Plutosport
Advertorial Sport

Veilig skeeleren

Tijdens deze intelligente lockdown is het gelukkig nog toegestaan om af en toe een frisse neus te halen. Veel mensen trekken deze lente hun skeelers aan om én te genieten van het weer én lekker in beweging te zijn. Hoewel het op de skeelers vrij gemakkelijk is om 1,5 meter afstand te houden, is het skeeleren natuurlijk niet helemaal zonder gevaar.

Helm 

Gebruik je hersenen en bescherm ze! Een ongeluk zit in een klein hoekje en wordt vaak veroorzaakt door onoplettendheid van een medeweggebruiker. Dus ondanks dat je zelf misschien best wel lekker kunt skaten, ben je evengoed heel erg kwetsbaar. Door een helm te dragen bescherm je je hoofd tegen het harde asfalt en kun je ernstig hoofdletsel voorkomen.  

Om je hoofd optimaal te beschermen is het belangrijk dat de helm de juiste maat heeft. Benieuwd of jouw helm de juiste maat heeft? Ga ondersteboven hangen en schud je hoofd een beetje heen en weer. Blijft de helm goed zitten? Dan is dit de juiste maat voor jou! Valt de helm van je hoofd af? Dan kun je de helm wat strakker aandraaien of moet je een maatje kleiner bestellen.

Beschermset 

Een beschermset bestaat uit polsbeschermers, kniebeschermers en elleboogbeschermers. Hoewel het aan te raden is om al deze beschermers te dragen, worden de polsbeschermers als belangrijkste onderdeel van de beschermset gezien. Dit komt doordat je polsen zeer kwetsbaar zijn en je bij een val jezelf uit reflex waarschijnlijk op wilt vangen met je handen, een breuk of kneuzing ligt dan op de loer. Door het dragen van polsbeschermers wordt de kans op een polsblessure aanzienlijk verkleind.

Ook de kniebeschermers en elleboogbeschermers dragen natuurlijk bij aan de veiligheid. Deze beschermers hebben een harde kap die ervoor zorgt dat je nog een stukje doorglijdt na een val, waardoor de impact van de val verkleind wordt. Onder de kap bevindt zich dempend materiaal, waardoor de grootste klap opgevangen wordt en de schade dus flink geminimaliseerd wordt. 

Reflectie en verlichting 

Ga je in de avond skaten? Dan is de kans groot dat het al een beetje begint te schemeren en je minder goed zichtbaar bent voor je medeweggebruikers. Een reflecterend hesje en een lichtgevende armband zorgen ervoor dat je goed opvalt. Zo kun je op een veilige manier deelnemen aan het verkeer! 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 15:07

Talent van de maand: Roberto van Raamsdonk

De 22-jarige Roberto van Raamsdonk (Rovara) uit Alphen timmert hard aan de weg. Samen met de winnaar van The X Factor in Australië, Joey Djia brengt hij deze maand een single uit. “Ik ben heel erg trots op het resultaat.”

De Heerlijkheid van Alfen gisteren 13:24

De Heerlijkheid van Alfen: strategisch Alphen

Alphen was in de middeleeuwen en later niet alleen een gezapig dorp van boeren en turfgravers. Vlakbij lag een belangrijk strategisch punt waar hard om werd gevochten: de Goudse sluis. Gastauteur Bertus Brokamp is Alphenaar, militair historisch geograaf, maakt harnassen en doet steekspelen in het openluchtmuseum Archeon. Hij heeft zich verdiept in de militaire kant van de Alphense geschiedenis.

Advertorial Winkels gisteren 11:12

Primera Aarhof start met digitaliseren van oud beeld-, en geluidsmateriaal

Voor veel mensen een bekende vraag: wat doen we met al die oude negatieven? Of: zou het niet zonde zijn als onze trouwfilm verloren zou gaan? Primera Jacobs in Winkelcentrum Aarhof heeft het antwoord. Je kunt sinds kort terecht voor het digitaliseren van kostbare dia's, negatieven, alle gangbare videoformaten zoals VHS, MiniDV, Hi8, Super8, Vinyl, en nog veel meer!

Coronavirus in Alphen gisteren 10:17

Aquasport, peuterzwemmen en recreatief zwemmen hervat

Vanaf maandag 8 juni start De Thermen2 weer met Aquarobics, Seniorfit, Peuterzwemmen en Recreatief zwemmen. De Thermen2 mocht de zwembaden in Alphen aan den Rijn drie weken geleden weer openen. De herstart van zwemlessen en banenzwemmen bleek zo soepel te zijn verlopen dat een volgende stap gezet kan worden.

Heel Alphen Beweegt gisteren 09:33

#HeelAlphenBeweegt brengt Alphenaren in beweging

Bewegen is belangrijk. Door te bewegen blijf je gezond en zit je lekkerder in je vel. Bewegen, en daarmee zorgen voor je gezondheid, is essentieel voor jong en oud. Maar bewegen heeft ook een sociale component, want het zorgt voor een gevoel van verbondenheid. Daarom wordt op maandag 8 juni gestart met #HeelAlphenBeweegt.

Blog Opinie 5 jun. 2020 19:59

MINERVA Vakantie

Hoewel de grenzen opengaan en de vliegtuigen worden afgestoft, denk ik toch dat er veel meer mensen dan andere jaren gewoon thuis vakantie gaan vieren. Dat mag geen probleem zijn, want er is een mooie warme zomer voorspeld.