Josh Walet

Veel Alphenaren stappen ondanks dat ze onder invloed zijn van verdovende middelen toch achter het stuur

Het is algemeen bekend dat verkeersdeelname onder invloed van alcohol of drugs jaarlijks voor vele ongelukken zorgt. Er zijn dan ook wettelijke grenzen gesteld aan hoeveel alcohol je in je bloed mag hebben als je gaat rijden. Toch zijn er ook in Alphen nog veel mensen die over die grens heen gaan en toch achter het stuur te stappen.

Politie Alphen aan den Rijn laat op hun Facebookpagina weten dat ook afgelopen weekend weer veel mensen toch achter het stuur stapten. Op vrijdagavond reed er al een beschonken bestuurder tegen een huis op de Gnephoek, maar daar bleef het niet bij.

“Het was een weekend waar veel mensen de verkeerde keuze maakten om onder invloed van alcohol of onder invloed van verdovende middelen achter het stuur te kruipen. In totaal waren er dit weekend, alleen al in ons werkgebied 6 bestuurders die hier voor zijn aangehouden”, laat de politie weten.

“Er zijn hierbij 2 rijbewijzen ingenomen en zelfs reed één hiervan ook nog met een ongeldig rijbewijs. Rijbewijzen worden ingenomen als je alcoholgehalte boven een bepaalde grens uitkomt. Dit is voor beginnende bestuurders 350 UGL/ 0,8 promille en voor ervaren bestuurder die langer dan 5 jaar zijn rijbewijs heeft 570 UGL/ 1,3 promille", aldus de politie.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Oud Alphen vandaag 16:54

Oud Alphen: De Raadhuisstraat

De Raadhuisstraat, de straat waar het kantoor van Alphens.nl nu staat, is genoemd naar het oude raadhuis van de voormalige gemeente Aarlanderveen. Na eeuwenlang vergaderd te hebben in herbergen als de Vergulde Wagen kreeg de toenmalige gemeente Aarlanderveen in de 19e eeuw een eigen raadhuis.

Advertorial Theater vandaag 15:41

Ronald Goedemondt komt naar Castellum

Goed nieuws: Ronald Goedemondt speelt momenteel zijn achtste avondvullende cabaretprogramma. Overal is hij tot en met december 2022 uitverkocht. Castellum heeft het echter voor elkaar gekregen dat hij op zondag 19 maart 2023 zijn voorstelling ‘Met knielende knikjes’ speelt voor het Alphense publiek. De kaartverkoop start op 13 december om 13:00 uur.

Politiek plein vandaag 14:29

Inbreng ChristenUnie in debat over begroting

Op 3 november 2022 werd in de gemeenteraad de begroting voor 2023 besproken en het beleid dat hiermee gevoerd zal gaan worden. Dit beleid is samengevat in het uitvoeringsprogramma 'Zichtbaar en dichtbij' van de coalitiepartijen. Aan dit debat leverde de ChristenUnie-fractie een inhoudsvolle bijdrage.

Feestdagen vandaag 13:12

Laat je vuurwerkafval ophalen op 2 januari 2023

Van het aftelen tot 00:00 uur en vuurwerk afsteken naar vuurwerkafval waar je niet zo veel mee kan. Voor het opruimen van dit vuurwerkafval wordt door de gemeente Alphen aan den Rijn een oplossing bedacht.

Limesjaar 2022 vandaag 11:58

ROMEINEN Rantsoenen

Het Romeinse leger zorgt normaal gesproken goed voor haar manschappen. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk. De commandant moet voor voldoende rantsoenen zorgen en dat is zelfs in vredestijd een behoorlijke klus.

Advertorial Horeca vandaag 10:37

Dit jaar een unieke kerst bij restaurant Bon Bini

Restaurant Bon Bini in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn komt dit jaar met een uniek concept. Op eerste kerstdag 2022 kun jij bij Bon Bini, in samenwerking met de chef, zelf jouw kerstdiner samenstellen.