Auris De Taaltuin

Verbouwde locatie Auris De Weerklank geopend, nieuwe naam feestelijk onthuld

Woensdag is Auris De Weerklank in de verbouwde locatie aan de Verdihof in Alphen aan den Rijn getrokken. Tegelijkertijd is ook de nieuwe naam feestelijk onthuld. De school voor speciaal onderwijs gaat verder als Auris De Taaltuin.

Vijftien jaar geleden is de school ontstaan als Auris De Weerklank Leiden, nu de verbouwing klaar is en de herfstvakantie voorbij is, gaat de school verder als Auris De Taaltuin. De nieuwe naam werd woensdagochtend feestelijk onthuld in het bijzijn van kinderen en ouders. Daarna krijgen zij een rondleiding door de vernieuwde school en een speciaal klein Auris De Taaltuin-taartje.

Auris legt de keuze voor een nieuwe naam uit: “Auris De Weerklank Leiden en Auris De Weerklank Alphen werken volgens dezelfde standaarden in het onderwijs voor slechthorende kinderen en kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS), maar zijn geen filialen van elkaar. In de loop van de jaren bleek dat de scholen met dezelfde naam voor verwarring zorgde bij ouders en bezoekers.”

Sinds woensdag krijgen de kinderen les op de verbouwde locatie aan de Verdihof. Het gebouw werd onder handen genomen om nog beter aan te sluiten op de eisen van de school. “Er zijn drie nieuwe klaslokalen en ruimtes die flexibel kunnen worden ingezet voor de leerlingen. Zo kunnen ze in kleine groepjes werken. Ook heeft Auris De Taaltuin een kleuterspeelzaal en zijn de aula en de teamkamer opgeknapt.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 14:49

Kerstlichtje voor Alphenaren

Na de zeer geslaagde actie vorig jaar organiseert Tom in de Buurt dit jaar opnieuw weer een Kerstlichtje-nominatie. Welke Alphenaar verdient volgens jou een kerstlichtje?

Werken gisteren 13:04

Het nieuwe vacature aanbod van week 47

Op zoek naar baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je vacatures in diverse soorten branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Sport gisteren 09:36

Mooie opbrengst Spinning Marathon Alphen

Begin deze maand werd de Spinning Marathon Alphen gehouden bij Jawi Fitness Club Nederland. En dat heeft een mooie opbrengst opgeleverd. 

Calamiteiten 27 nov. 2021 18:30

Auto belandt in de sloot na botsing

Op de N11 nabij Zwammerdam heeft zaterdag aan het einde van de middag een ongeval plaatsgevonden. Een auto is daarbij in de sloot beland.

Advertorial Wonen en bouwen 27 nov. 2021 15:56

Eerste sleutel voor huis Housing First in Alphen aan den Rijn

Iedereen verdient een kans en soms is er meer dan één kans nodig. Als je geen netwerk hebt om op terug te vallen of als het allemaal niet lukt omdat je niet in het 'juiste' hokje past, dan is het zo lastig om terug te komen van een tegenslag. En die tegenslag kan ons echt allemaal overkomen. Woonforte is daarom blij dat ze hier een bijdrage aan kunnen leveren.