Plutosport
Advertorial Sport

Veilig skeeleren

Tijdens deze intelligente lockdown is het gelukkig nog toegestaan om af en toe een frisse neus te halen. Veel mensen trekken deze lente hun skeelers aan om én te genieten van het weer én lekker in beweging te zijn. Hoewel het op de skeelers vrij gemakkelijk is om 1,5 meter afstand te houden, is het skeeleren natuurlijk niet helemaal zonder gevaar.

Helm 

Gebruik je hersenen en bescherm ze! Een ongeluk zit in een klein hoekje en wordt vaak veroorzaakt door onoplettendheid van een medeweggebruiker. Dus ondanks dat je zelf misschien best wel lekker kunt skaten, ben je evengoed heel erg kwetsbaar. Door een helm te dragen bescherm je je hoofd tegen het harde asfalt en kun je ernstig hoofdletsel voorkomen.  

Om je hoofd optimaal te beschermen is het belangrijk dat de helm de juiste maat heeft. Benieuwd of jouw helm de juiste maat heeft? Ga ondersteboven hangen en schud je hoofd een beetje heen en weer. Blijft de helm goed zitten? Dan is dit de juiste maat voor jou! Valt de helm van je hoofd af? Dan kun je de helm wat strakker aandraaien of moet je een maatje kleiner bestellen.

Beschermset 

Een beschermset bestaat uit polsbeschermers, kniebeschermers en elleboogbeschermers. Hoewel het aan te raden is om al deze beschermers te dragen, worden de polsbeschermers als belangrijkste onderdeel van de beschermset gezien. Dit komt doordat je polsen zeer kwetsbaar zijn en je bij een val jezelf uit reflex waarschijnlijk op wilt vangen met je handen, een breuk of kneuzing ligt dan op de loer. Door het dragen van polsbeschermers wordt de kans op een polsblessure aanzienlijk verkleind.

Ook de kniebeschermers en elleboogbeschermers dragen natuurlijk bij aan de veiligheid. Deze beschermers hebben een harde kap die ervoor zorgt dat je nog een stukje doorglijdt na een val, waardoor de impact van de val verkleind wordt. Onder de kap bevindt zich dempend materiaal, waardoor de grootste klap opgevangen wordt en de schade dus flink geminimaliseerd wordt. 

Reflectie en verlichting 

Ga je in de avond skaten? Dan is de kans groot dat het al een beetje begint te schemeren en je minder goed zichtbaar bent voor je medeweggebruikers. Een reflecterend hesje en een lichtgevende armband zorgen ervoor dat je goed opvalt. Zo kun je op een veilige manier deelnemen aan het verkeer! 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Voor Kinderen gisteren 16:59

Kinderen voor Kinderen gaat op bezoek in Museumpark Archeon

De Kinderboekenweek 2020 is van start gegaan. Het thema is ‘En toen?’, waarbij we teruggaan in de geschiedenis. Kinderkoor Kinderen voor Kinderen is letterlijk de geschiedenis ingedoken en bracht hiervoor een bezoek aan Museumpark Archeon in Alphen.

Evenementen gisteren 15:55

Horrorliefhebbers zijn welkom in Alphens Spookhuis

Op maandag 19 oktober opent de ‘Fright Factory’ haar deuren aan de Olympiaweg in Alphen aan den Rijn. Deze Halloween experience is een project vanuit Poppodium MAX en Stichting De Fantasie Compagnie.

Rechtszaak gisteren 15:04

OM eist jeugd-tbs tegen tiener voor doodsteken neef

De 19-jarige Alphenaar die op 23 februari zijn 16-jarige neef uit Amsterdam doodstak in de Diamantbuurt in Alphen had waanbeelden, zo zei hij zelf tijdens de zitting op woensdag 30 september. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft jeugd-tbs geëist tegen de verdachte.

Advertorial Dieren gisteren 14:23

Open dag bij de Kleine Hondjes Club

Shih Tzu’s, Jack Russels, Teckels en andere kleine honden opgelet! Op zondag 4 oktober houdt de Kleine Hondjes Club een open dag. En daar kun jij bij zijn!