Alphens.nl

Veranderingen stadshart in volle gang

Er wordt volop gewerkt in het Alphens centrum. De bouw van de bieb is in volle gang en ook het Aarkadekwartier krijgt langzaam vorm.

De bouw van de nieuwe bibliotheek is september 2018 gestart. Naast de bibliotheek huisvest ook het archief van de gemeente in het gebouw. Er komen parkeerplaatsen voor ruim 300 auto's en een grote fietsenstalling. De bieb moet een plek worden waar Alphenaren elkaar kunnen ontmoeten. Eind dit jaar moet de bouw gereed zijn.

Het ontwerp van het gebouw sluit aan op het vernieuwde Thorbeckeplein en de toekomstige Toussaint, die na de zomer wordt gebouwd op de plek van het V&D pand. Er was wel 1,7 miljoen extra nodig voor het realiseren van de nieuwe bibliotheek, er moesten namelijk een aantal aanpassingen worden gedaan aan het ontwerp. 

Winkelcentrum de Aarhof moet ook een update krijgen, als het aan de gemeente ligt. Wat het plan is voor het winkelcentrum, is nog niet bekend. 

 

Bouw Aarkadekwartier

Het oude V&D pand. Ook de straat krijgt een metamorfose, zo gaan de lage muurtjes en fietsenrekken weg.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 17:03

IJssalon San Paolo gaat bijna open!

Het is bijna zo ver: vanaf zondag 1 maart kun je eindelijk weer ijsjes halen bij San Paolo op het Thorbeckeplein! En dat is niet alles.

Overige gisteren 16:25

Project Stichting Tsjernobyl gecanceld door coronavirus

Van 2 maart tot en met 23 april zou een groep van 23 kinderen voor het project van Stichting Tsjernobyl Alphen naar Alphen komen, maar dit gaat niet door. De Wit-Russische overheid heeft groepen verboden om naar het buitenland te reizen in verband met het coronavirus.

Overige gisteren 15:30

Bloemen en brieven ter nagedachtenis aan slachtoffer steekpartij

In de nacht van zaterdag op zondag vond er een steekincident plaats in een woning aan de Robijnstraat in Alphen. Hierbij is een 16-jarige jongen uit Amsterdam overleden. Ter nagedachtenis aan het slachtoffer zijn er bloemen en brieven neergelegd op het Topaasplantsoen.

Overige gisteren 14:48

Krijgt Alphen een locatie voor Real Life Gaming?

Sinds 2018 bieden Sebastiaan Thie en Roy van Ommen Real Life Gaming (RLG) aan. Hun doel is om de nieuwe generatie kinderen uit te dagen door sport en gamen met elkaar te combineren. Thie en Van Ommen hebben de gemeente Alphen aan den Rijn nu ook benaderd voor een locatie in Alphen.

Overige gisteren 13:44

SAVA organiseert Internationale Vrouwendag

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Dit is een dag die vrouwen over de hele wereld, in elke cultuur op haar eigen manier, vieren. Het is een dag waarop verbinding, samenwerking en solidariteit centraal staan. Ook in Nederland is worden activiteiten en evenementen georganiseerd voor Internationale Vrouwendag. Het thema van dit jaar is Vrijheid, wat betekent vrijheid voor jou?