Pixabay

Veel informatiemarkten na zomerreces politiek

De politieke partijen in Alphen aan den Rijn hebben donderdag 9 juli gevraagd om meer informatie over een waslijst aan onderwerpen die in de jaarstukken 2019, voorjaarsnota 2020 en kaderbrief 2021 voorbij komen. De raad wil inhoudelijk meer weten over waar de gemeente haar geld aan uitgeeft.

Voorafgaand aan de laatste gemeenteraadsvergadering voor het zomerreces over de Alphense financiën konden de politieke partijen vragen stellen over waar geldbedragen aan worden uitgegeven. Over een aantal onderwerpen is echter meer te vertellen dan een kort antwoord op een concrete vraag. Daarom zijn de verzoeken om een informatiemarkt of bespreking in een raadscommissie gehonoreerd.

Onderwerpen waarvoor een informatiemarkt of een bespreking in een raadscommissie wordt gepland na het zomerreces:

  • werkzaamheden BOOST jeugdwerk
  • speelplekkenplan
  • exploitatie bibliotheek nieuwe stijl
  • stand van zaken jeugdwerk
  • vroegsignalering schulden
  • stand van zaken upgrade Stadshart en dorpskernen
  • Visie Stadshart, project Groen-Blauw
  • exploitatie Theater Castellum na renovatie
  • proeftuin duurzame warmte Planetenbuurt en transitievisie Warmte

De laatste gemeenteraadsvergadering voor het reces is op donderdag 16 juli en begint om 17.00 uur. De vergadering is in de Raadzaal, zonder publiek, en is live te volgen via de gemeentelijke website. Naast een aantal eerder besproken besluiten (hamerstukken) spreken de fractievoorzitters hun algemene beschouwingen uit over het financiële beleid van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek gisteren 18:42

Alphens Restaurantweek: Bowling Alphen - een culinaire strike

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Bowling Alphen.

Advertorial Winkels gisteren 14:46

Bieronline: een webshop met speciaalbieren

De afgelopen maanden hebben John en Maarten van Bier Online het steeds vaker gehad over het starten van een webshop met speciaalbieren. ‘’Tijdens de coronapandemie hebben wij besloten het risico te nemen en deze webshop te realiseren. Dit kon mede dankzij onze kennis, aangezien wij naast Bier Online allebei een fulltimebaan in de ICT hebben.’’

Overige gisteren 09:31

Ontsnapte pinguïn uit Avifauna gevonden

Eerder deze week is er een pinguïn ontsnapt uit vogelpark Avifauna. Na eerder gesignaleerd te zijn bij Nieuwveen werd het beestje gisteren eindelijk gevonden in Bodegraven.

Alphens Restaurantweek 8 aug. 2020 17:35

Alphens Restaurantweek: Osteria La Piazza - waan je in ‘la dolce vita’

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 Augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Osteria La piazza!