Josh Walet

Vanaf 1 juli nog geen 1,5 uur gratis parkeren in parkeergarages Alphense centrum

De eerste 1,5 uur gratis parkeren in de parkeergarages in het Alphense centrum. Dat klinkt veel bezoekers van het stadshart als muziek in de oren. Het invoeren hiervan loopt echter wel enige vertraging op.

Onder aanvoering van Nieuw Elan werd in januari de motie ‘Eerste 1,5 uur gratis parkeren parkeergarages Alphen aan den Rijn’ aangenomen. Dit houdt in dat bezoekers van het Alphense stadshart in de gemeentelijke parkeergarages de eerste 1,5 uur gratis kunnen parkeren.

Hoe wordt dit bekostigd? Achter de slagboom wordt de eerste 1,5 uur weliswaar gratis, maar op straat parkeren wordt duurder. Daarvoor gaat het uurtarief omhoog van € 1,90 naar € 2,50. Door de ondernemingen in het centrumgebied van Alphen aan den Rijn wordt ook een ruime bijdrage geleverd. En dus niet door alle ondernemers in de hele gemeente.

Invoering loopt vertraging op

In de motie stond dat de invoering per 1 juli 2022 geregeld zou zijn. In een brief aan de gemeenteraad laat het college van burgemeester en wethouders weten dat dit niet gaat lukken. “Door de gemeenteraadsverkiezingen en het aantreden van het nieuwe college is invoering van de maatregel per 1 juli 2022 niet mogelijk gebleken.”

Dat betekent echter niet dat het nog maanden gaat duren voordat bezoekers de eerste 1,5 uur gratis kunnen parkeren in de parkeergarages. Het college wil dit op korte termijn geregeld hebben. “Hiervoor is het nodig gesprekken te voeren met de betrokken ondernemersorganisaties.” Met de ondernemersorganisatie moeten namelijk scenario’s ontwikkeld worden voor structurele dekking. Met centrumondernemers moet overeenstemming worden bereikt over een substantiële structurele bijdrage.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Limesjaar 2022 vandaag 12:21

ROMEINEN Schilder

Als je de geschiedenisboekjes moet geloven, hadden Romeinse vrouwen niks te vertellen. Thuis niet waar de pater familias het voor het zeggen had. Buitenshuis evenmin want de vrouw stond achter de kookpot. Gelukkig hoeven we die boekjes niet te geloven: vrouwen waren ook gewoon zelfstandig aan het werk.

Advertorial Theater vandaag 10:56

Superjuffie vliegt naar Theater Castellum

Woensdag 5 oktober is het de Dag van de Leraar. Castellum heeft een wel heel bijzondere juf die naar het theater komt vliegen, namelijk Superjuffie.

Werken vandaag 09:33

De nieuwste vacatures van week 39

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.