Zaterdag 12 oktober brengen de Alphense psycho-punkers van VENHILL hun nieuwe single 'Chemical' uit. De band knalt deze maanden door het hele land met de Popronde en doet nu naast alle kroegen ook een poging je speaker kapot te krijgen.

De track is grotendeels live opgenomen in de Wisseloord Studio's. Na het winnen van de Grote Prijs van de Bollenstreek 2017 mocht de band hier helemaal los. "Allemaal vintage gear om uit te proberen, een sicke live-room en de legendarische sfeer die daar in de lucht hangt maakten het twee te gekke dagen voor ons. Het was één grote speeltuin waar we veel hebben uitgeprobeerd. Met zijn vieren in één ruimte en dan keihard beuken: die energie en excitement hoor je zeker terug", legt de band uit.

De single is de opvolger van 'Altersolution', die in juni uitkwam. "Deze twee nummers laten heel goed de twee uitersten zien van wat wij doen. Deze track is een stuk minder zwaar, maar nog steeds hard en vuig. 'Chemical' is lekker gaan, geil zijn en de rush van een gekke avond."

'Chemical' is te checken op alle download- en streamingdiensten.