Gemeente Alphen aan den Rijn

Veertig appartementen op locatie Klompenmaker

Op de locatie Klompenmaker kan grenzend aan de Dijksloot parallel aan de Eisenhowerlaan een appartementencomplex worden gebouwd. Het complex komt dan op een groenlocatie tussen de bestaande bebouwing en de weg.

Op deze alternatieve locatie kunnen veertig appartementen worden gebouwd. Een deel wordt gereserveerd voor senioren. De locatie grenst aan verzorgingshuis Noorderbrink. Hier vanuit kan zorg worden verleend. Een ander deel is bestemd voor zorgfuncties, zoals begeleid wonen. In dit deel komt ook een gemeenschappelijke ruimte en een beheerdersruimte.
Het is de bedoeling dat de seniorenappartementen ongeveer 90 vierkante meter worden. De woonruimten voor begeleid wonen worden ongeveer 25 vierkante meter. Gebouwd wordt in drie of vier lagen. Dit past bij de omliggende bebouwing in de Ambachtenwijk.

Er moet wel een aantal bomen sneuvelen voor het appartementecomplex. Deze worden op de locatie zelf of elders gecompenseerd. Parkeerplaatsen moeten opnieuw worden aangelegd en het bestaande trapveldje verdwijnt hier.

Onorthodoxe locaties
Om enigszins aan de woningbouwbehoefte voor de komende jaren tegemoet te komen, zijn zes locaties aangewezen op onorthodoxe plekken, zoals op bestaande parkeerterreinen of op groenvoorzieningen. De locaties zijn Klompenmaker, parkeerterrein Oudshoorn, Saffierstraat, Groene Hart Leerpark Bospark, parkeerterrein ARC en ’s Molenaarspad Asfaltcentrale. Alle locaties moeten nog worden goedgekeurd door de Alphense gemeenteraad.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Muziek/Concert vandaag 09:36

Duik in het muzikale leven van Fernando Lameirinhas

Fernando Lameirinhas, een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland, komt terug met een gloednieuw concert: Koffer! De altijd nog jeugdige maestro pakt tijdens de voorstelling zijn koffer uit en neemt je mee in zijn muzikale leven.

Advertorial Horeca gisteren 17:24

Kamer van Admiraal: een geslaagde opening in de nieuwe zaak!

Vorige week was het een avond om te onthouden in Alphen aan den Rijn, toen de Kamer van Admiraal haar deuren opende voor het publiek. Met een top sfeer en een overvloed aan activiteiten, markeerde de opening een nieuwe mijlpaal in de lokale uitgaansscene.

Politiek plein gisteren 16:42

Krachtenbundeling tussen Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen

In een tijd van toenemende versnippering en politieke zelfgerichtheid slaan Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen (LBA) verrassend de handen ineen. Ze starten met samenwerken en hebben zelfs plannen om later dit jaar te fuseren tot één krachtige lokale partij.

Advertorial Overige gisteren 13:42

Neem jij het roer over van AlphensBootverhuur.nl?

AlphensBootverhuur.nl is een bloeiend bedrijf in de bootverhuur gevestigd in Alphen aan den Rijn en klaar om overgenomen te worden. Deze kans biedt een compleet pakket, inclusief de goed ontwikkelde website, twee boten met trailer, een uitgebreid klantenbestand en een efficiënt boekingssysteem. 

Evenementen gisteren 12:18

Shirma Rouse komt zingen op Haaspop!

Haaspop, een jaarlijks terugkerend festival dat plaatsvindt tijdens het paasweekend, staat bekend om zijn eclectische mix van muzikale genres, van rock tot dance en nu ook gospel. Op eerste paasdag, te midden van de bruisende festiviteiten, zal de getalenteerde Shirma Rouse, ook wel bekend als de Queen of Soul, haar opwachting maken met het ZO! Gospel Choir uit Amsterdam Zuid-Oost.