Advertorial Economie

Vanaf 15 december IJSTIJD in Museumpark Archeon

Op de schaatsbaan van Archeon is vanaf 15 december het landelijke IJSTIJD. Dit initiatief van de KNSB is bedoeld om meer kinderen kennis te laten maken met het ijs op een tijdelijke ijsbaan. Archeon is in de weekenden en in de kerstvakantie open voor recreatieve schaatsers.

De overdekte kunstijsbaan van Museumpark Archeon is vanaf 15 december open. De ijsbaan is voor betalende bezoekers gratis, evenals voor houders van een museumjaarkaart. Wie als inwoner van de gemeente Alphen aan den Rijn uitsluitend wil komen schaatsen, kan gebruik maken van 'Schaatsen voor Alphenaren'. Twee uur schaatsen kost dan 6,50 euro, met een museumjaarkaart kost het helemaal niets. Schaatsen (geen noren) mogen worden meegebracht of kunnen worden gehuurd.

Openingstijden
De ijsbaan in Archeon is voor iedereen geopend op 15 en 16 december, van 22 december tot en met 6 januari en op 12 en 13 januari, alle dagen van 11.00 tot 17.00 uur.
Schoolschaatsen is in de week van 17 tot en met 21 december en in de week van 7 tot en met 11 januari. Kinderen tot en met 12 jaar die meedoen met schoolschaatsen krijgen dankzij IJSTIJD korting om nog een keertje te komen schaatsen.
Meer informatie staat op de website archeon.nl/vandaag/agenda/schaatsen op de ijsbaan.

IJSTIJD
Vele tijdelijke ijsbanen vormden sinds 2011 het collectief van IJSTIJD! De naam staat vanaf nu voor een veel breder initiatief, bedoeld om meer jeugd vaker op het ijs te krijgen. IJSTIJD! is een initiatief van de KNSB, de Vereniging Kunstijsbanen Nederland, Rabobank en KPN.
Via lespakketten en schoolschaatslessen krijgen basisschoolkinderen vaak een eerste echte kennismaking met de puur Hollandse schaatssport. Vanaf dit seizoen ontvangen zij na hun schaatsles op de ijsbaan in Archeon een cool IJSTIJD!-polsbandje met een unieke code die hen de gelegenheid biedt om nog eens gratis of voordelig te gaan schaatsen. Verzilveren kan via schaatsen.nl/ijstijd.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 21:08

Geen nieuwe sociale huurwoningen in centrum van Alphen-Stad

In de plannen voor nieuwbouwwoningen in het centrumgebied aan de Lage Zijde is geen plaats voor nog meer sociale huurwoningen. Van de vijfhonderd geplande woningen zijn er namelijk al tweehonderd gebouwd in de sociale huursector.

Advertorial Overige gisteren 19:31

Geld inzamelen voor KiKa

Op zaterdag 21 september wordt er een benefietavond gehouden in Bar Amsterdam om geld in te zamelen voor KiKa. Iedereen is van harte welkom om de avond bij te wonen!  

Politiek gisteren 16:06

Bouwactiviteiten Aarkadekwartier stand van zaken

De nieuwbouw op en bij het Aarplein en De Vest in het stadshart van Alphen aan den Rijn verloopt voorspoedig. Naar verwachting worden de woningen in fase 1 en 2 begin volgend jaar opgeleverd.

Sport gisteren 15:52

Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap

Het Scala College organiseert in samenwerking met Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek op woensdagmiddag 9 oktober het Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap.  

Advertorial Overige gisteren 15:07

Jaarmarkt bij Soos aan den Rijn

Natuurlijk doet Soos aan den Rijn iets leuks voor al hun bezoekers tijdens de Jaarmarkt op woensdag 18 september!