Josh Walet
Advertorial Winkels

Van de Raadhuisstraat naar De Aarhof: La Bodega ’87 heeft een nieuw onderkomen

Wie denkt aan wijn, denkt aan La Bodega ’87. Al vier jaar is het dé wijnspeciaalzaak van Alphen aan den Rijn. Sinds kort vind je de winkel niet meer in de Raadhuisstraat, maar in winkelcentrum De Aarhof. “Zo’n mooie kans konden we niet laten liggen.”

La Bodega ’87 is in 2019 begonnen in de Raadhuisstraat, als wijnwinkel en wijnbar. “Daar hebben we vier jaar lang met veel plezier gezeten”, vertelt eigenaar Dennis van Veen. Toch is de Alphense wijnspeciaalzaak verhuisd en zal de wijnbar binnenkort uit de Raadhuisstraat verdwijnen. “De Aarhof was geïnteresseerd in ons concept en heeft ons een voorstel gedaan voor het nieuwe winkelcentrum wat gebouwd gaat worden. Een plekje in de versstraat bij de slager, visboer en groenteboer is voor ons straks de ideale locatie.”

Dezelfde service, kwaliteit en gezelligheid

Het nieuwe pand is echter nog niet klaar. “Daarom huren we sinds 26 april deze tijdelijke winkel. Over drie jaar kunnen we in het definitieve pand.” Waarom ze ervoor hebben gekozen om deze uitdaging aan te gaan en hun vertrouwde locatie in de Raadhuisstraat te verlaten? “Er is zo veel loop in De Aarhof, vooral hier tegenover de Albert Heijn en straks in de ‘versstraat’. Vanwege de nieuwe kansen en mogelijkheden hebben we ervoor gekozen om deze stap te nemen”, legt Dennis uit.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

la bodega 2.jpeg

Hoewel het tijdelijke pand in De Aarhof kleiner is dan de locatie aan de Raadhuisstraat, doet dit zeker geen afbreuk aan de ambiance van La Bodega ’87. Als je de winkel binnenkomt, valt je oog meteen op het overzichtelijke, brede assortiment aan wijnen. De winkel is ambachtelijk aangekleed met de herkenbare houten en stalen look van La Bodega ‘87. “We willen klanten het gevoel van thuiskomen geven en laten zien dat je ook op onze nieuwe locatie dezelfde service, kwaliteit en gezelligheid van ons kunt verwachten”, aldus Dennis.

Proeverijen gaan door

Vanwege de verhuizing en de omvang van het tijdelijke pand, zal de wijnbar voor drie jaar stoppen. “Dat is een lastige beslissing geweest, maar leek uiteindelijk toch het verstandigst”, stelt Dennis. Op zondag 25 juni zal er in de wijnbar in de Raadhuisstraat nog een laatste feest plaatsvinden. “Dit wordt een grote zomerproeverij met livemuziek en een gezellige borrel. Daarna zullen we definitief stoppen in dat pand.”

Dit betekent gelukkig niet dat Alphenaren de wijnproeverijen van La Bodega ’87 al die jaren moeten missen. “We gaan samenwerken met leuke horecazaken in Alphen aan den Rijn om de proeverijen door te zetten op een externe locatie, uiteraard nog steeds met de gezelligheid en kennis van La Bodega ’87. Horeca zit namelijk echt in mijn hart, dus ik kon dit niet drie jaar lang laten gaan.”

Ben je op zoek naar een bepaalde soort wijn? Of wil je je laten verrassen door één van de vele wijnen uit het brede assortiment? La Bodega ’87 vind je sinds 26 april in de Aarhof 63, tegenover de Albert Heijn. 

la bodega 3.jpeg


Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Tweede Kamer

Ik ben reuze benieuwd of Geert Wilders erin slaagt om alle gewenste neuzen dezelfde kant op te krijgen. Op papier is het kippiekak, maar in de praktijk is het reuze lastig. De VVD wil niet. Pieter Omtzigt doet moeilijk. BBB slaat met de vuist op tafel. Zoiets dus.

Politie en handhaving gisteren 17:09

Letselschadejurist vervolgd voor vermeende handtekeningvervalsing in Ridderhofzaak

Jurist Orlando Kadir wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. De Letselschadejurist is door een oud-cliënt, die Kadir bijstond tijdens de schadeafhandeling van de schietpartij in de Ridderhof in 2011, aangeklaagd. Er zou op een contract van Kadir een handtekening staan, echter zou de oud-cliënt deze er niet opgezet hebben.   

Politiek gisteren 14:56

Cliëntenraad GO! voor Jeugd maakt zich zorgen

De cliëntenraad van jeugdzorgorganisatie GO! voor Jeugd is niet blij met de gang van zaken rond de overgang naar een Overheids-B.V. voor jeugdzorg. Voorzitter Ludy Heemskerk uitte haar zorgen over wachtlijsten, personeelsgebrek en communicatie. Wethouder Anouk Noordermeer haalde de kou uit de lucht met een aantal toezeggingen.