VOA

Veertig grote, Alphense bedrijven pleiten voor duurzaamheid in corona-herstelplannen

De Dutch Sustainable Growth Coalition roept de overheid op om juist nu, tijdens de coronacrisis, te investeren in duurzaamheid. Veertig VOA XL-leden hebben hier een Alphens karakter aan gegeven door een verklaring te ondertekenen.

Veel ondernemers zijn door de coronacrisis in de (financiële) problemen geraakt. Hierdoor zijn zij, maar ook overheden, geneigd te focussen op economisch herstel en de aandacht voor klimaat te temperen. Hoewel dat te begrijpen is, zeker als het water je aan de lippen staat, roept de Dutch Sustainable Growth Coalition het bedrijfsleven en de overheid op om juist nú te investeren in duurzaamheid. De Dutch Sustainable Growth Coalition is een samenwerking van CEO’s van acht Nederlandse internationaal opererende bedrijven, waaronder Philips, Shell en DSM. Zij streven naar duurzame groei door economische winst te combineren met ontwikkelingen op maatschappelijk gebied.

Ondernemersvereniging VOA deelt deze ambitie en besloot daarom in juli om deze landelijke oproep van de DSGC een Alphens karakter te geven. De VOA XL commissie, verantwoordelijk voor de grotere ondernemingen in onze gemeente, heeft al haar leden persoonlijk benaderd om de verklaring van de Dutch Sustainable Growth Coalition te ondertekenen. En met succes: 40 VOA XL-leden hebben de verklaring ondertekend. Met het ondertekenen van de verklaring roepen de deelnemers de overheid op om duurzaamheid als hoeksteen te nemen bij de corona-herstelplannen. De deelnemers gaan verder samen met de VOA het thema verder inhoudelijk uitwerken.

De veertig deelnemers in alfabetische volgorde: Aksent op Schoon, Alphaplan, Alrijne Zorggroep, Ashram College, Avantage, Avery Dennison Materials Nederland BV, Bakkerij Visser B.V., BDO Alphen aan den Rijn, Clean Lease Randstad, Electrolux Home Products (Nederland) B.V., Elysee Dental Solutions b.v., Flynth adviseurs en accountants BV, Gemeente Alphen aan den Rijn, Goedhart B.V., Grant Thornton Accountants en Adviseurs BV, Jumbo Ten Brink Food, Jungheinrich Nederland, Junis Kinderopvang, Kroes en Partners, La Gro Geelkerken Advocaten, Lansigt accountants en belastingadviseurs B.V., Latexfalt BV, Lek Habo, Lieftink Geveltechniek B.V., mboRijnland, Okee Bedrijfsdiensten b.v., Onderwijsorganisatie Morgenwijzer, Ponsioen Installatie Techniek B.V., Proponent, Rabobank Groene Hart Noord, Scala College, SCOPE Scholengroep, Tuijn optiek en juweliers, Van der Valk Alphen aan den Rijn, Van der Werff Groep b.v., Van Leeuwen Truckservice B.V., Vermeulen Groep, VMD KOSTER verzekeringsgroep, Woonforte en Zeeman textielSupers B.V.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken vandaag 12:45

Vacatureoverzicht week 20: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Muziek/Concert vandaag 10:59

BTW-tarief op concert- en festivaltickets stijgt hoogstwaarschijnlijk in 2026

Na maanden van onderhandelen presenteren de PVV, VVD, NSC en BBB hun 'hoofdlijnenakkoord', dat de basis moet vormen voor het nieuwe kabinet. Liefhebbers van live muziek en cultuur komen er bekaaid vanaf, want de formerende partijen zijn van plan om concert- en festivaltickets te belasten met het hoge btw-tarief van 21%. Op dit moment geldt hiervoor nog het lage tarief van 9%.

Advertorial Evenement vandaag 09:37

Help mee als vrijwilliger tijdens de Obstacle Run!

Vind je het leuk om anderen te helpen en tegelijkertijd een superleuke dag te beleven? Meld je dan aan als vrijwilliger voor de Obstacle Run Alphen op zaterdag 1 en/of zondag 2 juni 2024, en zorg er samen met de andere vrijwilligers voor dat de deelnemers de dag van hun leven meemaken!

Blog Opinie gisteren 19:46

MINERVA Haal die doppen van de koppen

Dit jaar wordt een feestje in de gemeente Alphen aan den Rijn omdat de gemeente zoals deze nu is tien jaar bestaat. Maar niet iedereen denkt er zo over. Er zijn nog altijd Calimero’s die vinden dat ‘ze’ geannexeerd zijn en er zijn altijd klagers waarbij het niet goed is of niet deugt.

Advertorial Film gisteren 17:22

De Kleuterbios is terug!

Op zaterdag 18 mei keert Het Muizenhuis - Sam & Julia terug in de Kleuterbios! Dit is een compilatie van acht afleveringen, waarvan zes afleveringen nooit eerder vertoond zijn. Hierin beleven de muizen Sam en Julia de spannendste avonturen en ontdekken ze verborgen mysteries. 

Sport gisteren 16:01

Sem Spruit pakt zes keer NK Goud en twee keer zilver

Afgelopen winter was voor Sem Spruit een mooie periode op het ijs en vloog hij naar Zuid-Korea voor de Jeugd Olympische Spelen. Daar wist hij samen met supertalent Angel Daleman (Leiderdorp) brons te pakken op de relay. Een moment om nooit meer te vergeten. Onlangs is Sem verkozen tot Alphens Sporttalent en kreeg hij aan het eind van het schaatsseizoen een onderscheiding van de KNSB, District Sassenheim. Hem viel de onderscheiding ten deel “Drager van de Bronzen Schaatser”, voor zijn mooie prestaties van het seizoen.