Gemeente Alphen aan den Rijn

Van Arkel nieuwe voorzitter Adviesraad Samenleving

Inwoners kunnen straks via een nieuwe Adviesraad Samenleving meedenken en meepraten over hoe de gemeente zorgt voor goede voorzieningen voor inwoners die ondersteuning nodig hebben. Het college heeft Koos van Arkel (rechts op de foto) als voorzitter benoemd die de nieuwe Adviesraad Samenleving gaat leiden en verder vormgeven. Koos van Arkel is een Alphenaar met een met een breed netwerk. Hij zal komende periode deze nieuwe raad verder vormgeven.  

Met de Adviesraad Samenleving wordt de inspraak voor inwoners over het sociaal domein op een vernieuwende manier ingericht. De nieuwe adviesraad sluit straks beter aan bij bestaande netwerken in de wijk en thema’s die per wijk leven.

Inspraak

Aan het begin van deze raadsperiode is het Democratisch Akkoord gesloten. Het doel van dit Democratisch Akkoord is meer (lokale) inspraak voor inwoners om te komen tot toekomstbestendige en vitale dorpen en wijken. Gemeente Alphen aan den Rijn is actief aan de slag met nieuwe vormen van democratie op wijk- en dorpsniveau. Ook binnen het Sociaal Domein vergroten we de betrokkenheid van inwoners. Hierdoor spelen we als lokale overheid beter in op de veranderende samenleving.

Nieuwe leden

De adviesraad bestaat uit elf onafhankelijke leden. De raad adviseert het college van burgemeester en wethouders. De vacature voor de leden van deze adviesraad is inmiddels ook opengesteld. Deze vacature is te vinden op www.werkeninhetwesten.nl.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 09:10

Opening van de eerste Kwiek Beweegroute in Alphen aan den Rijn

De eerste Kwiek Beweegroute in Alphen aan den Rijn wordt een feit! Phemia de Boer van sport- en beweegbedrijf Phemia Move heeft in samenwerking met Stichting Help Anders, Alphen Vitaal en de gemeente Alphen aan den Rijn de aanleg van deze beweegroute in de Edelstenenbuurt mogelijk gemaakt. De opening van de route valt samen met de Nationale Beweegweek 2024.

Overige gisteren 16:27

Alphenaar Lars voltooit historische Noordzee-oversteek op waterstofboot

Lars Wielinga (25) uit Alphen aan den Rijn heeft samen met het TU Delft Hydro Motion Team geschiedenis geschreven door op 11 juli 2024 als eerste met een volledig waterstof aangedreven boot de Noordzee over te steken van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk.  

Calamiteiten gisteren 13:37

Fietsster gewond bij aanrijding op de Noorderkeerkring

Zaterdagochtend heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een auto op de Noorderkeerkring in Alphen aan den Rijn. Het ongeval vond plaats rond 12:00 uur en leidde tot een snelle inzet van de hulpdiensten, inclusief de traumahelikopter.  

Werken gisteren 12:09

Vacatureoverzicht week 28: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.