Veel bezwaren tegen 'hoge' Maximabrug

Veel inwoners van Alphen en Koudekerk zien een hoge- en brede Maximabrug niet zitten. Dat bleek woensdag tijdens een informatieavond in vogelpark Avifauna.

Meer dan honderd inwoners kwamen op de bijeenkomst af. Daar werd volgens Omroep Rijnwoude door de wethouders gesproken over de verschillende varianten.

De brug wordt net ten westen of net ten oosten van de aansluiting van de Landlustweg op de Hoogewaarde aangelegd. Bij twee varianten wordt de Landlustweg gekruist. Ook komt er een nieuwe rondweg rondom het bedrijventerrein Hoogewaard.

Veel van de aanwezige bewoners zijn niet tegen een Maximabrug, maar wel tegen een hoge en brede Maximabrug. Volgens de plannen van de beide gemeenten zou de brug een doorvaarthoogte van 5,50 meter moeten krijgen. Er komen op de brug twee keer twee rijbanen, een fietspad en een voetpad. Zo'n grote brug tast het landschap behoorlijk aan, menen tegenstanders. De bewoners zijn veel meer in een lage smalle brug. Volgens de aanwezige bestuurders is de provincie daar echter tegen. Bovendien hebben de gemeenteraden al besloten dat het een hoge brug moet worden.

 

Communicatiestoring

De communicatie van de gemeenten met de betrokken inwoners lijkt nog niet goed te verlopen. Er was een bedrijfseigenaar die nog niet benaderd was door de gemeente Alphen terwijl de weg naar de brug een flink deel van zijn bedrijfsterrein gaat innemen. Omdat zijn vragen hierover niet goed werden beantwoord, liep hij boos weg. Een bewoner vroeg zich af waarom de rondweg bij de Hoogewaard nu al in de plannen is opgenomen terwijl nog niet is onderzocht of hij wel echt nodig is.

En dan was er ook nog een bewoner die wees op wat er in het verleden is gebeurd met het Rietveldsepad: 'Die mooie weg is doorsneden door de N11. Daarna is de kwaliteit van het Rietveldse Pad enorm achteruit gegaan.' Hij vreest hetzelfde voor de Landlustweg. Hij waarschuwde niet weer dezelfde fouten te maken. De bewoners mochten geen vragen stellen over de mogelijk aan te leggen kleine- of grote rondweg bij Alphen. Dat leidde tot irritaties.

 

Twee verschillende bruggen

Het lijkt erop dat Alphen en Rijnwoude over twee verschillende bruggen praten. Voor veel Rijnwoudenaren is een lage en smalle brug voldoende om het verkeer in Koudekerk te ontlasten. Alphen lijkt vooral een brede, hoge brug te willen om die later op een rondweg te kunnen aansluiten. In maart 2012 nemen beide gemeenteraden een definitief besluit.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.