Van 0 naar 20

Van 0 naar 20: Mitchell en Stefan zijn op de helft!

Na 21 weken trainen zijn Mitchell en Stefan op de helft. Althans, qua afstand. Allebei hebben ze inmiddels de 10 kilometer grens gepasseerd en dus kan die blik nu echt naar dat einddoel. Met het laatste trainingsschema gaan de mannen proberen de 20 kilometer zo snel mogelijk te bereiken, maar hoe staan ze er zelf in?

"Het is gewoon gelukt”, begint Mitchell. “Het tweede schema is afgewerkt. En hoe. Een uur aan één stuk door rennen is niet niks. En dan 10 kilometer afleggen. We zijn op de helft en qua snelheid lig ik lekker op schema. Maar makkelijk is het zeker niet. Iedere keer dat ik naar buiten loop met mijn hardloopschoenen aan is het weer even inkomen. Maar toch geeft het een hoop vertrouwen om te weten dat we halverwege zijn. Of althans, halverwege? Dat dacht ik. Maar toen kwam het nieuwe schema. Over acht weken zouden we 20 kilometer moeten kunnen rennen. Ik ben benieuwd.”

Stefan vertelt: “Ik had wel eens gehoord van de runnershigh. Een gevoel van onoverwinnelijkheid dat je zou moeten bekruipen tijdens het hardlopen. Inmiddels ben ik al weken aan het wachten op dat gevoel, maar ik denk niet dat het nog gaat komen. Toch voel ik me inmiddels onoverwinnelijk. Want ik heb vaak gedacht dat ik het niet zou halen, maar nu de 10 kilometer grens gehaald is, is het vertrouwen alleen maar toegenomen. We hebben nog vier hele maanden, dus die 20 kilometer gaat helemaal goed komen!”

Volg Mitchell en Stefan in hun voorbereidingen voor de 20 van Alphen. Check hier de laatste podcast en houd elke laatste donderdag van de maand Alphens.nl in de gaten voor een nieuwe aflevering! Meer weten over de trainingen van Mitchell en Stefan? Klik dan hier.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Van 0 naar 20 vandaag 18:41

Van 0 naar 20: het weer

Tja, kijk naar buiten en je weet het eigenlijk al. Het is herfst. En dat betekent regen, wind en lage temperaturen. Maar ja, dat schema blijft roepen. En omdat de 20 van Alphen al in maart gelopen gaat worden, zullen Stefan en Mitchell toch moeten blijven trainen. Motivatie vinden dus!

Advertorial Economie vandaag 17:15

Wouter Sjerp: hét juiste advies voor jouw hypotheek

Voor vele Alphenaren zal dit gezicht of deze naam wel bekend klinken. De goedlachse Wouter, geboren en getogen in Alphen aan den Rijn, heeft menig dorpsgenoot al voorzien van juist advies qua hypotheek. En nu pakt hij dat nog beter aan. Hij is dé hypotheekspecialist van Alphen.

Blog Op reis met Naomi vandaag 15:26

Op reis met Naomi: Unleash the Power Within

Deze week ben ik even wat later, wat komt door mijn 4-daagse online evenement ‘UPW’ (Unleash the Power Within) van Tony Robbins, waarin ik vier dagen volledig ondergedompeld ben in persoonlijke ontwikkeling. Concrete handvatten, bijzondere en leerzame verhalen, mooie meditaties, diepe inzichten, vele realisaties, verbinding; met mijzelf en met andere deelnemers (11.000 uit maar liefst 139 landen!).