Advertorial Overige

Van een LinkedIn-bericht naar een droomfunctie: het succesverhaal van Martin Reedijk

Door veel in gesprek te zijn met onze klanten weten wij hoe zij onze dienstverlening ervaren. Maar hoe ervaren kandidaten de aanpak van Let’s Recruit!? Martin Reedijk, Customer Service Manager bij Eskens Group, deelt zijn ervaring.

Al twintig jaar was Martin Reedijk werkzaam bij zijn vorige werkgever, BCC. Toen dat bedrijf failliet ging, vond hij het moeilijk om op zoek te gaan naar een baan. “Ik merkte dat ik loyaal wilde blijven aan mijn vorige werkgever. Maar na een tijd heb ik toch besloten de stap te zetten en me via LinkedIn opengesteld voor recruiters”, vertelt Martin.

Warm en concreet

Het faillissement van BCC werd al snel nationaal bekend, ook onder recruiters. “Ik werd overspoeld door connectieverzoeken van recruiters en kreeg veel berichtjes, soms persoonlijk en gericht op mijn profiel, maar vaker met mooie praatjes en twijfelachtige aanbiedingen. Ik wist niet waar ik op moest reageren en waar niet”, aldus Martin. Ook Carli, recruiter bij Let’s Recruit! en werkzaam uit naam van Eskens, stuurde hem een berichtje.

Martin besloot op haar wél in te gaan. “Wat me aansprak was de warme toon en dat het een concreet bericht was: ze benoemde de functie en vroeg of ik erin geïnteresseerd was en draaide er niet omheen.” Al snel volgde een telefonische kennismaking en nog geen week later kwam Martin op gesprek bij Eskens.

Gedurende het sollicitatieproces heeft Martin veel contact gehad met Carli. “Voor ik het eerste gesprek in ging bij Eskens, stuurde ze me bijvoorbeeld een bericht via Whatsapp om me succes te wensen. Dat vond ik heel fijn”, aldus Martin. De begeleiding van Let’s Recruit! neemt hij mee in zijn nieuwe functie als manager: “Ik heb dit contact als heel betrokken en fijn ervaren en gebruik dit zeker als ik bijvoorbeeld sollicitatiegesprekken voer met potentiële kandidaten in mijn rol als Customer Service Manager.”

De aanpak van Let’s Recruit!

Hoe Martin de aanpak van Carli en Let’s Recruit! zou omschrijven? “Het ging snel, er werd tussendoor veel contact gehouden en ik voelde me geen nummertje maar er werd echt naar mij als persoon gekeken. De gesprekken waren heel erg gericht op wat ik als mens toe zou kunnen voegen aan een bedrijf in plaats van een lijst met eisen waar ik aan moest voldoen”, verklaart Martin.

Het is natuurlijk ook belangrijk dat een functie en het bedrijf goed bij je past. Doordat Carli op locatie werkzaam is bij Eskens en het volledige DNA van het bedrijf overneemt tijdens het recruitmentproces, heeft ze tussen Martin en Eskens een goede match gevonden. “Het warme gevoel waarmee ik werd ontvangen, is er nog steeds”, aldus Martin. Inmiddels werkt Martin al bijna een half jaar bij Eskens en werkt hij vanuit zijn rol als Customer Service Manager zelfs samen met Let's Recruit! voor de werving van nieuwe collega's.

Wil je meer weten over de dienstverlening van Let’s Recruit!? Neem contact op via de website!


Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg vandaag 16:26

Je kunt het Mantelzorgcompliment weer aanvragen!

Mantelzorg is zorgen voor een naaste, vaak uit liefde voor een partner, kind, familielid, vriend of buur. Deze zorg lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Zonder deze onbetaalde hulp zou het leven voor veel mensen er heel anders uitzien. Daarom willen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem alle mantelzorgers die langdurig en intensief voor hun dierbare zorgen, met het Mantelzorgcompliment bedanken voor hun enorme inzet.

Sport vandaag 14:50

Tempo C1 uit Alphen aan den Rijn wint NK Korfbal

De C1 van Korfbalvereniging Tempo uit Alphen aan den Rijn heeft de afgelopen weken op het veld een ongeëvenaarde reeks neergezet door alle wedstrijden te winnen. Afgelopen zaterdag stonden ze op het Nederlands Kampioenschap en wisten ze de felbegeerde titel mee naar huis te nemen.

Dieren vandaag 13:53

Dierenambulance redt hanen uit benarde situatie in Aarkanaal

Vorige week dinsdag deden zich bijzonder trieste omstandigheden voor langs het Aarkanaal achter ARC, waar twee jonge hanen in een schrijnende situatie werden aangetroffen. De dierenambulance deelde op Facebook het volgende: "Vaak denken we dat we alles wel gezien hebben, totdat het tegendeel weer bewezen wordt."

Evenement vandaag 11:28

Bereid je voor op de Alphense Bruggenrun

Op donderdag 20 juni vindt de 14e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen aan den Rijn, met twee afstanden om uit te kiezen en talloze bruggen om te trotseren: de 10 km (33 bruggen) en de 5 km (21 bruggen). De 5 km route is ook uitstekend geschikt om op eigen tempo te wandelen. Het thema van dit jaar is "Oranje Boven", dus deelnemers worden aangemoedigd om in het oranje te verschijnen!

Sport vandaag 10:32

De eerste halve week van de Sportontmoeting zit erop

Woensdag 12 juni begon de Sportontmoeting van dit jaar met dertien deelnemende Alphense sportverenigingen, twee meer dan in 2023. De commissie Sportontmoeting hoopt dat er volgend jaar nog meer verenigingen zullen deelnemen.