Alphen Beweegt
Advertorial Sport

Van jeugd tot senioren, Alphen Beweegt brengt iedereen in beweging!

De buurtsportcoaches van Alphen Beweegt vertellen graag wat ze voor jou, de school en de wijk kunnen betekenen. Vooral nu, in een tijd waarin eenzaamheid op de loer ligt en actief bezig zijn en blijven nog belangrijker is.

Als buurtsportcoach zet Alphen Beweegt sport en bewegen in als middel om kinderen, jongeren, volwassenen en senioren te bereiken en te verbinden op een manier die voor iedereen toegankelijk is. Wist je bijvoorbeeld dat iedere wijk in de gemeente Alphen aan den Rijn een eigen buurtsportcoach heeft? De buurtsportcoaches denken graag mee over vraagstukken op het gebied van een gezonde leefstijl en gaan graag met je in gesprek om de wijk nog leuker, sportiever en gezonder te maken.

“Naast onze uitvoerende taken zoals bijvoorbeeld naschoolse activiteiten voor basisschoolkinderen, welke overigens altijd gratis zijn, fietslessen voor statushouders en de senioren in beweging lessen, hebben we ook nauw contact met onze partners”, vertelt buurtsportcoach Dominique Smit. “Iedere maand sluiten we bijvoorbeeld aan bij een profoverleg wat wordt geïnitieerd door de gemeente. Dit is een wijkgericht overleg waar onder andere de wijkagenten, wijkverpleegkundigen, maatschappelijk werkers, jongerenwerkers, gebiedsadviseurs en anderen bij aanwezig zijn. Op deze manier bundelen we onze krachten en delen we onze kennis over wat er speelt in de wijk.”

Mede hierdoor kan Alphen Beweegt vraaggerichte activiteiten realiseren voor doelgroepen van alle leeftijden, waarbij ze actuele thema’s vertalen naar actieve en leuke concepten, en waarbij plezier hebben centraal staat. “Verwacht een enthousiaste sfeer en vooral geen competitie. We laten je graag ervaren hoe gelukkig en blij je wordt van bewegen.”

Wil je weten wat er voor jou wordt georganiseerd? Neem een kijkje op de website: www.alphenbeweegt.nl of neem contact op met de buurtsportcoach uit jouw wijk:

West                   Pepijn de Pagter p.depagter@alphenbeweegt.nl 

                           Dominique Smit d.smit@alphenbeweegt.nl 

Noord                 Andy Huis a.huis@alphenbeweegt.nl 

                           Lars Ciggaar l.ciggaar@alphenbeweegt.nl 

Centrum             Nubia Eilander n.eilander@alphenbeweegt.nl 

Rijnwoude          Thijs van Leeuwen t.vanleeuwen@alphenbeweegt.nl 

BAZ                    Robbin Hielkema r.hielkema@alphenbeweegt.nl 

Buurtsportcoaches Alphen Beweegt.png


Meer nieuws

Politiek gisteren 23:28

Theater in de binnenstad of op buitenlocatie

De 3,6 miljoen die nodig is om het gebouw van Theater Castellum te redden, wordt nog niet door de gemeenteraad ter beschikking gesteld. Eerst moet naast dit voorstel een tweede voorstel worden gelegd om het theater samen met een aantal andere functies naar een andere locatie te verplaatsen.

Blog Opinie gisteren 20:00

MINERVA Theater

Binnen de Alphense politiek is het theater aan het Rijnplein een heet hangijzer. Er is al vanaf het prille begin gedoe over de kosten van dit theater. Dat Alphen-Stad een mooi groot en goed theater moet hebben, daar gaat het gesprek meestal niet over. Wel over de exploitatie en over de subsidie. En vooral over de financiële tekorten en de laatste jaren ook over de gebreken aan het gebouw.

Politiek gisteren 18:20

Wegen in zuidelijk deel gemeente blijven lastig probleem

Hoe leid je het verkeer in het zuiden van de gemeente Alphen aan den Rijn in goede banen? Dat was de hamvraag waar inwoners, organisaties en bedrijven hun zegje over deden tegenover de politieke partijen.

Overige gisteren 17:41

Bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn genieten volop van pannenkoeken

Deze week is het feest voor de bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn in Alphen. Medewerkers van de Alphense restaurants Maggie Blue, Wet ’n Wild en ’s Molenaarsbrug bakken namelijk pannenkoeken voor de bewoners. Uit de reacties blijkt wel dat dit erg gewaardeerd werd. “Pannenkoeken smaken drie keer lekkerder wanneer ze voor je gebakken worden.”