Josh Walet

Veertig jaar Oldtimerdag: “Dit jaar pakken we alles nét even iets grootser aan”

Nog iets meer dan een week wachten en dan kunnen we weer genieten van klassieke auto’s tijdens de Oldtimerdag. Het evenement vindt dit jaar maar liefst voor de veertigste keer plaats. En dat vraagt natuurlijk om wat extra’s.

Traditiegetrouw vindt de Oldtimerdag plaats op de zaterdag voorafgaand aan de Alphense Jaarmarkt. Dit jaar is dat dus op zaterdag 17 september. Het is één van de meest geliefde evenementen waar Alphenaren samenkomen. De Hooftstraat dient tijdens de Oldtimerdag altijd als podium voor het evenement, waar bezoekers veel klassieke auto’s, youngtimers, motoren, brommers, bussen en tractoren kunnen bewonderen.

Andere opstelling

Dit jaar is er alleen wat minder ruimte in de Hooftstraat dan normaal. Dat komt door de werkzaamheden aan de Lijsterlaan en aan de Koningin Julianabrug. De opstelling is daarom iets anders dan je gewend bent. “De opstelling van de voertuigen begint daarom verderop in de Hooftstraat”, zegt Marcel Benschop, voorzitter van Stichting Oldtimerdag Alphen aan den Rijn.

De opstelling blijft zeker niet alleen beperkt tot de Hooftstraat. Ook op de Oudshoornseweg komen oldtimers te staan. “Dit jaar hebben we ook Japanese Domestic Market (JDM) voertuigen, wat ongetwijfeld goed zal scoren bij het jongere publiek. En je kunt vliegtuigmotoren komen bewonderen. De verwachting is dat we de straat helemaal tot en met de Oudshoornse kerk kunnen vullen met oldtimers.”

Grootsere aanpak

Maar dat is niet alles. Vanwege het veertigjarig jubileum van de Oldtimerdag pakt de organisatie het evenement nét iets grootser aan dan andere jaren. “Normaal stoppen we aan het einde van de middag, maar dit jaar gaan we door tot 20:00 uur. We hebben dan ook allemaal foodtrucks geregeld die bezoekers kunnen voorzien van een hapje en een drankje. En halverwege de Hooftstraat en de Oudshoornseweg komt ook een podium voor live muziek. Genoeg te beleven dus!”

Oldtimerdag 2021
De afgelopen corona-edities stonden de oldtimers opgesteld op het dagcampingterrein. Foto: Josh Walet

Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Sport vandaag 08:09

Alphia speelt ook volgend seizoen in de 2e klasse

Wat een ontknoping van het seizoen 2022-2023 werd het gisteren op De Bijlen. Het hele seizoen waren alle teams aan elkaar gewaagd en daardoor bleef het spannend tot de laatste wedstrijd. De opdracht voor Alphia voorafgaand aan de wedstrijd tegen Esto was duidelijk. De Alphianen moesten winnen om een veilige plek in de ranglijst te behalen. 

Sport vandaag 08:06

ARC 1 sluit af met nederlaag

De belangen waren groot voor ARC. Als Nieuwenhoorn niet zou winnen en ARC wel dan zou de 3e periode een prooi zijn voor ARC. Het eerste gebeurde, maar ARC verloor met 1 - 0 van Capelle.

Sport vandaag 08:04

Boys 1 sluit af met zege en elfde plek

Alphense Boys sloot het seizoen ’22-’23 op Eerste Pinksterdag af met een 4-1 overwinning bij Alcides en - uiteindelijk – met een elfde plaats op de ranglijst. De doelstelling (vier of vijf clubs onder zich houden) werd daarmee behaald en ook in het nieuwe seizoen is Boys 1 dus Vierde Divisionist.