Van start met werkzaamheden voor Aarkadekwartier

Maandag 7 januari is begonnen met de bouw van het Aarkadekwartier op het Aarplein in Alphen aan den Rijn. Op het achterste deel van het huidige parkeerterrein, dat nu omringd is door bouwhekken, wordt deze week gestart met de werkzaamheden voor het nieuwbouwproject.

In de eerste bouwfase worden 43 herenhuizen gebouwd op het achterste deel van het parkeerterrein, waar in april en september ook de kermis te vinden was. De bouw van deze woningen duurt ongeveer een jaar. De bouw van de resterende 62 woningen volgt wanneer de nieuwe bibliotheek, inclusief stadsarchief en parkeergarage, in 2020 gereed is.

Sinds afgelopen zondag is een nieuwe hoofdroute over het Aarplein van kracht. De weg is verlegd in verband met de diverse werkzaamheden die op korte termijn starten aan de Lage Zijde, waaronder de bouw van het Aarkadekwartier.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Alphense Fijnproevers gisteren 17:29

Een tafel vol variatie met het shared dining menu van De Beren

Van 1 tot en met 30 november organiseren wij Alphense Fijnproevers. Restaurant De Beren gaat haar uiterste best doen om jouw smaakpapillen te verrassen met een speciaal meergangendiner. En dat onder het genot van smaakvolle livemuziek.

Evenementen gisteren 15:02

Niet zingen onder de douche, maar voor het goede doel

Vind jij zingen heerlijk en wil je wat goeds doen voor het goede doel? Dan ben je hier helemaal op het goede adres. Lions Rhijnhart organiseert op donderdag 20 oktober een Sing along voor het goede doel.

Advertorial Overige gisteren 14:11

Onderzoek naar truffels met Psilocybine

Het UMC Groningen doet onderzoek naar de effecten van psychedelica op depressieve klachten. In deze nieuwe studie wordt onderzocht wat de juiste dosering is voor mensen met een depressie en welke effecten het heeft. De studie vindt plaats op verschillende locaties in Europa, waaronder het UMC Groningen (Universitair Centrum Psychiatrie), het UMC Utrecht en het LUMC.