Josh Walet

Veldbloemweg de komende twee weken weer open voor verkeer

De Veldbloemweg is sinds vrijdag 18 december weer toegankelijk. Gedurende de kerstvakantie kan al het verkeer gebruikmaken van de weg, daarna zullen de werkzaamheden worden hervat.

Het riool en de verharding bij de Veldbloemweg was nodig aan vervanging toe, dit mede door verzakkingen en algehele slijtage. Daarom zijn in augustus de werkzaamheden gestart om de riolering te vervangen en het asfalt opnieuw aan te brengen.

De afgelopen dagen heeft aannemer Dura Vermeer het straatwerk gereed gemaakt, het trottoir en de parkeervakken aangelegd, het hemelwaterriool vervangen, en de weg geasfalteerd. De nieuwe inrit van de Bremstraat is officieel in gebruik genomen en ook de bermen zijn ingezaaid met graszaad en de bloembollen zijn geplant. Hierdoor zal de Veldbloemweg er in het voorjaar vrolijk bijstaan.

Sinds begin oktober was de Veldbloemweg volledig afgesloten voor verkeer. In verband met de werkzaamheden was er namelijk sprake van eenrichtingsverkeer op de weg, maar niet iedereen hield zich daar aan. Er gebeurde zelfs een ongeluk. Controles van de politie mochten niet baten, dus daarom is in overleg met de gemeente besloten om voor de veiligheid de weg af te sluiten gedurende de werkzaamheden.

Nu de kerstvakantie is aangebroken, is de weg opengesteld voor verkeer. Er vinden dan namelijk geen werkzaamheden plaats. Vanaf 4 januari wordt gestart met het tweede deel van de Veldbloemweg.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens.nl Magazine gisteren 14:43

Vrijwilliger Arry Zwaan: ‘’Het is een uit de hand gelopen hobby’’

Elke vereniging heeft ze: de duizendpoten waarvan het werk dat ze doen voor de club niet altijd direct zichtbaar is. Ze zijn de ‘Haarlemmerolie’ voor de club en dus vrijwel onmisbaar. Een lichtend voorbeeld daarvan is ARC’er Arry Zwaan. Ik spreek hem in mei, als hij ‘dienst’ heeft om de organisatie rond de eerste trainingen in coronatijd te regelen.

Romeinen gisteren 11:59

ROMEINEN Caligae

De Romeinen hadden een traditie in leer bewerken die tot op de dag van vandaag grotendeels hetzelfde is gebleven. Het leer werd gelooid en geverfd. Schoenen, laarzen en slippers waren kleurrijk, rijkelijk gedecoreerd en stevig.

Weer in Alphen 16 jan. 2021 18:27

Alphen kleurt langzaam wit

De eerste sneeuw van het jaar is gevallen. In de loop van de middag dwarrelden de eerste sneeuwvlokken naar beneden en sindsdien kleurt Alphen langzaam steeds witter. En dat levert mooie plaatjes op!

Alphens.nl Magazine 16 jan. 2021 15:54

Vrijwilliger Willem Versteeg: ‘’Dat virus draag je altijd met je mee’’

Geboren in Den Haag in een familie waar vrijwel iedereen in dienst was van de telefoondienst. Zijn lidmaatschap van een toneelvereniging bracht hem eigenlijk naar Alphen en voetbaldier als hij was zocht hij, omdat hij zaterdag werkte, een zondagsclub. Zo kwam hij bij Alphense Boys. De rest is geschiedenis. Dit is het verhaal van Willem Versteeg, een vrijwilliger pur sang.