PCB De Fontein

Veertig jaar in het onderwijs: juf Anne wordt verrast door leerlingen en collega's

Een feestelijk moment op donderdag 15 oktober voor juf Anne van PCB De Fontein in Kerk en Zanen. Vlak voor de herfstvakantie vierden haar leerlingen en collega's dat juf Anne veertig jaar werkzaam is in het onderwijs. 

Op 18 oktober 1980 was het onderwijs een nieuwe leerkracht rijker. De twintigjarige, net afgestudeerde juf Anne van der Meer begon toen aan haar carrière. In een tijd waar de banen in het onderwijs - in tegenstelling tot nu - niet voor het oprapen lagen, kon zij als invaller tijdelijk starten op de Da Costaschool (de huidige De Rank) in Alphen aan den Rijn. Daarna volgde een baan in het Brabantse Sprang-Capelle. Gelukkig kwam er kort daarna een baan dichterbij beschikbaar, en werd Woerden haar nieuwe werkplaats. Ook in Woerden ging zij van de ene invalklus naar de andere; in vijf jaar tijd werkte zij op maar liefst elf scholen. 

In totaal heeft Anne 21 jaar in Woerden gewerkt. De laatste zeven jaar als adjunct-directeur. Omdat je in die tijd als directielid nog niet in deeltijd mocht werken, kwam daar na de geboorte van haar zoon een einde aan en kreeg zij eervol ontslag uit haar functie. Negentien jaar geleden kon zij in de Alphense nieuwbouwwijk Kerk en Zanen een baan krijgen op PCB De Fontein. Hiermee kwam zij weer terug bij haar eerste werkgever, inmiddels omgedoopt tot SCOPE scholengroep. Nog steeds werkt zij hier als groepsleerkracht in de bovenbouw en schoolopleider voor de studenten en is zij door haar ruime ervaring een vraagbaak voor menig jonge leerkracht. 

Een verrassing

Op de donderdag voor de herfstvakantie werd Anne verrast door haar leerlingen en collega’s. De school was prachtig versierd door de leerlingen, die speciale slingers hadden gemaakt van vlaggetjes met een tekening van Anne, die door collega Margreet gemaakt was. 

Er was natuurlijk ook gedacht aan cadeaus en na schooltijd was er een feestelijke bijeenkomst om dit heugelijke feit te vieren, uiteraard met inachtneming van alle coronaregels. Anne was totaal verrast door alle festiviteiten, maar genoot zichtbaar. Op naar nog meer mooie jaren in het onderwijs.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Te zien op televisie vandaag 10:28

Bewonder Alphense Boys vanavond in BNNVARA documentaire

Op zondagavond 16 mei om 20:30 uur zijn de jonge Alphense voetballers van voetbalvereniging Alphense Boys te bewonderen in de documentaire Voetbaldroom. Hier volgen zij het team Alphense Boys JO13-1, met prachtige opnames en diverse interviews. 

Sport gisteren 16:12

Rolstoeltennis-topper Esther Vergeer bij TV Nieuwe Sloot

Op 9 juni geeft de Esther Vergeer Foundation een tennis clinic aan de rolstoeljeugd van Tennisvereniging Nieuwe Sloot, aan aspirant rolstoeltennissers en aan kids die het gewoon eens willen proberen vanuit een rolstoel. Voormalig Grand Slam winnares Esther Vergeer is ook bij het event aanwezig.

Dronefotografie gisteren 14:37

Alphen vanuit de lucht: de groene long van Kerk en Zanen

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Europapark, de groene long van de wijk Kerk en Zanen.