Van Ekris
Advertorial Overige

Van Ekris Toyota Alphen enige Hofleverancier onder autodealers in Nederland

Van Ekris Toyota, met drie vestigingen waaronder de locatie Alphen aan den Rijn, is als enige Hofleverancier onder de autodealers. Ze waren al de enige Toyota-dealer in Nederland maar ze zijn ook echt de enige autodealer in Nederland die zich zo mag noemen. Van Ekris bestaat al meer dan 109 jaar en is nog een echt familie bedrijf waarbij de 4e generatie aan het roer staat.

“Om Hofleverancier te worden, zijn onze bedrijven op z’n kop gezet. Het kabinet van de Commissaris van de Koning doet namelijk een grondig onderzoek naar het wel en wee van de ondernemingen. Zo worden de financiële gegevens van de afgelopen jaren gecontroleerd en mogen de bestuurders geen strafblad hebben. De onderneming moet in de regio een vooraanstaande plaats innemen te midden van de concurrentie. Ze kijken naar de manier van leidinggeven, omgaan met personeel en klanten", vertelt Stefan van Ekris, eigenaar van Van Ekris Toyota. "Aan dit onderzoek verlenen onder meer de Arbeidsinspectie, de burgemeester, de politie, de Kamer van Koophandel en verschillende ministeries hun medewerking. De totale procedure duurt vaak lang, soms een periode van ongeveer een jaar. Het mooie aan alles is dat alleen de Koning het predikaat 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier' mag verstrekken. Andere leden van het koninklijk huis verlenen u dit recht dus niet."

Enige dealer bedrijf dat 109 jaar bestaat en Hofleverancier is

"Ook het Hofleverancier zijn geeft net weer een andere sfeer. Veel klanten valt het op en stellen er vragen over en dat is natuurlijk heel leuk. Zo kunnen zij het verhaal vertellen over de historie en de manier waarop Van Ekris dit verkregen heeft. Dat je daarvoor alleen al 100 jaar moet bestaan maakt het dat je uitmaakt van een hele rijke historie in een uniek familiebedrijf wat nergens te vinden is", aldus Jolanda Mol, receptionist bij Toyota van Ekris Alphen aan den Rijn.

Tijdelijke Hofleveranciersactie voor onze klanten

“Sinds begin 2019 is de vestiging in Alphen aan den Rijn onderdeel van Van Ekris en daarmee ook hofleverancier. Natuurlijk willen we dit heugelijke feit met onze klanten delen. Daarom hebben we dit hele jaar speciaal in Alphen aan den Rijn een APK actie voor € 19,95. Daarnaast is de Aygo voetballen actie gestart samen met de Bosrand. Hiermee is een reis naar Spanje te winnen maar ook een gratis grote beurt en een kadobon voor de Bosrand. Iedereen kan meedoen met deze actie. Maar zij zetten ook in op de lange termijn met onze voordeelpas. Hiermee kun je, als vaste klant, genieten van extra voordelen. Deze pas verlengen zij gratis bij een normale onderhoudsbeurt", aldus Corne van Veen, vestigingsmanager Toyota van Ekris Alphen aan den Rijn.


Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!