Van 0 naar 20

Van 0 naar 20: Mitchell en Stefan zijn op de helft!

Na 21 weken trainen zijn Mitchell en Stefan op de helft. Althans, qua afstand. Allebei hebben ze inmiddels de 10 kilometer grens gepasseerd en dus kan die blik nu echt naar dat einddoel. Met het laatste trainingsschema gaan de mannen proberen de 20 kilometer zo snel mogelijk te bereiken, maar hoe staan ze er zelf in?

"Het is gewoon gelukt”, begint Mitchell. “Het tweede schema is afgewerkt. En hoe. Een uur aan één stuk door rennen is niet niks. En dan 10 kilometer afleggen. We zijn op de helft en qua snelheid lig ik lekker op schema. Maar makkelijk is het zeker niet. Iedere keer dat ik naar buiten loop met mijn hardloopschoenen aan is het weer even inkomen. Maar toch geeft het een hoop vertrouwen om te weten dat we halverwege zijn. Of althans, halverwege? Dat dacht ik. Maar toen kwam het nieuwe schema. Over acht weken zouden we 20 kilometer moeten kunnen rennen. Ik ben benieuwd.”

Stefan vertelt: “Ik had wel eens gehoord van de runnershigh. Een gevoel van onoverwinnelijkheid dat je zou moeten bekruipen tijdens het hardlopen. Inmiddels ben ik al weken aan het wachten op dat gevoel, maar ik denk niet dat het nog gaat komen. Toch voel ik me inmiddels onoverwinnelijk. Want ik heb vaak gedacht dat ik het niet zou halen, maar nu de 10 kilometer grens gehaald is, is het vertrouwen alleen maar toegenomen. We hebben nog vier hele maanden, dus die 20 kilometer gaat helemaal goed komen!”

Volg Mitchell en Stefan in hun voorbereidingen voor de 20 van Alphen. Check hier de laatste podcast en houd elke laatste donderdag van de maand Alphens.nl in de gaten voor een nieuwe aflevering! Meer weten over de trainingen van Mitchell en Stefan? Klik dan hier.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politie vandaag 09:17

Eigenaar gezocht van gestolen dure fiets

Op woensdag 20 januari controleerden handhavers in het Bospark in Alphen een persoon zonder vaste woon- of verblijfplaats. Opvallend was dat hij een dure fiets bij zich had. De politie is nu op zoek naar de echte eigenaar van de fiets.