In de nacht van zaterdag op zondag bleken veel mensen het ‘erop te gokken’ voor wat betreft de avondklok, zo zegt de politie. Veel mensen bleken een drankje bij vrienden te hebben gedaan. Dat waren er zoveel dat er een heuse ‘alcoholfile’ bij het politiebureau ontstond.

“Veel waren bij vrienden een drankje gaan doen, wat niet alleen bonnen voor de avondklok opleverde, maar ook een hoop artikels 8 (rijden onder invloed)”, laat de politie weten. Op de binnenplaats van het politiebureau ontstond hierdoor op een gegeven moment een heuse ‘alcoholfile’ van alle dienstvoertuigen waarmee de beschonken bestuurders naar het bureau waren gebracht. De recordhouder van het weekend blies meer dan 600 ug/l. Dit kostte de bestuurder zijn rijbewijs.

Er werden nog meer bekeuringen uitgeschreven voor het overtreden van de avondklok afgelopen weekend. In het hele weekend heeft Politie Alphen aan den Rijn vijftig boetes uitgedeeld. “Veelal dus aan mensen die bij vrienden langs waren geweest”, verklaren zij. “Het naar huis gaan tijdens de avondklok zal niet het grootste besmettingsgevaar opleveren, maar het bij elkaar komen en drinken natuurlijk juist wel.”