Alphens

Veel supermarkten openen hun deuren op Eerste Paasdag

Om de drukte bij supermarkten tijdens het paasweekend zoveel mogelijk te spreiden, openen veel supermarkten in Alphen bij hoge uitzondering vandaag, op Eerste Paasdag, hun deuren. 

Voor winkels en supermarkten is het sinds 2015 toegestaan om op alle zondagen open te gaan. Een uitzondering geldt voor christelijke feestdagen, waaronder Eerste Paasdag en Eerste Pinksterdag.

De supermarkten verwachten topdrukte door de vele mensen die in verband met het coronavirus Pasen thuis vieren. Bij hoge uitzondering is daarom toch besloten om de supermarkten op Eerste Paasdag ook te openen. Deze uitzondering geldt alleen voor detailhandel die zich primair richt op de dagelijkse voedingsmiddelen zoals de supermarkten.

De meerderheid van de supermarkten is geopend. Kijk hier welke supermarkten op Eerste Paasdag zijn geopend. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 16:19

Muurschildering bij nieuwe doorgang parkeergarage Aarhof is af

De kunstenaars van Atelier Verfstreken, wat onderdeel uitmaakt van Ipse de Bruggen, hebben de afgelopen weken hard gewerkt om het winkelcentrum De Aarhof op te fleuren. En met resultaat, want de toegang van de nieuwe parkeergarage is voorzien van een kleurrijke muurschildering.

Overige gisteren 15:08

Zaterdagmarkt op Tweede Kerstdag wordt verplaatst naar 24 december

Alphenaren opgelet! Doordat Tweede Kerstdag op een zaterdag valt, is besloten om de zaterdagmarkt van 26 december te verplaatsen naar donderdag 24 december. Zo heb je voor de kerstdagen ook nog extra gelegenheid om jouw benodigdheden op de markt te halen.

Coronavirus in Alphen gisteren 12:43

Studentenwelzijn en werkdruk bij docenten grootste zorgen in mbo en hoger onderwijs

Het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) wordt hard geraakt door de maatregelen die zijn getroffen om het coronavirus terug te dringen. ‘’Dit is vooral zichtbaar bij het welzijn van studenten, de werkdruk van medewerkers, de beschikbaarheid van stages, leerbanen en praktijklessen’’, zo stelt de Rijksoverheid. Dit is ook het geval bij mboRijnland in Alphen.