Josh Walet

VegaBoerderij op 3 september met kraam in het Irenebos bij het IVN

Tijdens de Natuurmarkt op 3 september in het Irenebos is ook de VegaBoerderij Groene Hart aanwezig. De Alphense actieve deelnemers Gerard Harmes en Herman Teunissen willen bezoekers graag enthousiast maken voor dit initiatief.

In 2020 startte een aantal mensen enthousiast een project een coöperatie voor consumenten in Alphen, Bodegraven en omgeving. Groenten en fruit telen op een biologische manier. Dit wordt nu gedaan aan de Buitenkerk 57 in Bodegraven. Op een klassieke boerderij langs de  Oude Rijn.

De gezamenlijke leden van de coöperatie hebben een boer in dienst, Martijn van Zanten. Hij zorgt met trainees en geholpen door vrijwilligers voor het bedrijf. De tuin en akker leveren steeds meer op. We kunnen nog meer deelnemers gebruiken, er is genoeg gepoot en gezaaid.

Het doel is om groente- en fruitteelt dichter bij de consument te krijgen. Gezond, lekker en dichtbij. Er wordt gewerkt zonder bestrijdingsmiddelen, vrijwel volledig op de biologische principes van permacultuur. Kleinschalig samenwerken.

Lid worden kan via de website. Er is ook de mogelijkheid eerst met een proefpakket kennis te maken. Voor € 20 kun je vier weken lang een tas heerlijke groente ophalen op de afhaalmomenten van de VegaBoerderij op vrijdag en zaterdag van 10:30 – 13:30 uur. Opgeven kan via administratie@vegaboerderij.nl of bij de kraam in het Irenebos.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Politiek plein gisteren 20:34

Minister Van Gennip en CDA-lijsttrekker Berendsen spreken op avond in Hazerswoude-Dorp

Met de verkiezingen voor het Europees Parlement voor de deur (op 6 juni aanstaande) organiseren de gezamenlijke CDA-afdelingen in het Groene Hart een verkiezingsavond op dinsdag 21 mei met lijsttrekker Tom Berendsen en een aantal kandidaten. Ook minister van Sociale zaken en werkgelegenheid Karien van Gennip zal tijdens de avond spreken, evenals de nieuwe regionale voorzitter van LTO, Kees Captein.

Advertorial Overige gisteren 14:16

De kracht van frequentie bij het SamenhuiS

Kanker kan je leven flink op z’n kop zetten. Het is onzeker wat je te wachten staat, hoe je toekomst eruit ziet. Door de hele rollercoaster kan je jezelf en het vertrouwen in je lichaam behoorlijk kwijt raken. Alles staat op ‘overleven’. Wat helpt jou om je beter te voelen?

Advertorial Evenement gisteren 09:54

Bestel snel je pre-order ticket voor Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni wordt het tijd voor een heerlijk Hollands feestje met topartiesten! Kom gezellig langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets vliegen de deur uit! Voor de vroege vogels is er een echte Hollandse deal voor slechts €14,95! Sla snel je kaartjes in, want hierna zijn alleen nog de early bird tickets beschikbaar voor €22,50.

Advertorial Winactie Actie 19 mei 2024 16:24

Win een zes weken afvalprogramma ter waarde van €330

Sport-zorg geeft aan twee gelukkige mensen de kans om een zes weken durend afvalprogramma te volgen ter waarde van €330! Lees hieronder wat je moet doen om kans te maken.

Romeinen 19 mei 2024 13:15

De Romeinse limesweg ligt nog altijd onder de grond

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft veel Romeinse voorwerpen opgegraven. Er is echter geen enkele ruïne te zien. Maar, er is wel een Romeinse weg die onder de grond nog altijd gewoon bestaat. Het is deze limesweg die langs de Oude Rijn regelmatig tevoorschijn komt als er aan een modern bouwproject wordt begonnen.