Google Streetview

‘Vechtscheiding’ Brasserie Buuren: zakenpartners tegenover elkaar in rechtszaak

Brasserie Buuren was enkele jaren geleden hét beste restaurant van het Groene Hart. Achter de schermen ging het er echter wat minder aan toe. Het is inmiddels zo ver gekomen dat chef-kok Stefan Fortuin een kort geding heeft aangespannen tegen eigenaar Sascha Veereschild.

In 2019 kwam Brasserie Buuren in de verkoop. De toenmalige eigenaren Stefan Fortuin en Sascha Veereschild bleven, zolang de zaak nog niet verkocht was, samenwerken. Later werd echter wel hun VOF beëindigd. Veereschild zou het restaurant als eenmanszaak voortzetten. De afgesproken betalingsregeling stelde dat Fortuin in vijf termijnen € 95.000 zou ontvangen van het restaurant.

Omdat de kok het uiteindelijk niet eens was met de regeling, vond maandag 23 januari een rechtszaak plaats waarin Fortuin € 45.000 eist. Toen de VOF was beëindigd bleef de chef-kok namelijk werken bij het restaurant. Daarom vindt hij dat hij ook nog recht heeft op het vermogen dat in die jaren werd opgebouwd in het restaurant. De advocaat van Veereschild stelde echter dat Fortuin al genoeg geld zou hebben gekregen en de bestaande overeenkomst goed zou zijn.

Tijdens de zitting werd duidelijk dat Stefan Fortuin in juni ziek werd. Toen hij in september terug wilde keren, werd hij door eigenaar Sascha Veereschild geweigerd. Ook kreeg hij in die drie maanden de afgesproken toelage van € 2650 per maand niet. Waarom de twee niet meer met elkaar kunnen samenwerken is in de zitting niet duidelijk geworden.

Na overleg tussen de twee advocaten is afgesproken dat Veereschild het vijfde deel van de betalingsregeling moet overmaken naar de chef-kok. Dit gaat om een bedrag van € 19.000. Ook moet de eigenaar de toelage van de maanden oktober tot en met december van € 7950 betalen. Bovendien betaalt Sascha Veereschild nog € 18.000 bovenop het geld dat Stefan Fortuin tegoed zou hebben uit de eerdere regeling.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:42

Gratis proefles voor Hart patiënten

Op 7 en 14 februari is er van 09:00 tot 10:00 uur een gratis proefles Hart in beweging voor mensen met hart klachten of revalidanten. De proefles is in zwembad De Hoorn.  

Sport gisteren 16:06

20 van Alphen heeft nieuwe routes

Sta jij al te trappelen voor een nieuwe editie van de 20 van Alphen? Lees dan vooral verder, want op 12 maart 2023 is het weer zover. Dit jaar met nieuwe routes. Aan welke afstand je ook meedoet in maart, je loopt over een nieuw parcours.

Politie en handhaving gisteren 14:24

Politie zoekt getuige van incident café Schatjes

In de nacht van 21 op 22 januari heeft omstreeks 02:00 uur een conflict plaatsgevonden in het café Schatjes in Alphen aan den Rijn. De politie is op zoek naar getuige.