PCB De Fontein

Veertig jaar in het onderwijs: juf Anne wordt verrast door leerlingen en collega's

Een feestelijk moment op donderdag 15 oktober voor juf Anne van PCB De Fontein in Kerk en Zanen. Vlak voor de herfstvakantie vierden haar leerlingen en collega's dat juf Anne veertig jaar werkzaam is in het onderwijs. 

Op 18 oktober 1980 was het onderwijs een nieuwe leerkracht rijker. De twintigjarige, net afgestudeerde juf Anne van der Meer begon toen aan haar carrière. In een tijd waar de banen in het onderwijs - in tegenstelling tot nu - niet voor het oprapen lagen, kon zij als invaller tijdelijk starten op de Da Costaschool (de huidige De Rank) in Alphen aan den Rijn. Daarna volgde een baan in het Brabantse Sprang-Capelle. Gelukkig kwam er kort daarna een baan dichterbij beschikbaar, en werd Woerden haar nieuwe werkplaats. Ook in Woerden ging zij van de ene invalklus naar de andere; in vijf jaar tijd werkte zij op maar liefst elf scholen. 

In totaal heeft Anne 21 jaar in Woerden gewerkt. De laatste zeven jaar als adjunct-directeur. Omdat je in die tijd als directielid nog niet in deeltijd mocht werken, kwam daar na de geboorte van haar zoon een einde aan en kreeg zij eervol ontslag uit haar functie. Negentien jaar geleden kon zij in de Alphense nieuwbouwwijk Kerk en Zanen een baan krijgen op PCB De Fontein. Hiermee kwam zij weer terug bij haar eerste werkgever, inmiddels omgedoopt tot SCOPE scholengroep. Nog steeds werkt zij hier als groepsleerkracht in de bovenbouw en schoolopleider voor de studenten en is zij door haar ruime ervaring een vraagbaak voor menig jonge leerkracht. 

Een verrassing

Op de donderdag voor de herfstvakantie werd Anne verrast door haar leerlingen en collega’s. De school was prachtig versierd door de leerlingen, die speciale slingers hadden gemaakt van vlaggetjes met een tekening van Anne, die door collega Margreet gemaakt was. 

Er was natuurlijk ook gedacht aan cadeaus en na schooltijd was er een feestelijke bijeenkomst om dit heugelijke feit te vieren, uiteraard met inachtneming van alle coronaregels. Anne was totaal verrast door alle festiviteiten, maar genoot zichtbaar. Op naar nog meer mooie jaren in het onderwijs.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 15:02

Veilig op de weg met goede gladheidbestrijding

Vrijdag 29 oktober rijden de medewerkers van de gladheidbestrijding als voorproef alle strooiroutes binnen de gemeente Alphen aan den Rijn. Zonder zout natuurlijk.

Coronavirus in Alphen vandaag 13:28

Meer en strenger handhaven op coronamaatregelen: “De situatie is zorgelijk”

In heel Nederland zullen veiligheidsregio’s meer en strenger gaan handhaven op de coronamaatregelen. Mensen worden niet langer aangesproken op hun gedrag, maar krijgen gelijk een waarschuwing of een boete. Burgemeester Liesbeth Spies staat achter het besluit. “Diegene die de maatregelen nu nog aan zijn laars lapt, wordt eerder aangepakt.”

Advertorial Blog Overige vandaag 12:37

Een mannen coach helpt jou zijn wie je wil zijn

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen om de vraag waarom ik nu juist mannen coach ben geworden, te beantwoorden. Ten eerste werk ik graag met mannen en steek ik graag met mijn hoofd boven dat maaiveld (lees: de vele coaches) uit. En ten tweede, want er is altijd een diepere laag aanwezig, wil ik het taboe doorbreken dat mannen niet emotioneel mogen zijn.

Calamiteiten vandaag 11:44

Bedreiging op de Klepperman, politie zoekt verdachte

Er is een Burgernet bericht uitgestuurd voor een verdachte situatie aan de Klepperman (2401 GH) in Alphen. De politie is op zoek naar een verdachte en heeft daarvoor een signalement vrijgegeven.