Josh Walet

Vaste buslijnen in de avond in Alphen aan den Rijn vanaf januari

Alphen aan den Rijn krijgt weer vaste buslijnen in de avond. De nieuwe dienstregeling zal ingaan op zondag 7 januari.  

In de avonduren kunnen Alphenaren gebruik maken van de Vlinderbussen van Arriva. Dit is vraagafhankelijk vervoer. Alphenaren kunnen dit vervoer aanvragen via de Arriva Vlinder-app. Doordat het aantal reizigers het afgelopen jaar is toegenomen, is de capaciteit van de Vlinderbus niet meer voldoende. Arriva geeft daarnaast aan dat de Vlinderbus voor sommige reizigers niet goed toegankelijk blijkt te zijn. 

Daarom gaan de reguliere stadbussen 1 en 2 in 2024 weer de hele avond rijden. Beide bussen vertrekken elk uur, voor Alphenaren is er dan ieder half uur een reismogelijkheid binnen Alphen. Iedereen kan door de nieuwe dienstregeling vervoerd worden en de toegankelijkheid wordt ook verbeterd. De Vlinderbus komt te vervallen.   


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 16:27

Alphenaar Lars voltooit historische Noordzee-oversteek op waterstofboot

Lars Wielinga (25) uit Alphen aan den Rijn heeft samen met het TU Delft Hydro Motion Team geschiedenis geschreven door op 11 juli 2024 als eerste met een volledig waterstof aangedreven boot de Noordzee over te steken van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk.  

Calamiteiten vandaag 13:37

Fietsster gewond bij aanrijding op de Noorderkeerkring

Zaterdagochtend heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een auto op de Noorderkeerkring in Alphen aan den Rijn. Het ongeval vond plaats rond 12:00 uur en leidde tot een snelle inzet van de hulpdiensten, inclusief de traumahelikopter.  

Werken vandaag 12:09

Vacatureoverzicht week 28: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Overige gisteren 17:01

Remco Kouwenhoven van ProviderCheck deelt handige tips om te besparen op internet en sim-only abonnementen

In deze tijden waarin alles steeds duurder wordt, is het voor veel mensen een uitdaging om de maandelijkse uitgaven onder controle te houden. Vandaag spreken we met Remco Kouwenhoven, Alphenaar en medeoprichter van vergelijkingswebsite ProviderCheck. Hij geeft ons enkele waardevolle tips om te besparen op internet en sim only abonnementen. We zitten met hem aan de koffie om te horen welke adviezen hij voor zijn dorpsgenoten heeft.