Buurthuis Aquarijn

Verbinding en ontmoeting staat centraal bij het tweede Wijkfeest Ridderveld

Op woensdag 15 mei staat het tweede Wijkfeest Ridderveld gepland, met als centraal thema 'Verbinden en Ontmoeten'. Op het buitenplein tussen Zwembad AquaRijn en de appartementen Waterzicht aan Cantharel 10 in Alphen aan den Rijn, komen buurtbewoners van alle leeftijden samen voor een dag vol plezier. Het programma vind je hier:

Samen met verschillende organisaties zoals Alphen Vitaal, Woonforte, Kwadraad en de Bibliotheek Rijn en Venen, organiseren Buurthuis AquaRijn en Participe allerlei activiteiten voor jong en oud. Van een stormbaan tot silent disco, schminken en een fotobooth, er is voor ieder wat wils. Ook zijn er informatiekramen en optredens, waaronder van de kleurrijke Buurtband Ridderveld.

Meer informatie:

 • Het programma begint om 13:00 uur met een openingsspeech van Wethouder Schotanus en duurt tot 16:30 uur.
 • De toegang is gratis.
 • Om het parkeren in de wijk zoveel mogelijk te voorkomen, hebben ze een verkeersregelaar gevraagd zo goed mogelijk te verwijzen naar de parkeergarage.

Het programma:

 • 13:00 uur: Wethouder Schotanus geeft een korte toespraak en opent het evenement door appels uit te delen op het podium.
 • Continue 13:15-16:00 uur: Doorlopende activiteiten zoals een stormbaan, verschillende kraampjes, graffiti, schminken, schilderen, een fotobooth, horecavoorzieningen en een silent disco zowel op het plein als binnen.
 • 13:15 uur: Optreden van The Young Ones op het podium.
 • 13:45 uur: Dansschool Forza geeft een optreden waarbij het publiek kan meedoen (kinderen van 4-9 jaar).
 • 14:15 uur: Shantykoor Het Groene Hart zingt Nederlandstalige meezingers op het podium.
 • 14:45 uur: Rapper/hiphopper Shadex treedt op op het podium.
 • 15:15 uur: Optreden van Dansschool Forza waarbij het publiek kan meedoen (kinderen van 7-12 jaar).
 • 15:45 uur: Buurtband Ridderveld geeft een optreden op het podium.
 • 16:15 uur: Participe en Buurthuis AquaRijn doen een dankwoord op het podium.
 • 17:00 uur: Binnen in Buurthuis AquaRijn wordt een hapje en drankje geserveerd om alle vrijwilligers te bedanken.

Kom langs en beleef een dag vol gezelligheid!


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenement vandaag 16:09

Dutch SummerVibes Open Air: Het festival van de zomer in Alphen aan den Rijn

Deze zomer wordt Alphen aan den Rijn dé plek om te zijn op vrijdag 5 juli! Het langverwachte festival, Dutch SummerVibes Open Air, belooft een onvergetelijke avond te worden aan de prachtige Zegerplas. Van 17:30 uur tot middernacht zullen topartiesten het podium betreden en de avond vullen met muziek, plezier en onvergetelijke momenten.

Evenement vandaag 15:04

Feestelijke Midzomeravond in Alphen ter ere van tienjarig fusiejubileum

Zaterdagavond kwamen 1735 inwoners van Gemeente Alphen aan den Rijn samen in Archeon om het midzomeravondfeest te vieren. Het evenement, met spectaculaire gladiatorengevechten en een riddertoernooi, werd aangeboden door de gemeente ter ere van het tienjarig fusiejubileum.

Overige vandaag 13:42

Zeldzame lichtende nachtwolken te zien in Alphen aan den Rijn

Wie vannacht vlak na zonsondergang of vanochtend voor zonsopkomst naar de hemel keek, kon het zien: het leek alsof de wolken licht gaven. Deze wolken, ook wel bekend als lichtende nachtwolken, zijn een zeldzaam natuurfenomeen.  

Advertorial Muziek vandaag 12:33

Create! Muziekfestival op 15, 16 en 17 juli in Parkvilla

De zomervakantie goed aftrappen? Laat je horen! Bibliotheek Rijn en Venen organiseert een driedaags muziekfestival in Parkvilla in Alphen aan den Rijn. Dit gratis festival is speciaal voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. Iedere middag zijn er vanaf 13:45 uur verschillende muzikale workshops te volgen en werk je samen toe naar een muzikale voorstelling.

Maatschappelijk vandaag 11:29

Stichting Help Anders organiseert vijfde editie van succesvolle 50 Kinderendag

Op 13 juli organiseert Stichting Help Anders voor de vijfde keer de jaarlijkse 50 Kinderendag, een dag vol educatieve ontspanning voor 50 kinderen die een dagje eruit goed kunnen gebruiken. Dit evenement, dat inmiddels een groot succes is, biedt de kinderen de mogelijkheid om zich te verrijken met leuke kennis, nieuwe vriendjes te maken en vooral om te genieten zonder enige verplichtingen.

Voorkeuren van bezoeker vandaag 10:15

Tempo opnieuw winnaar tijdens Alphense Sportontmoeting

Van 12 t/m 21 juni vond in Alphen aan den Rijn weer de jaarlijkse Sportontmoeting plaats. Dit unieke evenement heeft als doel om sportverenigingen uit de regio elkaar te laten leren kennen, elkaars sport uit te proberen en samen te genieten van sportieve activiteiten.