Advertorial Wonen en bouwen

Veertig jaar makelaardij in een notendop

Na veertig jaar makelaardij is voor John Wijling, beëdigd NVM makelaar-taxateur O.G. bij Drieman Garantiemakelaars Alphen aan den Rijn, het moment daar om afscheid te nemen en een nieuwe weg in te slaan. Hij blikt terug op veertig mooie jaren.  

“Terugkijkend flitsen de jaren voorbij. Wat een prachtig vak, boeiend, veelzijdig en ja, ook stressvol”, begint Wijling. “Samen met mijn toenmalige compagnon Ger Hukker hebben we Drieman Garantiemakelaars in Alphen aan den Rijn en omstreken groot gemaakt. Naast de vele taxaties voor financieringen, scheidingen en aan- en verkopen heb ik ook enkele duizenden verkopen afgewikkeld.”

Een boeiend vak

Ondanks de vele veranderingen in de loop der jaren is de makelaardij voor Wijling steeds een boeiend vak gebleven. “Hoewel het intensieve en soms emotionele contact met cliënten ook veel van je vraagt. Het is ware topsport! Wat altijd is gebleven zijn de ontzettend leuke en fijne reacties. Bijvoorbeeld als ik voor een client dé woning van zijn of haar dromen had aangekocht of een goede verkoop had gerealiseerd. De dozen gebak en bossen bloemen zijn niet meer te tellen. Gelukkig hebben we een uitgebreid team met vakkundige collega’s om alles lekker mee te delen”, lacht hij.

Nerveus hondje

Wijling krijgt regelmatig de vraag of hij ook wel eens iets geks heeft meegemaakt. “Natuurlijk”, reageert hij gelijk. “Zoals bij een van de eerste inverkoopnames die ik deed samen met mijn toenmalige compagnon. Een nerveus hondje stond wel erg dicht tegen mij aan en mijn compagnon zag de pijpen van mijn broek steeds donkerder worden. Het lieve beestje had van angst tegen mijn broek geplast.”

Of die woning met die prachtige eiken parketvloer. “We hadden bij de inverkoopname geen bouwkundige inspectie kunnen doen van de kruipruimte, omdat de parketvloer over het vloerluik was gelegd. Maar de vloer was zo stevig dat we geen aanleiding zagen voor problemen met de vloerbalken. Na de overdracht besloten de nieuwe eigenaren toch om de parketvloer te verwijderen, waarna het kruipluik zichtbaar werd. Tot hun stomme verbazing troffen ze negentien autokrikken aan onder de vloerbalken, die zo strak opgedraaid waren dat van enige beweging in de vloer geen sprake kon zijn. Dat terwijl de vloerbalken zelf kuis verrot waren.”

Dankbaar

Wijling heeft enkel lovende woorden voor zijn collega’s. “Met zijn allen hebben we een prachtig bedrijf opgebouwd dat nu geleid wordt door Gerben Hak, een enthousiast en veelzijdig makelaar. Ik wens hem dan ook heel veel succes voor de komende jaren en hoop dat ook hij aan het einde van zijn carrière kan zeggen: wat een fantastisch mooi vak!”

Woensdag 30 december is de laatste werkdag van Wijling bij Drieman Garantiemakelaars. “Voorlopig verlaat ik de NVM nog niet helemaal. Ik blijf actief als NVM-auditor en geef ook anderhalve dag les aan aspirant-makelaars. Dat blijf ik zeker nog een tijdje doen. En daarna? Misschien dan toch een huis in Zuid-Spanje kopen… Wie weet!”

“Vanaf deze plaats wil ik u ontzettend bedanken voor het contact en uw vertrouwen in mijn persoontje en in ons team. Ik wens u allen voor nu alvast fijne feestdagen toe en een mooie en gezonde toekomst! We komen elkaar vast wel weer eens tegen!”

Variant Drieman Kerstlogo.jpg


Meer nieuws

Verkeer en vervoer gisteren 15:19

Deze trajecten in Alphen zijn het meest onveilig

Er zijn aardig wat trajecten in Alphen waar regelmatig ongelukken gebeuren of bestuurders simpelweg te hard rijden. BLIQ hield hield de afgelopen jaren gegevens bij van het aantal ongevallen en de snelheden waarmee over de wegen gereden werd. Maar welke trajecten in Alphen zijn nu het meest onveilig? 

Calamiteiten gisteren 13:53

Hulpdiensten ter plaatse voor verwarde man

Op donderdagmiddag 13 mei kwamen verschillende hulpdiensten ter plaatse voor een melding van een verwarde man aan de Wederikstraat in Alphen.