Rabobank
Advertorial Maatschappelijk

Veel aanvragen voor de Rabo coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage

Omdat de Rabobank 125 jaar bestaat, zetten ze zich extra in voor jouw regio. Met een eenmalige extra bijdrage van EUR 125.000 ondersteunen ze duurzame projecten en initiatieven die het lokale gemeenschap versterken. Met de Rabo coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage geven ze in totaal € 9,75 miljoen terug aan de samenleving. De afgelopen periode heeft de Rabobank mensen opgeroepen om maatschappelijke projecten en initiatieven hiervoor aan te melden.

Impactvolle aanvragen

Namens Rabobank hebben ze samen met hun collega’s, leden en klanten actief gezocht naar lokale initiatieven en projecten die financiële ondersteuning nodig hadden. In november ontvingen ze landelijk een overweldigende respons van ruim 3.400 aanvragen voor een totaalbedrag van meer dan € 56 miljoen.

En dat heeft succes gehad! Dankzij deze inspanningen worden in de regio Leiden-Haaglanden maar liefst 18 initiatieven en projecten ondersteund met de Rabo coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage. Bovendien hebben ze diverse aanvragen die niet ondersteund kunnen worden vanuit de Rabo coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage mogelijk gemaakt vanuit het Rabo Impactfonds.

Voorbeelden van impactvolle aanvragen

Zoals gezegd zijn ze verrast door het grote aantal projecten en initiatieven die zijn ingediend. Maar ook de variatie in de aanvragen is mooi om te zien.

In de regio Groene Hart Noord steunen ze de volgende duurzame initiatieven:

- Stichting Blauwe Zone Kaag en Braassem: aanleg van een moestuinschool

- Stichting tot behoud zwembad Aarweide: het realiseren van een kleine windmolen

- Stichting Zomerspektakel uit Alphen aan den Rijn: wegwerpbekers vervangen voor recyclebare statiegeld cups

- Stichting Vogelpark Avifauna: verduurzamen nieuw te bouwen educatielokaal

- Wij presenteert, stichting kunst en cultuur Kaag en Braassem: voor energiezuinige ledverlichting

Al deze projecten dragen op hun eigen unieke manier bij aan de verduurzaming van onze samenleving. Samen maken we impact en bouwen we aan een duurzamere toekomst. Een mooi cadeau van de coöperatieve Rabobank aan de samenleving!

Meer lezen over hoe Rabobank bijdraagt? Kijk dan hier!


Meer nieuws

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.