Josh Walet

Veertig meter hoge bouwkraan geplaatst: bouw Aarkadekwartier fase 3 kan 'echt' beginnen

Het terrein waar het Aarkadekwartier fase 3 straks zal verrijzen is bouwrijp gemaakt. Sinds deze week staat er ook een grote bouwkraan op het terrein en dat betekent dat er nu 'echt' gestart kan worden met de bouw van de woningen.

De Lage Zijde in Alphen krijgt steeds meer vorm. De bouw van het Aarkadekwartier fase 3 kan nu ook 'echt' van start gaan. Deze week is namelijk een kraan van zo'n veertig meter hoog geplaatst op het terrein. Als dat van start gaat, is de laatste fase van het realiseren van het Aarkadekwartier aangebroken. De woningen en appartementen van deze laatste fase zijn georiënteerd op het Aarplein, de Vest, de Metaheerhuiskade of de Aarkade. Van sfeervolle stadsvilla’s aan het plein tot statige herenhuizen en grachtenpanden aan het water, elk huis heeft zijn eigen karakter.

Alle woningen worden gasloos, energiezuinig en aardgasvrij gebouwd. Daarbij beschikken ze over minimaal één eigen privé parkeerplek en berging in de  halfverdiepte. Voor iedere woning komt er bovendien een individuele bodemwarmtepomp die afhankelijk van het jaargetij de woning middels vloerverwarming duurzaam verwarmt en koelt. De woningen uit de eerdere twee fasen zijn al gereed. Op het terrein waar voorheen de kermis te vinden was, staan nu 43 herenhuizen.

Bouw Aarkadekwartier


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Winacties tien jaar Alphens vandaag 09:53

WINNEN: een diner voor twee bij Proeflokaal Bregje

Alphens.nl bestaat deze week 10 jaar en daarom pakken we uit met toffe winacties. Dit keer mogen wij een diner voor twee bij Proeflokaal Bregje weggeven. Dat wordt ongetwijfeld genieten!

Rechtszaak gisteren 18:29

Rechtbank oordeelt: celstraf voor complotdenker

Zaterdag protesteerde een groep mensen bij de Alphense gevangenis nog voor het vrijlaten van complotdenker Wouter Raatgever (53). Maar vrijlating zit er voorlopig nog niet in. De 53-jarige is veroordeeld tot negen maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk.

Politie gisteren 17:02

Man is rijbewijs kwijt nadat hij met slok te veel op ging rijden

In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 juni heeft een Alphense bestuurder wel heel diep in het glaasje gekeken. De 20-jarige man blies als beginnend bestuurder maar liefst 560 UG/L. Dat is meer dan zes keer zoveel als de toegestane hoeveelheid.