Josh Walet

VegaBoerderij op 3 september met kraam in het Irenebos bij het IVN

Tijdens de Natuurmarkt op 3 september in het Irenebos is ook de VegaBoerderij Groene Hart aanwezig. De Alphense actieve deelnemers Gerard Harmes en Herman Teunissen willen bezoekers graag enthousiast maken voor dit initiatief.

In 2020 startte een aantal mensen enthousiast een project een coöperatie voor consumenten in Alphen, Bodegraven en omgeving. Groenten en fruit telen op een biologische manier. Dit wordt nu gedaan aan de Buitenkerk 57 in Bodegraven. Op een klassieke boerderij langs de  Oude Rijn.

De gezamenlijke leden van de coöperatie hebben een boer in dienst, Martijn van Zanten. Hij zorgt met trainees en geholpen door vrijwilligers voor het bedrijf. De tuin en akker leveren steeds meer op. We kunnen nog meer deelnemers gebruiken, er is genoeg gepoot en gezaaid.

Het doel is om groente- en fruitteelt dichter bij de consument te krijgen. Gezond, lekker en dichtbij. Er wordt gewerkt zonder bestrijdingsmiddelen, vrijwel volledig op de biologische principes van permacultuur. Kleinschalig samenwerken.

Lid worden kan via de website. Er is ook de mogelijkheid eerst met een proefpakket kennis te maken. Voor € 20 kun je vier weken lang een tas heerlijke groente ophalen op de afhaalmomenten van de VegaBoerderij op vrijdag en zaterdag van 10:30 – 13:30 uur. Opgeven kan via administratie@vegaboerderij.nl of bij de kraam in het Irenebos.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken vandaag 11:45

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 39

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Voorkeuren van bezoeker vandaag 09:11

Dansen: "Quality time" voor twee!

Dansen is plezier voor twee was jarenlang de slogan van de Nederlandse dansscholen. Het was in een tijd dat werkelijk iedereen wekelijks danslessen bezocht bij zo'n 500 dansscholen in het hele land, het was in een tijd dat de discomuziek letterlijk uit de radio schalde en dat je op vrijdagmiddag de Top-40 volgde voor de belangrijkste verschuivingen in de hitparade. Platen (vinyl) in singles en lp's gingen grif over de toonbank want je wilde die muziek ook echt graag in huis hebben.

Blog Opinie gisteren 20:34

MINERVA Ongehinderd

Volgende week is er een evenement in het Alphense Stadshart. Op het Thorbeckeplein is een hindernisbaan ingericht met obstakels om het mensen die slecht zien, in rolstoelen zitten of met rollators lopen moeilijk te maken. Iedereen mag de uitdaging aangaan op donderdagmiddag 5 oktober.