Alphens

Van klaslokaal naar woonwijk: herontwikkelingsplannen voor Diamantstraat in Alphen aan den Rijn

De gemeente is druk bezig met plannen voor de herontwikkeling van Diamantstraat. Wat komt er op de plekken waar op dit moment het Scala College en de Arena sporthal staan?

Na de herfstvakantie verhuist het Scala College naar de Henry Dunantweg in Alphen aan den Rijn. De Arena sporthal, die vlak naast de school ligt, is verouderd. Het gebouw voldoet niet meer aan de eisen en daarom worden de gebouwen afgebroken.  

In gebruik  

Beide gebouwen zijn op het moment nog in gebruik. Er wordt nog gesport in sporthal de Arena, dit blijft tot augustus 2024. De Baptistengemeenschap Alphen-Noord heeft het gebouw van het Scala College in gebruik voor hun samenkomsten, zij doen dit tot het einde van het jaar.  

Vleermuizen 

Voordat de gebouwen gesloopt kunnen worden moet er volgens de wet Natuurbescherming, onderzoek gedaan worden naar de aanwezigheid van beschermde diersoorten. In het gebouw van de school zijn verblijven van vleermuizen aangetroffen. Er kan dus niet direct gesloopt worden, de vleermuizen moeten eerst in vervangende nestkasten gaan nestelen. De sloop van beide gebouwen zal niet eerder plaatsvinden dan het derde kwartaal van 2024.  

Bouw woningen 

De gemeente wenst op de locatie woningen te bouwen. Dit zal dan gaan over ongeveer honderdvijftig tot honderdtachtig woningen. De gemeente geeft aan in gesprek te willen komen met omwonende om er zo achter te komen wat er speelt in de wijk en hoe bewoners de locatie graag ingevuld zien. In november 2023 geeft de gemeente hier meer informatie over.  

Heb je vragen over het project? Dan kun je deze stellen aan de projectleider Ad van der Heijden (avanderheijden@alphenaandenrijn.nl) of aan project assistent Yvonne Tijssen (ytijssen@alphenaandenrijn.nl).  


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 15:50

Burgemeester en wethouders teleurgesteld in houding Rijksoverheid

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn is niet blij met de Nederlandse politiek. De Rijksoverheid blijft vasthouden aan bezuinigingen op het Gemeentefonds. Daarom moeten alle gemeenten fors bezuinigen. Vanuit het Alphense college wordt geprobeerd om, samen met andere gemeenten, druk uit te oefenen op het Rijk om meer geld beschikbaar te stellen.

Politiek vandaag 14:34

Bezuinigen op sporthallen en zwembad

In de bezuinigingsplannen van het Alphense college van burgemeester en wethouders zit ook een aantal maatregelen voor de sportvoorzieningen. Er wordt vooralsnog maar één binnenhal aan De Bijlen gebouwd en zwembad De Hoorn wordt waarschijnlijk afgestoten.

Advertorial Muziek vandaag 13:18

Een tribute aan Steely Dan zoals nooit tevoren

In de wereld van Steely Dan-liefhebbers staat The Royal Dutch Scam hoog aangeschreven, zowel nationaal als internationaal. Met een tienkoppige band van topmuzikanten, onder leiding van frontman Lo van Gorp, weten ze de magie van Steely Dan's legendarische studio-albums zoals 'Gaucho' en 'Aja' moeiteloos tot leven te brengen op het podium.

Politiek vandaag 12:06

Gratis anderhalf uur parkeren in Alphens centrum wordt afgeschaft

De eerste anderhalf uur gratis parkeren in de grote parkeergarages, achter de slagboom, wordt afgeschaft. Voortaan is het eerste halfuur gratis en het uur erna kost 1 euro. Het algemene parkeertarief gaat na deze anderhalf uur met vijftig cent per uur omhoog naar 3 euro.

Overige vandaag 10:49

Veilig met de fiets de weg op

Alphen Vitaal organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, fietsservice Totaal en een fysiotherapeut Djim Kromhout een tweedaagse fietscursus speciaal voor volwassenen en senioren die zich onzeker voelen op de fiets.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:23

The Center of Beauty Institute wint prestigieuze Beauty Award

Na een ondernemersreis van bijna acht maanden heeft The Center of Beauty Institute de prestigieuze Beauty Award 2024 gewonnen voor Dé Beste Schoonheidssalon van Nederland. "Ik kan het bijna niet geloven. Wat begon als een droom, werd een plan en uiteindelijk een doel," aldus eigenaresse Carmen. "Het doel om mee te doen met de Beauty Award was om ervan te leren, mezelf verder te ontwikkelen en mijn bedrijf eens goed onder de loep te nemen."