Vechtsport demonstraties tijdens Ladies Night SAVA

Vandaag is het Internationale Vrouwendag. Werkgroep SAVA organiseert vanavond een Ladies Night met verschillende activiteiten, zoals vechtsport demonstraties van de dames van Kassem Gym.

Je kunt mee doen bij Teakwon-do en Thaiboks demonstraties, zo kun je zelf ervaren hoe het is om tegen een kussen aan te stoten of een plankje met je blote handen doormidden te slaan.

"Veel vrouwen denken dat een vechtsport niks voor hen is" zegt Mieneke, één van de dames die er vanavond ook bij is. "Ik was mijn eerste Thaiboks-les ook behoorlijk zenuwachtig. Maar dat bleek nergens voor nodig. Door het Thaiboksen heb ik geleerd hoe sterk ik fysiek én mentaal eigenlijk ben. Ik train hier nu een paar jaar en zie ook andere meiden en vrouwen groeien door deze sport. Dat vind ik echt fantastisch, want het is belangrijk dat je als vrouw weerbaar bent."

Kassem Gym wordt gerund door de broers Khalid en Lahbib. "Bij  ons staat respect voor elkaar op de eerste plaats", aldus Khalid Kassem die samen met zijn broer Lahbib de sportschool runt. "Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt bij ons. Mannen, vrouwen, jong en oud en van veel verschillende achtergronden sporten hier met elkaar. Meiden en vrouwen hebben de keuze om gemengd of apart te trainen, net waar ze zich zelf prettig bij voelen."

De Ladies Night vindt plaats in zwembad AquaRijn. Om 18:30 is de opening met o.a. demonstraties en een modeshow. Verder kun je henna laten zetten, je nagels laten versieren, je handen laten verzorgen en een stoelmassage nemen. Ook zijn er diverse informatiestands, waaronder die van Kassem Gym.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 17:57

Erfgoedfonds verleent subsidie voor herstel Gebouw Nabij

Onlangs is voor het Gebouw Nabij aan het Lauraplein 2 door de gemeente Alphen aan den Rijn een subsidie toegekend uit de pot van het Erfgoedfonds. De stad en de omgeving heeft er belang bij het aanzien van het gebouw in oude glorie te herstellen en te behouden voor het nageslacht, zo luidde het argument. 

Advertorial Overige gisteren 16:35

Vrijwilligersmarkt op 26 oktober in het gemeentehuis

Op dinsdagavond 26 oktober organiseert Tom in de buurt samen met het nieuwe Vrijwilligerspunt een Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis Alphen aan den Rijn. Organisaties brengen hier hun vrijwilligersvacatures onder de aandacht. Inwoners worden uitgenodigd om mogelijkheden te verkennen en vrijwilliger te worden. Komen dus! 

Dronefotografie gisteren 15:18

Alphen vanuit de lucht: een oase van groen in het Prinses IreneBos

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Prinses IreneBos, een natuurgebied van maar liefst 24 hectare groot.

Alphens Restaurantweek 2021 gisteren 12:53

De beste Argentijnse gerechten eet je bij El Caballo

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij El Caballo geniet je van de lekkerste authentieke Argentijnse gerechten.

Politiek gisteren 11:46

Voortaan ook kiezen voor ja/ja sticker

De brievenbussen kunnen, als het aan de Alphense gemeenteraad ligt, voortaan worden voorzien van een ja/ja sticker. Daarmee geeft de bewoner aan graag al het drukwerk te ontvangen.