Josh Walet

Vanaf donderdag stakingen streekvervoer in Alphen aan den Rijn

Vakbond FNV heeft opnieuw werknemers van het openbaar vervoer opgeroepen te gaan staken. Donderdag 19 en vrijdag 20 januari zullen daarom minder bussen rijden in Alphen aan den Rijn.

De staking wordt georganiseerd om een betere cao af te dwingen. De Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer zat van dinsdag op woensdag tot diep in de nacht om tafel met de FNV. Ondanks een bod van de VWOV, een loonsverhoging van zo’n 8 procent, zijn de onderhandelingen afgebroken roept het FNV werknemers op te gaan staken.

Volgens het FNV zijn de twee partijen het nog niet eens over zowel het nieuwe salaris, als de duur van de nieuwe cao en de maatregelen om de werkdruk te verlagen. Dit is niet de eerste keer dat er stakingen plaatsvinden namelijk. In september en oktober hebben werknemers van het streekvervoer ook al gestaakt, omdat zij het niet eens waren met de werkomstandigheden.

Arriva

Arriva laat weten dat het nog niet zeker is wat de staking voor hun dienstregeling betekent. “Door aangekondigde stakingen op donderdag 19 en vrijdag 20 januari, kan onze dienstregeling te maken krijgen met verstoringen. We adviseren reizigers gebruik te maken van ander vervoer”, aldus de vervoerder. Vorige stakingen reed ongeveer 70 procent van de bussen volgens dienstverlening.

“Pas op het laatste moment is duidelijk of er ritten uitvallen door de staking. Als dat het geval is, wordt dat zo snel mogelijk verwerkt in alle reisplanners- en apps”, zo laat Arriva weten. Ben je van plan met de bus te gaan? Houd de reisplanner dan goed in de gaten.

Streekvervoerder R-net valt onder NS. Dit betekent dat zij niet zullen staken.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 17:04

Kom shoppen op de kinderkledingbeurs 29 september

Vrijdagavond 29 september is er weer een kinderkledingbeurs aan het Lauraplein in Alphen aan den Rijn. Leuke en kwalitatief goede (merk)kleding voor klassieke kledingbeurs-prijzen.

Overige vandaag 14:34

De Sportvrouw en Alphen Vitaal bundelen hun krachten

Al twaalf jaar lang is De Sportvrouw een bekende naam in de gemeente Alphen aan den Rijn. Met een gevarieerd en toegankelijk aanbod voor vrouwen zorgt deze stichting voor sport- en beweegactiviteiten op maat. Hun voornaamste doel is om meer vrouwen aan het sporten te krijgen, zodat ze actief en gezond blijven. Dit streven heeft de afgelopen jaren zijn vruchten afgeworpen. Om deze missie voort te zetten, slaat De Sportvrouw de handen ineen met Alphen Vitaal.

Advertorial Evenementen vandaag 14:11

Hobby Game Shop in Alphen: Side7 opent eerste fysieke deuren

Tien jaar geleden begon Side7 als een online winkel, maar op 30 september openen ze met trots hun allereerste fysieke winkel in Alphen aan den Rijn. Deze stap markeerde een enerverende evolutie voor het bedrijf, dat zich richt op de wereld van anime, spellen en collectibles.

Advertorial Theater vandaag 13:11

Royal Opera House nieuw seizoen 23 / 24 met buffet

Parkvilla brengt vanaf 15 oktober de eerste voorstelling van het Royal Opera House op het filmdoek. Opnames van live opera en ballet voorstellingen vanuit het wereldberoemde Royal Opera House in Covent Garden, Londen. Voor het eerst biedt Parkvilla na afloop van alle voorstellingen optioneel een steeds wisselend buffet aan.

Wonen en bouwen vandaag 11:52

Nieuwbouwproject ‘Noorderlicht’ zorgt voor dubbele reacties

In 2024 wil Woonforte beginnen met het bouwen van nieuwe woningen in het stationsgebied, tussen het spoor en de Zuidpoolsingel. Het project heet 'Noorderlicht' en is een groot nieuwbouwproject van Woonforte. Bewoners hieromheen zijn niet te spreken over de plannen.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 10:29

Seniorenactiviteiten Alphen aan den Rijn in oktober

Op zoek naar informatieve en verbindende activiteiten in de buurt? In oktober hebben we verschillende activiteiten speciaal voor senioren in Bibliotheek Alphen-Centrum.