Training bij SylvesterPT

Van 0 naar 20: Stefan en Mitchell zijn over de 5 kilometer

De eerste magische grens is bereikt. Stefan en Mitchell hebben allebei de 5 kilometer aangetikt. Mitchell is zelfs al over de 6 kilometer heen. Het gaat dus goed met het volgen van het trainingsschema en de volgende uitdaging staat al op ze te wachten.

“Man man man, wat gaat het lekker”, begint Mitchell. “Even beginnen met de slechte voortgang, het afvallen stagneert een beetje. Ik begin langzaamaan op hetzelfde gewicht te blijven. Nou houd dat wel in dat er 10 kilo af is sinds het begin van dit hardloopavontuur, maar dan nog. Ik wil meer.” Maar positief: afgelopen zaterdag had Mitchell wel de lekkerste run tot nu toe. “Ik heb om 22:30 uur mijn stoute hardloopschoenen aangetrokken en ben op pad gegaan. De langste training tot nu toe. 40 minuten totaal”, vertelt hij.

“Ik had van Stefan al een update gezien dat hij met die training meer dan 5 kilometer had afgelegd en dat moest ik nog maar zien te halen. Maar vanaf de tweede minuut ging ik als een speer. Ik heb de hele run nergens last van gehad. Vanaf de parkeerplaats ARC, rond het meer en weer terug. Een verpletterende afstand van 6,2 kilometer tegenover de 5,3 kilometer van Stefan. Het is geen wedstrijd, maar ik ben aan het winnen.”

Bij Stefan overheerst ook een euforisch gevoel. “Het gevoel dat ik had toen ik 5,28 km in mijn beeldscherm zag staan was onbeschrijfelijk. Je weet dat je die eerste magische grens een keer gaat tegenkomen, maar dat het zo snel al gebeurde had ik niet verwacht. We zijn pas 7 weken aan het trainen, maar in die tijd ben ik veranderd van iemand die nauwelijks een trap op kan rennen in iemand die lachend 5 kilometer rent.” En natuurlijk is het soms wel zwaar en stiekem is het ook wel balen dat Mitchell nog verder loopt, maar laat die 10, 15 en 20 kilometer maar komen!” Stefan lacht: “Daarbij zorg ik er gewoon voor dat ik ze sneller loop dan Mitchell.”

Volg Stefan en Mitchell in hun voorbereidingen voor de 20 van Alphen. Check hier de tweede aflevering en houd elke laatste donderdag van de maand Alphens.nl in de gaten voor een nieuwe aflevering. Alle updates over de trainingen van Stefan en Mitchell vind je hier.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 10:24

Electro World Hoogendoorn staat ook tijdens de lockdown voor jou klaar

De winkel van Electro World Hoogendoorn is momenteel gesloten, maar om jou te kunnen blijven ontzorgen gaat hun dienstverlening wel gewoon door. “We staan je graag telefonisch te woord voor advies, en het installeren en repareren gaat ook gewoon door”, vertelt Christian Hoogendoorn.