Josh Walet

Vanaf woensdag opnieuw stakingen streekvervoer

Vakbond FNV roept buschauffeurs opnieuw op te gaan staken. Reizigers die van woensdag 19 tot en met vrijdag 21 oktober met busvervoerder Arriva van en naar Alphen gaan moeten rekening houden met uitvallende ritten.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat werknemers van het streekvervoer staken. Ook begin september organiseerde FNV een stakingsactie. Dit omdat de werkdruk te hoog zou zijn en werknemers een compensatie willen voor de prijsstingingen. Volgens FNV zijn de roosters onregelmatig en is het ziekteverzuim groot.

CAO

Het loopt al maanden stroef tussen de werkgevers en de vakbond. De FNV heeft de huidige cao nooit ondertekent, maar omdat vakbond CNV dat wél heeft gedaan, geldt de cao wel. FNV hoopt dat de stakingsacties verandering kunnen brengen in de werkdruk. Onderhandelen heeft volgens de vakbond niets opgeleverd.

De werkgevers willen rond de tafel over de cao van 2023, niet die van 2021-2022. “De OV-bedrijven hebben FNV gevraagd om de stakingen minimaal voor onbepaalde tijd op te schorten”, laat vervoerder Arriva weten. De vakbond wil hier niet aan voldoen. “De werkgevers kunnen niet inhoudelijk met een partij in gesprek over een nieuwe cao, terwijl diezelfde partij gelijktijdig met stakingen dreigt, of aan het staken is, voor een huidige cao.”

Uitvallende ritten

“Wij weten helaas pas kort van tevoren welke ritten uitvallen. Plan je reis daarom pas kort van tevoren”, aldus Arriva. Wel laat het bedrijf weten dat ze tijdens de vorige stakingen nog veel hebben kunnen rijden. “We konden gemiddeld ongeveer 70% van de dienstregeling gelukkig wel gewoon rijden. We zijn blij met alle chauffeurs die zich inzetten om reizigers van A naar B te brengen.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 17:04

Kom shoppen op de kinderkledingbeurs 29 september

Vrijdagavond 29 september is er weer een kinderkledingbeurs aan het Lauraplein in Alphen aan den Rijn. Leuke en kwalitatief goede (merk)kleding voor klassieke kledingbeurs-prijzen.

Overige vandaag 14:34

De Sportvrouw en Alphen Vitaal bundelen hun krachten

Al twaalf jaar lang is De Sportvrouw een bekende naam in de gemeente Alphen aan den Rijn. Met een gevarieerd en toegankelijk aanbod voor vrouwen zorgt deze stichting voor sport- en beweegactiviteiten op maat. Hun voornaamste doel is om meer vrouwen aan het sporten te krijgen, zodat ze actief en gezond blijven. Dit streven heeft de afgelopen jaren zijn vruchten afgeworpen. Om deze missie voort te zetten, slaat De Sportvrouw de handen ineen met Alphen Vitaal.

Advertorial Evenementen vandaag 14:11

Hobby Game Shop in Alphen: Side7 opent eerste fysieke deuren

Tien jaar geleden begon Side7 als een online winkel, maar op 30 september openen ze met trots hun allereerste fysieke winkel in Alphen aan den Rijn. Deze stap markeerde een enerverende evolutie voor het bedrijf, dat zich richt op de wereld van anime, spellen en collectibles.

Advertorial Theater vandaag 13:11

Royal Opera House nieuw seizoen 23 / 24 met buffet

Parkvilla brengt vanaf 15 oktober de eerste voorstelling van het Royal Opera House op het filmdoek. Opnames van live opera en ballet voorstellingen vanuit het wereldberoemde Royal Opera House in Covent Garden, Londen. Voor het eerst biedt Parkvilla na afloop van alle voorstellingen optioneel een steeds wisselend buffet aan.

Wonen en bouwen vandaag 11:52

Nieuwbouwproject ‘Noorderlicht’ zorgt voor dubbele reacties

In 2024 wil Woonforte beginnen met het bouwen van nieuwe woningen in het stationsgebied, tussen het spoor en de Zuidpoolsingel. Het project heet 'Noorderlicht' en is een groot nieuwbouwproject van Woonforte. Bewoners hieromheen zijn niet te spreken over de plannen.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 10:29

Seniorenactiviteiten Alphen aan den Rijn in oktober

Op zoek naar informatieve en verbindende activiteiten in de buurt? In oktober hebben we verschillende activiteiten speciaal voor senioren in Bibliotheek Alphen-Centrum.