Gemeente Alphen aan den Rijn

Van Arkel nieuwe voorzitter Adviesraad Samenleving

Inwoners kunnen straks via een nieuwe Adviesraad Samenleving meedenken en meepraten over hoe de gemeente zorgt voor goede voorzieningen voor inwoners die ondersteuning nodig hebben. Het college heeft Koos van Arkel (rechts op de foto) als voorzitter benoemd die de nieuwe Adviesraad Samenleving gaat leiden en verder vormgeven. Koos van Arkel is een Alphenaar met een met een breed netwerk. Hij zal komende periode deze nieuwe raad verder vormgeven.  

Met de Adviesraad Samenleving wordt de inspraak voor inwoners over het sociaal domein op een vernieuwende manier ingericht. De nieuwe adviesraad sluit straks beter aan bij bestaande netwerken in de wijk en thema’s die per wijk leven.

Inspraak

Aan het begin van deze raadsperiode is het Democratisch Akkoord gesloten. Het doel van dit Democratisch Akkoord is meer (lokale) inspraak voor inwoners om te komen tot toekomstbestendige en vitale dorpen en wijken. Gemeente Alphen aan den Rijn is actief aan de slag met nieuwe vormen van democratie op wijk- en dorpsniveau. Ook binnen het Sociaal Domein vergroten we de betrokkenheid van inwoners. Hierdoor spelen we als lokale overheid beter in op de veranderende samenleving.

Nieuwe leden

De adviesraad bestaat uit elf onafhankelijke leden. De raad adviseert het college van burgemeester en wethouders. De vacature voor de leden van deze adviesraad is inmiddels ook opengesteld. Deze vacature is te vinden op www.werkeninhetwesten.nl.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 15:08

Onthaasten met klei bij Parkvilla

Met klei kun je alle kanten op. Je creëert iets in een ruimtelijke vorm en met een beetje techniek ben je vrij om van alles te maken. Van fijn sieraad tot een meubel. “Tijdens de cursus keramiek hebben wij ook wel eens krukje gemaakt van klei en dat was echt zo stevig dat je erop kon zitten”, vertelt Parkvilla docente Beatrijs van Rheeden.

Werken gisteren 13:37

Het nieuwe vacature aanbod van week 37

Op zoek naar leuke baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je diverse soorten vacatures in verschillende branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Metaalwerk

In het Alphense castellum Albaniana zijn veel metalen voorwerpen gevonden. Onder meer in de fabrica, de extreem grote werkplaats. Daar werd zeker metaal bewerkt, want er zijn haarden en bewerkingsafval aangetroffen. Maar ook op het castellumterrein en in de oeverzone zijn metalen onderdelen gevonden.

Advertorial Sport gisteren 09:22

OldStars waterpolo van start in Alphen aan den Rijn

Op donderdag 23 september kunnen ouderen uit Alphen aan den Rijn en omstreken gratis kennismaken met OldStars waterpolo bij het Zwembad en Buurthuis Aquarijn. De clinic staat onder leiding van Robin van Galen; voormalig bondscoach van het Nederlands Waterpolo mannenteam.