Training bij SylvesterPT

Van 0 naar 20: Stefan en Mitchell zijn over de 5 kilometer

De eerste magische grens is bereikt. Stefan en Mitchell hebben allebei de 5 kilometer aangetikt. Mitchell is zelfs al over de 6 kilometer heen. Het gaat dus goed met het volgen van het trainingsschema en de volgende uitdaging staat al op ze te wachten.

“Man man man, wat gaat het lekker”, begint Mitchell. “Even beginnen met de slechte voortgang, het afvallen stagneert een beetje. Ik begin langzaamaan op hetzelfde gewicht te blijven. Nou houd dat wel in dat er 10 kilo af is sinds het begin van dit hardloopavontuur, maar dan nog. Ik wil meer.” Maar positief: afgelopen zaterdag had Mitchell wel de lekkerste run tot nu toe. “Ik heb om 22:30 uur mijn stoute hardloopschoenen aangetrokken en ben op pad gegaan. De langste training tot nu toe. 40 minuten totaal”, vertelt hij.

“Ik had van Stefan al een update gezien dat hij met die training meer dan 5 kilometer had afgelegd en dat moest ik nog maar zien te halen. Maar vanaf de tweede minuut ging ik als een speer. Ik heb de hele run nergens last van gehad. Vanaf de parkeerplaats ARC, rond het meer en weer terug. Een verpletterende afstand van 6,2 kilometer tegenover de 5,3 kilometer van Stefan. Het is geen wedstrijd, maar ik ben aan het winnen.”

Bij Stefan overheerst ook een euforisch gevoel. “Het gevoel dat ik had toen ik 5,28 km in mijn beeldscherm zag staan was onbeschrijfelijk. Je weet dat je die eerste magische grens een keer gaat tegenkomen, maar dat het zo snel al gebeurde had ik niet verwacht. We zijn pas 7 weken aan het trainen, maar in die tijd ben ik veranderd van iemand die nauwelijks een trap op kan rennen in iemand die lachend 5 kilometer rent.” En natuurlijk is het soms wel zwaar en stiekem is het ook wel balen dat Mitchell nog verder loopt, maar laat die 10, 15 en 20 kilometer maar komen!” Stefan lacht: “Daarbij zorg ik er gewoon voor dat ik ze sneller loop dan Mitchell.”

Volg Stefan en Mitchell in hun voorbereidingen voor de 20 van Alphen. Check hier de tweede aflevering en houd elke laatste donderdag van de maand Alphens.nl in de gaten voor een nieuwe aflevering. Alle updates over de trainingen van Stefan en Mitchell vind je hier.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Bekende Alphenaren in de stoel bij Gilbert gisteren 15:46

Viviënne Winkelaar in de stoel bij Gilbert: highlights en ondernemen in coronatijd

Elke maand zit er bij kapper Gilbert van Coiffures Gilbert een bekende Alphenaar in de stoel. Tijdens het knippen vraagt hij hen het hemd van het lijf. Dit keer de Alphense onderneemster Viviënne Winkelaar, die Bij Hen, de Schaapskooi en Snackbar de Pieper runt.

Romeinen gisteren 12:05

ROMEINEN Bronzen steelpan

Romeins voedsel lijkt op dat van ons. Ook de manier om voedsel te bereiden lijkt op die van ons. Eigenlijk is het natuurlijk andersom. Dus het bereiden gaat net als toen nog steeds in een oven, op het vuur en in een pan. Al koken wij niet meer in een bronzen steelpan.

Algemeen 24 okt. 2020 16:38

Vannacht gaat de klok een uur terug

In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober gaat de wintertijd in. Dit houdt in dat de klok een uur achteruit gaat, en de dag dus een uur langer duurt!