Josh Walet

Veertig jaar Oldtimerdag: “Dit jaar pakken we alles nét even iets grootser aan”

Nog iets meer dan een week wachten en dan kunnen we weer genieten van klassieke auto’s tijdens de Oldtimerdag. Het evenement vindt dit jaar maar liefst voor de veertigste keer plaats. En dat vraagt natuurlijk om wat extra’s.

Traditiegetrouw vindt de Oldtimerdag plaats op de zaterdag voorafgaand aan de Alphense Jaarmarkt. Dit jaar is dat dus op zaterdag 17 september. Het is één van de meest geliefde evenementen waar Alphenaren samenkomen. De Hooftstraat dient tijdens de Oldtimerdag altijd als podium voor het evenement, waar bezoekers veel klassieke auto’s, youngtimers, motoren, brommers, bussen en tractoren kunnen bewonderen.

Andere opstelling

Dit jaar is er alleen wat minder ruimte in de Hooftstraat dan normaal. Dat komt door de werkzaamheden aan de Lijsterlaan en aan de Koningin Julianabrug. De opstelling is daarom iets anders dan je gewend bent. “De opstelling van de voertuigen begint daarom verderop in de Hooftstraat”, zegt Marcel Benschop, voorzitter van Stichting Oldtimerdag Alphen aan den Rijn.

De opstelling blijft zeker niet alleen beperkt tot de Hooftstraat. Ook op de Oudshoornseweg komen oldtimers te staan. “Dit jaar hebben we ook Japanese Domestic Market (JDM) voertuigen, wat ongetwijfeld goed zal scoren bij het jongere publiek. En je kunt vliegtuigmotoren komen bewonderen. De verwachting is dat we de straat helemaal tot en met de Oudshoornse kerk kunnen vullen met oldtimers.”

Grootsere aanpak

Maar dat is niet alles. Vanwege het veertigjarig jubileum van de Oldtimerdag pakt de organisatie het evenement nét iets grootser aan dan andere jaren. “Normaal stoppen we aan het einde van de middag, maar dit jaar gaan we door tot 20:00 uur. We hebben dan ook allemaal foodtrucks geregeld die bezoekers kunnen voorzien van een hapje en een drankje. En halverwege de Hooftstraat en de Oudshoornseweg komt ook een podium voor live muziek. Genoeg te beleven dus!”

Oldtimerdag 2021
De afgelopen corona-edities stonden de oldtimers opgesteld op het dagcampingterrein. Foto: Josh Walet

Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 13:48

Nieuwe voorzitter Stichting Vrienden van de Adventskerk

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft met ingang van deze maand weer een nieuwe enthousiaste voorzitter. Dirk Dirkzwager heeft de voorzittershamer opgepakt en zal samen met de andere vijf bestuursleden verder werken aan het behoud en het in goede conditie houden van de meer dan honderdjarige Adventskerk.

Onderwijs vandaag 11:40

Eindexamenkandidaten horen vandaag of ze geslaagd zijn

Vandaag is een spannende dag voor ongeveer 191.000 middelbare scholieren in Nederland. Zij horen namelijk of ze geslaagd zijn voor hun eindexamen. Als dat het geval is, kunnen zij de vlag uithangen met hun schooltas eraan. Voor degenen die niet geslaagd zijn, volgt binnenkort een herkansing. Het definitieve aantal geslaagden wordt pas in het najaar bekendgemaakt.  

Advertorial Voorstelling vandaag 09:51

Castellum viert Keti Koti met de gedenkwaardige voorstelling 'Tula & Juliet'

Dit jaar organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn een driedaags evenement ter gelegenheid van Keti Koti, de herdenking van het koloniale en slavernijverleden en de viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij. Dit evenement staat tevens in het teken van de viering van vrijheid en gelijkwaardigheid. De eerste dag van dit driedaags evenement, maandag 1 juli, vindt plaats in Castellum met de voorstelling ‘Tula & Juliet, mijn overgrootmoeder de slavin’.

Calamiteiten gisteren 20:54

Twee gewonden na aanrijding tussen wielrenners

Dinsdagavond heeft een ongeluk plaatsgevonden op de Compierekade in Alphen aan den Rijn, waarbij wielrenners op elkaar zijn gebotst. Bij het ongeval raakten twee personen gewond.

Advertorial Eten en drinken gisteren 16:46

Ervaar de Aziatische keuken bij restaurant Yumei

Yu Mei is niet alleen de eigenaresse, maar ook de ziel van het restaurant. Haar passie voor koken komt voort uit haar jeugd in China, waar ze de kunst van het koken leerde van haar moeder. Met deze diepgewortelde kennis en liefde voor de Chinese keuken, brengt ze samen met haar kok elke dag authentieke gerechten naar haar klanten.