VOA

Veertig grote, Alphense bedrijven pleiten voor duurzaamheid in corona-herstelplannen

De Dutch Sustainable Growth Coalition roept de overheid op om juist nu, tijdens de coronacrisis, te investeren in duurzaamheid. Veertig VOA XL-leden hebben hier een Alphens karakter aan gegeven door een verklaring te ondertekenen.

Veel ondernemers zijn door de coronacrisis in de (financiële) problemen geraakt. Hierdoor zijn zij, maar ook overheden, geneigd te focussen op economisch herstel en de aandacht voor klimaat te temperen. Hoewel dat te begrijpen is, zeker als het water je aan de lippen staat, roept de Dutch Sustainable Growth Coalition het bedrijfsleven en de overheid op om juist nú te investeren in duurzaamheid. De Dutch Sustainable Growth Coalition is een samenwerking van CEO’s van acht Nederlandse internationaal opererende bedrijven, waaronder Philips, Shell en DSM. Zij streven naar duurzame groei door economische winst te combineren met ontwikkelingen op maatschappelijk gebied.

Ondernemersvereniging VOA deelt deze ambitie en besloot daarom in juli om deze landelijke oproep van de DSGC een Alphens karakter te geven. De VOA XL commissie, verantwoordelijk voor de grotere ondernemingen in onze gemeente, heeft al haar leden persoonlijk benaderd om de verklaring van de Dutch Sustainable Growth Coalition te ondertekenen. En met succes: 40 VOA XL-leden hebben de verklaring ondertekend. Met het ondertekenen van de verklaring roepen de deelnemers de overheid op om duurzaamheid als hoeksteen te nemen bij de corona-herstelplannen. De deelnemers gaan verder samen met de VOA het thema verder inhoudelijk uitwerken.

De veertig deelnemers in alfabetische volgorde: Aksent op Schoon, Alphaplan, Alrijne Zorggroep, Ashram College, Avantage, Avery Dennison Materials Nederland BV, Bakkerij Visser B.V., BDO Alphen aan den Rijn, Clean Lease Randstad, Electrolux Home Products (Nederland) B.V., Elysee Dental Solutions b.v., Flynth adviseurs en accountants BV, Gemeente Alphen aan den Rijn, Goedhart B.V., Grant Thornton Accountants en Adviseurs BV, Jumbo Ten Brink Food, Jungheinrich Nederland, Junis Kinderopvang, Kroes en Partners, La Gro Geelkerken Advocaten, Lansigt accountants en belastingadviseurs B.V., Latexfalt BV, Lek Habo, Lieftink Geveltechniek B.V., mboRijnland, Okee Bedrijfsdiensten b.v., Onderwijsorganisatie Morgenwijzer, Ponsioen Installatie Techniek B.V., Proponent, Rabobank Groene Hart Noord, Scala College, SCOPE Scholengroep, Tuijn optiek en juweliers, Van der Valk Alphen aan den Rijn, Van der Werff Groep b.v., Van Leeuwen Truckservice B.V., Vermeulen Groep, VMD KOSTER verzekeringsgroep, Woonforte en Zeeman textielSupers B.V.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 13:38

Opkoopbescherming is juridische uitdaging voor gemeente

De Alphense gemeenteraad heeft eerder besloten een tijdelijke regeling  opkoopbescherming voor woningen in te voeren. Naar nu blijkt zitten hier haken en ogen aan. Er is namelijk twijfel over het nut van een opkoopbescherming.

Politiek vandaag 12:31

Alpherium stapelt containers definitief vier hoog

Het Alpherium, de Alphense overslagterminal, zal definitief containers vier hoog plaatsen. Er loopt al geruime tijd een proef waarvan de resultaten voldoen. De gemeenteraad gaat akkoord, maar heeft wel een verzoek neergelegd voor een ruimere groenvoorziening rond het complex.

Gezondheid en welzijn vandaag 10:19

Hecht GGD Hollands Midden ‘on tour’: HPV-prikbus bij treinstation Alphen aan den Rijn

Hecht GGD Hollands Midden gaat komende week op pad met een speciale HPV-prikbus. Van 5 tot en met 9 juni staat de duidelijk herkenbare blauwpaarse bus afwisselend bij treinstations Alphen aan den Rijn en Gouda. Dit in het kader van de ‘Mis ‘m niet’-campagne waarvoor staatssecretaris Van Ooijen op 31 mei het startschot gaf.