VOA

Veertig grote, Alphense bedrijven pleiten voor duurzaamheid in corona-herstelplannen

De Dutch Sustainable Growth Coalition roept de overheid op om juist nu, tijdens de coronacrisis, te investeren in duurzaamheid. Veertig VOA XL-leden hebben hier een Alphens karakter aan gegeven door een verklaring te ondertekenen.

Veel ondernemers zijn door de coronacrisis in de (financiële) problemen geraakt. Hierdoor zijn zij, maar ook overheden, geneigd te focussen op economisch herstel en de aandacht voor klimaat te temperen. Hoewel dat te begrijpen is, zeker als het water je aan de lippen staat, roept de Dutch Sustainable Growth Coalition het bedrijfsleven en de overheid op om juist nú te investeren in duurzaamheid. De Dutch Sustainable Growth Coalition is een samenwerking van CEO’s van acht Nederlandse internationaal opererende bedrijven, waaronder Philips, Shell en DSM. Zij streven naar duurzame groei door economische winst te combineren met ontwikkelingen op maatschappelijk gebied.

Ondernemersvereniging VOA deelt deze ambitie en besloot daarom in juli om deze landelijke oproep van de DSGC een Alphens karakter te geven. De VOA XL commissie, verantwoordelijk voor de grotere ondernemingen in onze gemeente, heeft al haar leden persoonlijk benaderd om de verklaring van de Dutch Sustainable Growth Coalition te ondertekenen. En met succes: 40 VOA XL-leden hebben de verklaring ondertekend. Met het ondertekenen van de verklaring roepen de deelnemers de overheid op om duurzaamheid als hoeksteen te nemen bij de corona-herstelplannen. De deelnemers gaan verder samen met de VOA het thema verder inhoudelijk uitwerken.

De veertig deelnemers in alfabetische volgorde: Aksent op Schoon, Alphaplan, Alrijne Zorggroep, Ashram College, Avantage, Avery Dennison Materials Nederland BV, Bakkerij Visser B.V., BDO Alphen aan den Rijn, Clean Lease Randstad, Electrolux Home Products (Nederland) B.V., Elysee Dental Solutions b.v., Flynth adviseurs en accountants BV, Gemeente Alphen aan den Rijn, Goedhart B.V., Grant Thornton Accountants en Adviseurs BV, Jumbo Ten Brink Food, Jungheinrich Nederland, Junis Kinderopvang, Kroes en Partners, La Gro Geelkerken Advocaten, Lansigt accountants en belastingadviseurs B.V., Latexfalt BV, Lek Habo, Lieftink Geveltechniek B.V., mboRijnland, Okee Bedrijfsdiensten b.v., Onderwijsorganisatie Morgenwijzer, Ponsioen Installatie Techniek B.V., Proponent, Rabobank Groene Hart Noord, Scala College, SCOPE Scholengroep, Tuijn optiek en juweliers, Van der Valk Alphen aan den Rijn, Van der Werff Groep b.v., Van Leeuwen Truckservice B.V., Vermeulen Groep, VMD KOSTER verzekeringsgroep, Woonforte en Zeeman textielSupers B.V.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Rechtszaak vandaag 09:17

Rol vuilniszakken nekt 25-jarige overvaller uit Alphen

Bij een overval op tankstation BP aan de Burgemeester Bruins Slotsingel in Alphen op 20 maart, trok de overvaller een vuilniszak los van een rol. Dit blijkt cruciaal bewijs in de rechtszaak tegen de 25-jarige Alphenaar. Het Openbaar Ministerie (OM) eist drie jaar cel tegen de verdachte.

Algemeen gisteren 17:06

Robbert Zantingh stopt bij het Vakantiespel

Voorzitter Robbert Zantingh stopt per 1 september 2021 bij Stichting Vakantiespel. ‘’Het is een dubbel gevoel. Enerzijds ga ik het enorm missen, anderzijds heb ik het gevoel dat ik er voldoende uit heb gehaald.’’

Alphens Restaurantweek gisteren 15:54

De Beren bij jou thuis: genieten is het belangrijkste

De komende weken organiseren wij de Alphens Restaurantweek bij jou thuis! Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen en omstreken. Dit keer vertellen we je alles over de heerlijke gerechten die je bij De Beren Alphen aan den Rijn kunt bestellen.

Algemeen gisteren 15:05

‘Aandachtskaartjes’ met gehaakte bloemen overal te vinden in Alphen

Door heel Alphen hangen verschillende ‘aandachtskaartjes’ met een gehaakte bloem. Op deze kaartjes staat de tekst: 'Ik ben een vergeet-mij-nietje. Vandaag ben ik opgehangen door het Bloemenvrouwtje om je dag een beetje op te fleuren.’’ Met dit initiatief wil het Bloemenvrouwtje mensen graag een glimlach op hun gezicht bezorgen.