Wethouder Gerard van As en Diederik Antvelink, directeur van Nedcargo, tekenden op 15 december een overeenkomst voor een nieuw distributiecentrum op bedrijventerrein Steekterpoort in Alphen aan den Rijn.

Nedcargo bouwt een groot distributiecentrum van 60.000 vierkante meter naast de overslagterminal Alpherium. In totaal heeft Nedcargo 100.000 vierkante meter (10 hectare) grond van de gemeente gekocht. Nedcargo is het moederbedrijf van zowel de overslagterminal als het grote distributiecentrum. 

"Nedcargo wil naast het exporteren van bier, de binnenvaartschepen ook gaan gebruiken voor het importeren van levensmiddelen. Hiermee verdwijnen 10.000 vrachtwagens per jaar van de weg en worden de producten op een milieuvriendelijkere manier vervoerd. Ook worden er zonnepanelen op het dak geplaatst", aldus Antvelink.

Wethouder Van As: "De uitbreiding van het distributiecentrum geeft een goede boost aan de economie en het is goed voor de werkgelegenheid. Nedcargo is echt een toegevoegde waarde voor Alphen aan den Rijn."