Josh Walet

Vanaf 20 maart werkzaamheden aan kruising tussen Karel Doormanstraat en Van Oldebarneveltstraat

Al een geruime tijd werd in de Van Oldebarneveltstraat gewerkt. Afgelopen week zijn deze werkzaamheden afgerond en kan aan een volgend deel gewerkt worden. Vanaf maandag zullen er werkzaamheden plaatsvinden aan de kruising tussen de Karel Doormanstraat en Van Oldebarneveltstraat.

Het management van het project laat weten dat de werkzaamheden aan de Van Oldebarneveltstraat lang geduurd hebben. Dit had te maken met een gesprongen waterleiding welke een sinkhole in Alphen veroorzaakte. “Vervolgens ontstond bij een andere waterleiding een conflict met de ligging van het nieuwe riool. Beide problemen moesten eerst opgelost worden voordat wij verder konden met de werkzaamheden”, aldus de projectmanagers. Verder moest gewacht worden op nieuwe putten.

Bereikbaarheid Rode Dorp

Inmiddels zijn de werkzaamheden afgerond en kan er verder gewerkt worden aan een volgend deel van het Rode Dorp. Vanaf 20 maart tot en met 18 april zullen er werkzaamheden plaatsvinden aan de kruising tussen de Karel Doormanstraat en Van Oldebarneveltstraat. Verkeer kan dan doorrijden via een zogenaamde bypass door de tuin van de hoekwoning Karel Doormanstraat 109 naar de Witte de Withstraat. Ook laat de organisatie weten dat parkeervakken rondom het kruispunt mogelijk in gebruik genomen worden voor voorbereidende werkzaamheden.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

 Kruising-Karel-Doormanstraat.png

De Karel Doormanstraat is tijdelijk doodlopend vanaf de Jan Nieuwenhuijzenstraat. Aan het eind van de Karel doormanstraat wordt een aantal parkeerplaatsen buiten gebruik genomen om een keermogelijkheid te creëren. “Het voetbad dat langs het water loopt vanuit het Groene Dorp wordt ter hoogte van de Van Oldebarneveltstraat afgesloten voor voetgangers en fietsers”, aldus de organisatie.

Stelconplaten

Wanneer de werkzaamheden aan de kruising zijn afgerond zal tijdelijke bestrating aangelegd worden van stelconplaten. De stelconplaten worden, wanneer de nieuwbouw in de Karel Doormanstraat klaar, is vervangen door de definitieve bestrating.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:59

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 12 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van boerenprotesten bij de PI Alphen en gedumpte containers met drugsafval tot aan een beschermde waterspitsmuis die Van der Valk in de weg zit. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Theater vandaag 15:33

Peter Pannekoek en Simone Kleinsma vervroegd in de verkoop

De voorbereidingen voor het nieuwe theaterseizoen dat in september van start gaat, zijn in volle gang. Hoewel het programma pas in mei bekend wordt gemaakt, kondigt Theater Castellum alvast twee grote namen aan: Peter Pannekoek komt in 2024 terug met ‘DNA’ en Simone Kleinsma is te zien in de gloednieuwe musical comedy ‘De Hospita’. Beide voorstellingen gaan vervroegd in de verkoop.

Oud Alphen vandaag 14:02

Oud Alphen: de vernieuwde Hofbrug was een ‘groote verbetering’

Wist jij dat je vroeger over de Hofbrug moest om naar het Hof van Alfen te gaan? Deze brug lag tussen de huidige Julianastraat en Prins Hendrikstraat. In de jaren ’30 werd de Hofbrug verbreed om het ook toegankelijk te maken voor auto’s.