Varen in een Optimist in zwembad AquaRijn

Optimist on tour komt op maandag 29 april naar zwembad AquaRijn! Het Watersportverbond en De Thermen2 organiseren gezamenlijk een leuke middag waar kinderen van 5 tot en met 12 jaar kennis kunnen maken met zeilen in een Optimist.

Bij Optimist on Tour in het zwembad leren kinderen, in de veilige omgeving van het zwembad, hoe zij voor zichzelf en hun eigen veiligheid kunnen zorgen op en in het water. Plezier maken staat uiteraard voorop. In verschillende rondes komen onderdelen zoals kennis maken met varen in het kleine zeilbootje, leren omslaan en weer rechtop krijgen van een Optimist (jeugdzeilboot), kanovaren en suppen aan bod. En dit allemaal in de aangename temperatuur van zwembadwater. Zeilervaring is niet nodig, wel minimaal zwemdiploma A. Voor of na de activiteit is er de mogelijkheid om recreatief te zwemmen. Deelnemen kost 5,25 p.p.

Ronde een start om 13.00 uur, ronde twee om 14.00 uur. Surf voor inschrijving en meer informatie naar www.optimistontour.nl. Let op, vol = vol.

Wat: Optimist on Tour in het zwembad
Wie: Kinderen vanaf 5 tot 12 jaar met minimaal zwemdiploma A
Waar: Zwembad AquaRijn
Wanneer: 29 april 2019
Tijd: 13:00 – 16:00, 2 rondes van 60 minuten.
Meer informatie over Optimist on Tour bij De Thermen2? Ga naar de site.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Maatschappelijk vandaag 09:07

Matías uit Mexico zoekt een warm thuis in omgeving Alphen aan den Rijn

Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Eén van hen is Matías uit Mexico, die zijn Nederlandse droomjaar zal doorbrengen in de omgeving Alphen aan den Rijn.

Calamiteiten gisteren 16:38

File op de N11 vanwege botsing

Er heeft vrijdagmiddag een ongeval plaatsgevonden op de N11. De weg is dicht tussen Hazerswoude en Zoeterwoude in de richting van Leiden.

Verkeer en vervoer gisteren 16:01

Extra portaal onderdoorgang Hooftstraat eind volgende week geplaatst

Tijdens geplande werkzaamheden aan de Koningin Julianabrug is vorige week een scheur in het fietspad ontdekt. Uit voorzorg is de Hooftstraat, die onder de brug door loopt, afgesloten. De brug wordt gestut. Naar verwachting is het portaal eind volgende week geplaatst.

Horeca gisteren 13:50

Buns of Glory: met ‘epic sandwiches’ willen Friso en Donna Alphen veroveren

Alphen is een hotspot rijker. Deze week heeft broodjeszaak Buns of Glory de deuren geopend aan de Hooftstraat 80 in Alphen. Jonge ondernemers Friso en Donna kunnen niet wachten om Alphenaren kennis te laten maken met hun bijzondere en unieke broodjes. “Een grote droom die werkelijkheid wordt!”