Alphens EV

Van winnende ontwerpen tot echte plannen: deze speelplekken worden opnieuw ingericht

Kinderen konden afgelopen jaar nieuwe ontwerpen indienen voor diverse speelplekken in Alphen aan den Rijn. De winnende ontwerpen voor deze speelplekken zijn uitgewerkt tot een echt plan. Benieuwd om welke speeltuinen het gaat en hoe de ontwerpen eruit zien? Lees dan snel verder.

Lijndraaier: ‘Vlindertuin’ van Teske

Het ontwerp ‘Vlindertuin’ van Teske is met 44 ‘vind ik cools’ gekozen tot winnend ontwerp. Met dit ontwerp is de gemeente aan de slag gegaan. Kinderen kunnen straks glijden, duikelen en schommelen op de speelplek. Daarnaast is er veel kleur aangebracht, zodat kinderen spelletjes kunnen spelen, zoals hinkelen of wie het snelst op de juiste kleur staat.

De gekleurde tegels zorgen voor een vrolijke een route langs en dwars door de speelplek. De extra beplanting zorgt voor knusheid op de speelplek. De knikkertegels worden hergebruikt. De glijbaan (hoogte 1.0 meter) heeft een makkelijke opgang die ook geschikt is voor jonge kinderen. Daarnaast heeft het combinatietoestel ook een speeltafeltje.

Tekst loopt door onder de foto

lijndraaier speeltuin.JPG

Houtzwam: ‘De Speelzwam’ van Lesley

Het ontwerp ‘De Speelzwam’ van Lesley was de publieksfavoriet en is daarom gekozen als winnend ontwerp. Met dit ontwerp is de gemeente aan de slag gegaan. Kinderen kunnen straks niet alleen spelen, maar ook sporten op deze speelplek. Klim, draai en schommel zoveel je wilt, daarnaast kan je ook een route volgen. Het klimtoestel kan je ook gebruiken om te sporten.

In het kunstgras komt een hinkelroute die om en door het toestel heen loopt. Tussen de bomen staat een dubbele schommel, waarvan één schommel voorzien is van een peuterzitje. Om het klimtoestel heen is een pad waar je kunt rennen, steppen en fietsen. Door de drempels ontstaat er meer uitdaging in het pad. De speelplek krijgt een blauwe kleur, zodat er lekker opvalt tussen het groen.

Tekst loopt door onder de foto

houtzwam speeltuin.png

Waterviolier: ‘Levi & Jolie’ van Levi en Jolie

Het ontwerp ‘Levi & Jolie’ van Levi en Jolie is uit de bus gekomen als publieksfavoriet en daarmee gekozen als winnend ontwerp. Met dit ontwerp is de gemeente aan de slag gegaan. Kinderen kunnen straks schommelen, wippen, klimmen en klauteren en glijden.

De speeltoestellen krijgen een natuurlijke uitstraling en komen centraal in het parkje te staan. Hierdoor is nog veel ruimte voor vrij spel. Naar hartenlust kunnen kinderen klimmen en klauteren. Er komt een vogelnest schommel om samen te schommelen én er komt een wip voor vier personen. De speeltoestellen staan op kunstgras met bloemenmotieven zodat het voor iedereen toegankelijk is. Op de heuvels bij de bomen komen kleurrijke bloemen.

Tekst loopt door onder de foto

waterviolier speeltuin.png

Ook de speelplek op het Kandinskypark ondergaat een metamorfose. Het winnende ontwerp komt van Max. De gemeente heeft het uitgewerkte plan hiervoor nog niet gepubliceerd.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.