Alphens EV

Verbeteringen voor fietsen in het centrum

In het centrumgebied van Alphen-Stad komen steeds meer fietsers. Daarom is het nodig om de regels en voorzieningen eens tegen het licht te houden. Dat is de strekking van een verzoek van Nieuw Elan, CDA, LBA en SGP. Wethouder Relus Breeuwsma neemt de herijking mee in het nieuwe fietsplan dat in de maak is.

De Alphense gemeenteraad heeft inmiddels Alphen Fietsplan ontvangen, maar nog niet op de agenda geplaatst. "We kunnen het herijken van de regels en voorzieningen in het Alphense stadshart voor fietsers meenemen bij de bespreking van het fietsplan", zegt Breeuwsma en neemt de motie over.

Fietsers spelen een sleutelrol bij toekomstplannen voor mobiliteit. Daarom zijn goede fietsroutes en voldoende en goede fietsparkeerplaatsen nodig. Ook goede en duidelijke regels die in het hele centrumgebied gelden, maken het voor iedereen veiliger. Dat geldt niet alleen voor de fietsers, maar ook voor de voetgangers. Daarnaast geven fietsers op sommige plekken in het centrum overlast en ook daar moet naar gekeken worden. Initiatiefnemer Evon Zevenbergen van Nieuw Elan is tevreden. "De situatie is nu niet ideaal, het kan veel beter en veiliger."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 11:37

Sloop gestart nieuwbouwlocatie SteekterOever Alphen aan den Rijn

Afgelopen week is de sloop gestart van de huidige opstallen op de SteekterOever-locatie aan de Steekterweg in Alphen aan de Rijn. Op deze plek zullen het komende jaar 25 luxe Oeverwoningen, Hofwoningen en Kadewoningen verrijzen. 

Advertorial Film vandaag 09:21

Film in Castellum: kom in de kerstsfeer met Love Actually!

De feestmaand staat voor de deur en hoewel Sinterklaas nog in het land is, kan Castellum niet wachten om helemaal in de kerstsfeer te komen. En hoe kan dat nu beter dan met een echte filmklassieker? Ter ere van het 20-jarig jubileum vertoont de bioscoop Love Actually opnieuw op het witte doek!

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 17:07

Ga mee op zorgexpeditie: "Jouw avontuur in de zorg"

In de regio Zuid-Holland Noord groeit de vraag om naar nieuwe opleidingsmogelijkheden te kijken en hoe we de zorg voor onze ouderen kunnen blijven bieden. Een van de projecten binnen Avant is gericht op het opleiden van (nieuwe) zorgprofessionals door middel van landelijk erkende mbo-certificaten. Begin 2024 zijn nieuwe collega’s welkom in de zorg waarbij vooral rekening wordt gehouden met het welzijn van onze ouderen in de regio. Door een beroepsgericht onderdeel van een mbo-opleiding te volgen, kunnen werkenden en werkzoekenden met een mbo-certificaat direct aan de slag in een van de zorgorganisaties.