetje aan de lucht staat, dan trek ik nog trouw mijn hardloopschoenen aan en ren ik minimaal 5, meestal 10 en soms ook 15 kilometer!”

Volg Mitchell en Stefan in hun voorbereidingen voor de 20 van Alphen. Check hier de laatste podcast en houd elke laatste donderdag van de maand Alphens.nl in de gaten voor een nieuwe aflevering! Meer weten over de trainingen van Mitchell en Stefan? Klik dan hier.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 14:30

Dit jaar eenmalige huurverlaging voor sociale huurwoningen

In 2021 hebben huurders in sociale huurwoningen met een laag inkomen en een hoge huur recht op een eenmalige huurverlaging. De regering kondigde dit vorig jaar aan tijdens Prinsjesdag. Dat is goed nieuws voor een aantal huurders van Woonforte.

Overige vandaag 13:06

Megajacht Vanish vaart door de Rijn

Zaterdagochtend was het weer raak. Door de Rijn voer weer een megajacht, wat zoals gewoonlijk weer veel bekijks trok. 

Advertorial Overige vandaag 10:39

Gebarencursus in AquaRijn gaat weer van start

Vanaf woensdag 10 februari start een nieuwe gebarentaalcursus voor beginners (NGT). De cursus duurt twaalf weken en vindt plaats in Buurthuis AquaRijn van 19:30 uur tot 21:30 uur.