Eco Coiffures

Veel Alphense kappers komen in actie tijdens #lichtvoordathetuitgaat

We moeten met zijn allen al meer dan twee maanden de kappers missen, en dat levert inmiddels al de nodige coronakapsels op. Kappers houden ondertussen de deuren dicht, ondanks dat het gebrek aan financiën dit steeds moelijker maakt. Daarom kwamen zij donderdagavond in actie.

Donderdagavond 18 februari deden veel kappers in een gesloten kapsalon het licht aan om gezamenlijk te strijden voor een veilige heropening van de salons en voor financiële hulp. Dit onder de noemer #lichtvoordathetuitgaat. De landelijke actie werd opgezet door de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) en kreeg bijval van de branchevereniging ANKO. “De Nederlandse kapper is er ook klaar voor”, zo zei de NCV eerder.

Eén van de Alphense kappers die meedeed was Marlene Cremers, eigenaresse van Marna Hairclub Alphen aan den Rijn. Afgelopen woensdag liet zij weten: “Al 14 jaar ben ik met hart en ziel ondernemer en haarstylist. Ook wij zijn voor de tweede keer getroffen doordat de salon haar deuren moest sluiten door de coronamaatregelen”, zegt Marna. Lintsen Kappers vult aan: “Al sinds de eerste lockdown in 2020 zijn verregaande maatregelen genomen in de salon om coronaproof te kunnen werken. We hopen snel weer klanten te mogen ontvangen om de corona kapsels weer netjes bij te werken!” Bij Eco Coiffures stonden de kappers ook even voor het raam: "Trekken wij zo genoeg aandacht, Mark Rutte?"

Demissionair minister van Economische Zaken Bas van 't Wout is echter nog niet heel positief gestemd over het heropenen van de kapperszaken. “Het ziet er nog niet goed uit”, zegt hij. Het vermoeden is dat het kabinet dinsdag meer kan vertellen over de heropening van de kapsalons, maar of dat een positief bericht wordt is nog niet duidelijk aangezien ook andere sectoren de deuren graag weer willen openen.

Onder de deelnemende Alphense kappers waren Marna Hairclub, Soraya’s hair and more, en Image Alphen, AMIKappers, Lintsen Kappers, B en R hair en make-up expert, De Wereldkapper, Eco Coiffures Kapsalon, Traffic Light Hairfashion, Shape Kappers, Kort Kappers, Kapsalon smit, Happy Hairstyle, Snel Kappers, ’t Kniphof, Good Hair Days, Kapsalon Modern Style, Brainwash Ridderhof Alphen aan den Rijn.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 16:11

Het nieuwe lesseizoen bij TEAN gaat van start

We gaan weer naar de lente en dat betekent lekker buiten sporten. Altijd al een keer tennis uit willen proberen? Voor de jeugd organiseert TEAN gratis inlooplessen!

Dronefotografie vandaag 14:55

Alphen vanuit de lucht: De Stadspoort vormt de entree naar het centrum

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer De Stadspoort, gelegen aan de rand van het Alphense stadshart.

Calamiteiten vandaag 12:34

Man vermist vanaf de Zaalbergstraat

Er is een Burgernet bericht verspreid in Alphen vanwege een vermissing. Het gaat om een blanke man die vermist is geraakt vanaf de Zaalbergstraat in Alphen. 

Wist je dat? vandaag 12:03

Crossen in Alphen? Dat mag nergens

Op diverse locaties in Alphen komt het regelmatig voor dat er gecrost wordt, bijvoorbeeld op de Maatschapslaan in Alphen West. Maar wist je dat crossen volgens de Algemene Plaatselijke Verordening in de hele gemeente verboden is?

Advertorial Eten en drinken vandaag 10:45

Overheerlijke Foodboxen bestel je bij Ten Brink Food

Naast de dagelijkse benodigdheden in de supermarkt kan je bij Ten Brink Food ook terecht in het Foodcafé voor allerlei heerlijkheden voor de Bourgondische levensgenieter, zoals foodboxen voor iedere gelegenheid. Extra makkelijk is dat je het nu ook kunt bestellen via de webshop!