Josh Walet

VegaBoerderij op 3 september met kraam in het Irenebos bij het IVN

Tijdens de Natuurmarkt op 3 september in het Irenebos is ook de VegaBoerderij Groene Hart aanwezig. De Alphense actieve deelnemers Gerard Harmes en Herman Teunissen willen bezoekers graag enthousiast maken voor dit initiatief.

In 2020 startte een aantal mensen enthousiast een project een coöperatie voor consumenten in Alphen, Bodegraven en omgeving. Groenten en fruit telen op een biologische manier. Dit wordt nu gedaan aan de Buitenkerk 57 in Bodegraven. Op een klassieke boerderij langs de  Oude Rijn.

De gezamenlijke leden van de coöperatie hebben een boer in dienst, Martijn van Zanten. Hij zorgt met trainees en geholpen door vrijwilligers voor het bedrijf. De tuin en akker leveren steeds meer op. We kunnen nog meer deelnemers gebruiken, er is genoeg gepoot en gezaaid.

Het doel is om groente- en fruitteelt dichter bij de consument te krijgen. Gezond, lekker en dichtbij. Er wordt gewerkt zonder bestrijdingsmiddelen, vrijwel volledig op de biologische principes van permacultuur. Kleinschalig samenwerken.

Lid worden kan via de website. Er is ook de mogelijkheid eerst met een proefpakket kennis te maken. Voor € 20 kun je vier weken lang een tas heerlijke groente ophalen op de afhaalmomenten van de VegaBoerderij op vrijdag en zaterdag van 10:30 – 13:30 uur. Opgeven kan via administratie@vegaboerderij.nl of bij de kraam in het Irenebos.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Maatschappelijk gisteren 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer gisteren 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.