Van 0 naar 20

Van 0 naar 20: opeens is het lente

Het avontuur van Mitchell en Stefan nadert de ontknoping. Bijna gaan ze die 20 kilometer lopen. En na een week van vrieskou en sneeuw, zitten ze nu ineens in een week van zon en warmte. Welk effect heeft die omslag? En wat vinden ze prettiger?

“En weg is de kou”, zegt Mitchell. “De sneeuw is weer compleet verdwenen en bijna al het ijs is weer veranderd in water. Wel lekker, dan kan de training weer worden hervat. Zodoende heb ik gisteren een training van 10 kilometer gedaan. Zo lekker zonder kou. Maar de weergoden waren mij niet echt goed gezind. Want wat ik veel erger vind dan kou, is wind. Man man man. Midden in de polders rende ik als het soort gazelle op de savanne (natuurlijk was het geen savanne maar gewoon de weilanden van Aarlanderveen) zonder enige problemen. Maar de wind werd sterker, en heftiger.”

Toen hij de brug afliep bij de Zegerbaan langs het Aarkanaal terecht kwam, was de wind nog erger. “Alsof ik in een windcabine aan het rennen was. Helaas heeft op dat moment Scheetanius, de god van wind (soms ook natte wind), gewonnen. Maar niet voor lang. Want ik raapte mijn moed weer bij mekaar en begon te rennen. Ik rende als een pak cornflakes op dinsdag (hele rare metafoor) door naar het einde van mijn route. En daar was het. 10 kilometer binnen het uur, zoals mijn doel was. Dus niks kan mij tegenhouden om die 20 van Alphen te voltooien”, zegt hij. “Lang verhaal kort: het ging best lekker en er was niet veel bijzonders.”

Stefan vindt het een verademing om nu de deur uit te gaan. “Niet bang zijn dat je uitglijdt, niet bang zijn dat je iets breekt, niet bang zijn dat je kou vat. Gewoon een zonnetje op je gezicht en gaan. Maar toch merk ik dat de zenuwen mijn lichaam insluipen. Ik zat van de week in de trein en fantaseerde over hoe het zou gaan. Met de seconde werden de kriebels heftiger, want wat nou als het niet lukt? Wat nou als ik moet opgeven? Of nog erger, wat nou als ik ineens corona krijg? Ik stapte de trein uit en merkte dat ik letterlijk knikkende knietjes had.” Stefan is bang voor wat komen gaat, maar ook enthousiast. “Want naast de nervositeit heb ik er vooral heel veel zin in! Laat die finish maar komen. En daarna weken lang rust”, lacht hij.

Disclaimer: Mitchell en Stefan lopen de 20 op persoonlijke titel, zij zullen met z'n tweeën lopen en niet in evenement vorm! Zij zullen daarom niet communiceren wanneer ze gaan lopen. Dit allemaal uit voorzorg naar aanleiding van de coronamaatregelen.

Meer weten? Lees hier alles over de podcast Van 0 naar 20. Alle afleveringen kun je hier beluisteren.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur vandaag 17:43

Filmdiner No Reservations met Catherine Zeta-Jones

De titel van het nieuwe filmdiner op 5, 6 en 7 maart wekt wat verwarring: dit filmdiner is zeker te reserveren. Het concept van thuis een film kijken en tegelijk eten wat je ziet in de film is deze keer met steractrice Catherina Zeta-Jones in de film No Reservations.

Coronavirus in Alphen vandaag 17:00

Het vaccineren in Alphen is nu echt begonnen: “Laat die vaccins maar komen!”

Rond 08:00 uur werd de eerste prik gezet in de tot vaccinatielocatie omgebouwde tennishal van Nieuwe Sloot. Dagelijks zullen daar zo’n driehonderd 80+’ers worden gevaccineerd, maar de daadwerkelijke capaciteit ligt hoger. “In een maand tijd zouden we heel Alphen kunnen vaccineren”, zegt burgemeester Liesbeth Spies.

Calamiteiten vandaag 15:29

Motorrijder komt ten val op Leidse Schouw

Maandagmiddag 1 maart is er een motorrijder ten val gekomen op de Leidse Schouw. Bij het eenzijdige ongeval kwamen meerdere hulpdiensten ter plaatse. 

Van 0 naar 20 vandaag 14:54

Van 0 naar 20: Mitchell en Stefan zijn er bijna

Het moment komt dichter en dichterbij dat Mitchell en Stefan toch echt die 20 kilometer moeten gaan rennen. Allebei zijn ze op de goede weg. Ze zijn er bijna. Tijd voor wat laatste tips!

Alphense Zendmast vandaag 14:06

Alphense zendmast maandagavond rood en groen verlicht

Het verzoek kwam vanuit Kees Kraamer om de Alphense zendmast maandagavond rood en groen te verlichten. Dit doet hij voor zijn hardloopgroepje, met in het bijzonder voor Peter Zuidam. En dat levert ongetwijfeld een leuk moment op, want Kees en Peter zijn beide kleurenblind.