‘Vechtscheiding’ Brasserie Buuren: zakenpartners tegenover elkaar in rechtszaak
Brasserie Buuren was enkele jaren geleden hét beste restaurant van het Groene Hart. Achter de schermen ging het er echter wat minder aan toe. Het is inmiddels zo ver gekomen dat chef-kok Stefan Fortuin een kort geding heeft aangespannen tegen eigenaar Sascha Veereschild.
In 2019 kwam Brasserie Buuren in de verkoop. De toenmalige eigenaren Stefan Fortuin en Sascha Veereschild bleven, zolang de zaak nog niet verkocht was, samenwerken. Later werd echter wel hun VOF beëindigd. Veereschild zou het restaurant als eenmanszaak voortzetten. De afgesproken betalingsregeling stelde dat Fortuin in vijf termijnen € 95.000 zou ontvangen van het restaurant.
Omdat de kok het uiteindelijk niet eens was met de regeling, vond maandag 23 januari een rechtszaak plaats waarin Fortuin € 45.000 eist. Toen de VOF was beëindigd bleef de chef-kok namelijk werken bij het restaurant. Daarom vindt hij dat hij ook nog recht heeft op het vermogen dat in die jaren werd opgebouwd in het restaurant. De advocaat van Veereschild stelde echter dat Fortuin al genoeg geld zou hebben gekregen en de bestaande overeenkomst goed zou zijn.
Tijdens de zitting werd duidelijk dat Stefan Fortuin in juni ziek werd. Toen hij in september terug wilde keren, werd hij door eigenaar Sascha Veereschild geweigerd. Ook kreeg hij in die drie maanden de afgesproken toelage van € 2650 per maand niet. Waarom de twee niet meer met elkaar kunnen samenwerken is in de zitting niet duidelijk geworden.
Na overleg tussen de twee advocaten is afgesproken dat Veereschild het vijfde deel van de betalingsregeling moet overmaken naar de chef-kok. Dit gaat om een bedrag van € 19.000. Ook moet de eigenaar de toelage van de maanden oktober tot en met december van € 7950 betalen. Bovendien betaalt Sascha Veereschild nog € 18.000 bovenop het geld dat Stefan Fortuin tegoed zou hebben uit de eerdere regeling.