Archieeffoto / Josh Walet

Vanaf 20 maart werkzaamheden aan kruising tussen Karel Doormanstraat en Van Oldebarneveltstraat

Al een geruime tijd werd in de Van Oldebarneveltstraat gewerkt. Afgelopen week zijn deze werkzaamheden afgerond en kan aan een volgend deel gewerkt worden. Vanaf maandag zullen er werkzaamheden plaatsvinden aan de kruising tussen de Karel Doormanstraat en Van Oldebarneveltstraat.

Het management van het project laat weten dat de werkzaamheden aan de Van Oldebarneveltstraat lang geduurd hebben. Dit had te maken met een gesprongen waterleiding welke een sinkhole in Alphen veroorzaakte. “Vervolgens ontstond bij een andere waterleiding een conflict met de ligging van het nieuwe riool. Beide problemen moesten eerst opgelost worden voordat wij verder konden met de werkzaamheden”, aldus de projectmanagers. Verder moest gewacht worden op nieuwe putten.

Bereikbaarheid Rode Dorp

Inmiddels zijn de werkzaamheden afgerond en kan er verder gewerkt worden aan een volgend deel van het Rode Dorp. Vanaf 20 maart tot en met 18 april zullen er werkzaamheden plaatsvinden aan de kruising tussen de Karel Doormanstraat en Van Oldebarneveltstraat. Verkeer kan dan doorrijden via een zogenaamde bypass door de tuin van de hoekwoning Karel Doormanstraat 109 naar de Witte de Withstraat. Ook laat de organisatie weten dat parkeervakken rondom het kruispunt mogelijk in gebruik genomen worden voor voorbereidende werkzaamheden.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

 Kruising-Karel-Doormanstraat.png

De Karel Doormanstraat is tijdelijk doodlopend vanaf de Jan Nieuwenhuijzenstraat. Aan het eind van de Karel doormanstraat wordt een aantal parkeerplaatsen buiten gebruik genomen om een keermogelijkheid te creëren. “Het voetbad dat langs het water loopt vanuit het Groene Dorp wordt ter hoogte van de Van Oldebarneveltstraat afgesloten voor voetgangers en fietsers”, aldus de organisatie.

Stelconplaten

Wanneer de werkzaamheden aan de kruising zijn afgerond zal tijdelijke bestrating aangelegd worden van stelconplaten. De stelconplaten worden, wanneer de nieuwbouw in de Karel Doormanstraat klaar, is vervangen door de definitieve bestrating.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen gisteren 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement gisteren 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport gisteren 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten gisteren 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek gisteren 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement gisteren 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.