Training bij SylvesterPT

Van 0 naar 20: Stefan en Mitchell zijn over de 5 kilometer

De eerste magische grens is bereikt. Stefan en Mitchell hebben allebei de 5 kilometer aangetikt. Mitchell is zelfs al over de 6 kilometer heen. Het gaat dus goed met het volgen van het trainingsschema en de volgende uitdaging staat al op ze te wachten.

“Man man man, wat gaat het lekker”, begint Mitchell. “Even beginnen met de slechte voortgang, het afvallen stagneert een beetje. Ik begin langzaamaan op hetzelfde gewicht te blijven. Nou houd dat wel in dat er 10 kilo af is sinds het begin van dit hardloopavontuur, maar dan nog. Ik wil meer.” Maar positief: afgelopen zaterdag had Mitchell wel de lekkerste run tot nu toe. “Ik heb om 22:30 uur mijn stoute hardloopschoenen aangetrokken en ben op pad gegaan. De langste training tot nu toe. 40 minuten totaal”, vertelt hij.

“Ik had van Stefan al een update gezien dat hij met die training meer dan 5 kilometer had afgelegd en dat moest ik nog maar zien te halen. Maar vanaf de tweede minuut ging ik als een speer. Ik heb de hele run nergens last van gehad. Vanaf de parkeerplaats ARC, rond het meer en weer terug. Een verpletterende afstand van 6,2 kilometer tegenover de 5,3 kilometer van Stefan. Het is geen wedstrijd, maar ik ben aan het winnen.”

Bij Stefan overheerst ook een euforisch gevoel. “Het gevoel dat ik had toen ik 5,28 km in mijn beeldscherm zag staan was onbeschrijfelijk. Je weet dat je die eerste magische grens een keer gaat tegenkomen, maar dat het zo snel al gebeurde had ik niet verwacht. We zijn pas 7 weken aan het trainen, maar in die tijd ben ik veranderd van iemand die nauwelijks een trap op kan rennen in iemand die lachend 5 kilometer rent.” En natuurlijk is het soms wel zwaar en stiekem is het ook wel balen dat Mitchell nog verder loopt, maar laat die 10, 15 en 20 kilometer maar komen!” Stefan lacht: “Daarbij zorg ik er gewoon voor dat ik ze sneller loop dan Mitchell.”

Volg Stefan en Mitchell in hun voorbereidingen voor de 20 van Alphen. Check hier de tweede aflevering en houd elke laatste donderdag van de maand Alphens.nl in de gaten voor een nieuwe aflevering. Alle updates over de trainingen van Stefan en Mitchell vind je hier.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 20:26

Dementerende man vermist vanaf Zonnedauw

Een dementerende man van 67 jaar is sinds woensdagavond 18:30 uur vermist. Hij is vertrokken vanaf de Zonnedauw in Alphen. De politie spreekt van een urgente vermissing. 

Alphens Restaurantweek gisteren 19:04

Alphens Restaurantweek: oergezellig dineren bij Alle Hens

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Dit keer de beurt aan Alle Hens.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 16:11

Kraak de codes en ontsnap op tijd!

Dinsdag 18 augustus en donderdag 20 augustus organiseert Alphen Beweegt in samenwerking met V.V. Alphia, BGC Floreant en JOGG een echte Escape Room. Geheel gratis en geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Horeca gisteren 15:25

Geen langere openingstijden voor terrassen tijdens coronacrisis

Tot ’s avonds laat een drankje drinken op het terras. Met deze warme temperaturen klinkt dat heel aantrekkelijk, maar op het terras zitten is in Alphen in veel gevallen na 23:00 uur helaas niet toegestaan. En daar komt voorlopig ook geen verandering in.