Algemeen

Veilige opvang

Er zijn groepen mensen die het "de omgekeerde wereld" vinden dat we een aparte opvang regelen voor lgtb-vluchtelingen, of kortweg: homoos!Mensen die hier komen moeten zich gewoon aan de wet houden en anders donderen ze maar op. Dat is de teneur en de strekking van hun verhaal.

Ik begrijp werkelijk niet dat mensen niet eerst eens een beetje doordenken voor ze wat roepen.

Alsof Nederlanders zelf zo homovriendelijk zijn. Er zijn onder onze autochtone bevolking genoeg mensen te vinden die slechts in naam belijden zo open te zijn. Zich dus "slechts" aan de wet houden.

Wij trekken ons niet voor niets terug in homokroegen en andere eigen kringen waar we wél onszelf kunnen zijn. Er wordt nog steeds zwaar neergekeken op de fenomenen "nicht" en "dragqueen" en er worden nog steeds door onze christelijke autochtonen mensen uitgesloten vanwege het simpele feit dat ze een vriendje hebben, zoals we pas weer in Friesland (dacht ik) zagen.

Van autochtone Nederlanders mag ik verwachten dat ze zich niet alleen aan de wet houden, maar ook daadwerkelijk enige verlichte denkbeelden hanteren in hun gedrag, en dat zie ik te weinig.

Van allochtonen die hier net zijn, mag ik inderdaad verwachten dat ze zich, zoals iedereen, aan de wet houden, maar de verlichte standpunten zullen ze toch echt eerst aangeleerd moeten worden. Dat kost tijd. Neem die tijd en geef ze die tijd. Leer het ze. Met hun "enkeltje terug" reageren mensen net zo primair als degenen die ze weg willen hebben. Dat is een feit.

Dus doe me een lol, en doe niet alsof de zogenaamd verlichte autochtoon zo tolerant en open is, want dat issie niet. We hebben nog een lange weg te gaan en mensen die op die weg "achter blijven" nog eens laten struikelen is noch sociaal, noch christelijk, noch liberaal. Het is selectieve boosheid.

In onze maatschappij beschermen wij de zwakkeren. Daarom hebben we blijf van mijn lijfhuizen, speciale vrouwengevangenissen en verschillende jeugdinstellingen. Sterker nog: daarom hebben we gewone gevangenissen.

"Ze" moeten zich gewoon aan de wet houden." Ja, duh! Opener kan die deur niet hoor! 

Die bescherming van die zwakkeren staat al in de wet, dus gezien dat feit is het natuurlijk eigenlijk helemaal idioot te noemen dat er nog een tweede kamerdebat voor nodig was.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets
Advertorial Winkels gisteren 15:35

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets

Klanten van supermarkt Hoogvliet sparen vanaf 28 augustus 2019 voor het tweede kaartje gratis voor diverse theatervoorstellingen, geschikt voor de hele familie. De voorstellingen van onder andere Doornroosje De Musical, Peppa Pig, Brandweerman Sam Live en Fien & Teun zijn te boeken bij verschillende theaters in het marktgebied van Hoogvliet.

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport gisteren 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.