Josh Walet
Blog Sport

Veel goals op een zonnige zaterdag

ARC werkte bij Rijsoord naar hartenlust aan het doelsaldo. De mannen van Mark Evers hadden er onwijs veel zin in en lieten een voor Hoofdklasse-begrippen een historische uitslag noteren: 0-12 werd het op het fraaie complex van de degradant in de gemeente Ridderkerk.

Toen Matthijs de Oude na zes minuten had binnengeschoten ging het hard. Achtereenvolgens opnieuw De Oude, Pepijn Kooij, Yassin Kaabouni, Jordi Tuithof en Derek Prins (in zijn 250e wedstrijd voor ARC) bepaalden de ruststand 0-6. Ook in de tweede helft zou zes keer worden gescoord. Daarvoor zorgden Yassin Kaabouni (twee keer), Matthijs de Oude, Youri Duisterhof, Arjan Ouwendijk en invaller Boyd Baatje.

De thuisclub kon er heel weinig tegenover stellen, maar kwam toch drie keer tot een grote kans. In alle gevallen voorkwam doelman Aaron Balk één of meerdere tegengoals en zo droeg hij ook zijn steentje bij. Omdat Capelle met 0-1 van FC Rijnvogels verloor is ARC nu tweede op de ranglijst, met een achterstand van drie punten op FC Rijnvogels en een minder doelsaldo. Zaterdag wordt in de Hoofdklasse niet gevoetbald en dan volgen op 26 en 28 mei cruciale thuisduels tegen Capelle, dat evenveel punten heeft als de Racing, en FC Rijnvogels.

Alphia speelde met 1-1 gelijk bij Nieuwkoop. De drie punten leken binnen, maar in de extra tijd kwam de thuisclub alsnog langszij. Dat kon wel eens een dure tegengoal geweest zijn, want bij winst zou Alphia op gelijke hoogte gekomen zijn met koploper FC Oudewater, dat opnieuw ook gelijkspeelde. De Alphense goal werd geproduceerd door Remco Zuijdervliet.

Voor Alphense Boys was het een zwaar teleurstellende zaterdag. Dat het zaterdagteam met 5-0 verloor van Nicolaas Boys was min of meer normaal, maar dat het zondagteam een paar uur later met 0-9 compleet van de mat werd getikt door Be Quick 1887 was een afgang.

AVV Alphen zou ongetwijfeld met grote cijfers gaan winnen van het Rotterdamse HWD. Althans, dat moest mogelijk zijn. De bezoekende club staat voorlaatste met slechts vijf punten en had voorafgaande aan de wedstrijd al honderd goals moeten incasseren. In Rotterdam had Alphen al met 6-1 gewonnen van Het Witte Dorp. Die winst kwam er wel, maar bleef beperkt tot 3-2. HWD bleek gek genoeg heel aardig te kunnen voetballen en had er kennelijk meer zin in dan de gastheren. Volkomen verdiend stonden ze na twintig minuten verrassend met 2-0 voor.

Scheidsrechter Choe Claessens hielp de thuisploeg een handje door een strafschop cadeau te geven. De tackle op Lorenzo van Harskamp was correct, maar de leidsman zag er van grote afstand een penalty in. Yassin Yagoubi maakte er dankbaar gebruik van: 1-2 en dat was tevens de ruststand. Na de pauze ging Alphen eindelijk ook voetballen. Lorenzo van Harskamp en Kevin Bergshoeff draaiden de zaken om en zo stond het na tien minuten 3-2. Het offensief had vervolgens nog veel meer doelpunten moeten opleveren, maar herhaaldelijk werden de verkeerde keuzes gemaakt of hield de met een stevig buikje getooide doelman Abdelali Elouahhabi de bal op miraculeuze wijze tegen. De Rotterdammers hadden in de slotfase zelfs nog op gelijke hoogte kunnen komen, maar ook in de buurt van keeper Rick de Vries ging de bal er op soms wonderbaarlijke wijze niet in.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.